صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مذاکرات آبی "هند و پاکستان" از هفته آینده آغاز می‌شود

۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۶۹۷۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
مذاکرات هند و پاکستان بر سر سهم آب و بررسی قرارداد «سند طاس» از هفته آینده به صورت رسمی آغاز می‌شود.
به گزارش سرویس بین الملل مذاکره هند و پاکستان بر سر سهم آب و بررسی قرارداد «سند طاس» از هفته آینده به صورت رسمی آغاز می‌شود.

کمیسیون وزارت آب پاکستان اعلام کرد بعد از پاسخ مثبت هند به ادامه مذاکرات بر سر سهم آب، از هفته آینده درباره قرارداد سند طاس و سایر موارد با دهلی‌نو گفت و گو خواهیم کرد.

به گزارش دیلی اکسپرس، مقامات پاکستانی تأکید کردند بعد از تعیین ضرب الاجل توسط بانک جهانی دو کشور تصمیم گرفته‌اند مذاکرات رسمی بر سر سهم آب را آغاز و با هم به توافق برسند.

گزارش‌ها حاکی از این است که یک هیئت از مقامات هند هفته آینده برای ادامه مذاکره بر سر سهم آب به شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب پاکستان سفر می‌کند.

هند برای مذاکره با پاکستان بر سر سهم آب چراغ سبز نشان داده اما هنوز تاریخ روز دقیق آغاز مذاکرات را تعیین نکرده است.

بانک جهانی به پاکستان و هند تا ماه ژانویه مهلت داد اختلافات فیمابین بر سر سهم آب را حل کنند.
 
مذاکرات هند و پاکستان درباره عمل کردن به قرارداد سند‌طاس در ماه جولای بی‌نتیجه پایان یافت و دو کشور دست به دامان جامعه جهانی شدند.
 
«محمد یونس دهاگا» در رأس یک هیأت 8 نفره به نمایندگی از وزارت آب و برق پاکستان راهی هند شد تا درباره سهم آب با این کشور مذاکره کند اما نتوانست در هیچ زمینه‌ای توافق کند.
 
هند با احداث سد روی رود نیلم در حال احداث نیروگاه 330 مگاواتی تولید برق است و سعی دارد با بستن آب رود چناب یک نیروگاه 850 مگاواتی تولید برق نیز در مسیر این رود احداث کند.
 
در سال 1960 میلادی ژنرال ایوب خان حاکم نظامی به نمایندگی از پاکستان و جواهر لعل نهرو نخست وزیر هند با میانجیگری بانک جهانی قرارداد سهم آب سند‌طاس را امضا کردند.
 
پاکستان و هند حتی بعد از جنگ 1965 و 1971 میلادی به قرارداد سند‌طاس پایبند بودند اما در حال حاضر هند سعی دارد این قرار داد را نادیده بگیرد.
 
طبق قرارداد سند‌طاس آب رودهای شرقی از جمله ستلج، بیاس و راوی سهم هند و رودهای غربی از جمله سند،جهلم و چناب سهم پاکستان است.
 
بعد از هدف قرار گرفتن مقر نظامی ارتش هند در کشمیر این کشور با متهم کردن پاکستان اعلام کرد که به قرارداد سند طاس عمل نمی‌کند.
 
سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد: بستن مسیر رودها و ندادن سهم آب اسلام‌آباد به معنی اعلان جنگ است.
 
در حالی که هند مشغول تهدید پاکستان بود که مسیر رودهای منتهی به این کشور را بسته و به قرارداد سند‌طاس عمل نخواهد کرد، چین مسیر رود براهماپوترا به روی هند را بست.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *