صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنوز مطالبات برداشت اول پرداخت نشده است

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۶

: مدیر عامل اتحادیه چایکاران حجم کل مطالبات چین یک را 64 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: پرداخت‌های دولت حتی به اندازه مطالبات چین یک چایکاران نیست.
مصطفی نصراللهی با اشاره به اینکه چین دوم مزارع چای کشور در حال اتمام است، بیان کرد: دولت طی دو مرحله اقدام به پرداخت 35 میلیون تومان به چایکاران کرده است.
وی افزود: قرار است تا پایان ماه بین 12 تا 15 میلیارد تومان دیگر به چایکاران پرداخت شود. البته سرجمع این مبالغ، به اندازه مطالبات چایکاران در چین اول هم نخواهد بود.
مدیر عامل اتحادیه چایکاران میزان برداشت چای در سال گذشته را 89 هزار تن اعلام کرد.
وی پیش‌بینی کرد: میزان برداشت چای در سال جاری 5 درصد کمتر یا بیشتر از سال گذشته باشد.
نصراللهی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی چای درجه یک 1800 و درجه دو هزار تومان است، عنوان کرد: حجم چای برداشت شده در چین اول باغات شمال، 41 هزار تن بوده است.
وی تاکید کرد: قیمت‌های تعیین شده برای خرید تضمینی چای، با هزینه تمام شده تولید آن همخوانی ندارد.
مدیر عامل اتحادیه چایکاران در تشریح سخن خود، گفت: در چین اول 70 درصد چای برداشت شده درجه یک بوده و 30 درصد آن درجه دو است. اما در پایان دوره برداشت نسبت تولید چای درجه یک و درجه دو تغییر می‌کند. یعنی حجم عمده چای تولیدی کشاورزان درجه دو بوده و بهای خرید تضمینی این چای بسیار کم است. بنابراین بخشی از کشاورزان فقط چین اول را برداشت می‌کنند زیرا برای آنها توجیه اقتصادی دارد.
وی ادامه داد: قیمت یک هکتار زمین چای 500 میلیون تومان است. با در نظر گرفتن نرخ سود بانکی 20 درصد، اگر کشاورزی زمین خود را فروخته و در بانک سپرده‌گذاری کند، 60 میلیون درآمد کسب خواهد کرد.
نصراللهی افزود: در حال حاضر از هر هکتار زمین چای هفت تن محصول برداشت می‌شود. اگر متوسط قیمت 1350 تومان را برای چای برداشت شده از مزارع در نظر بگیریم، یک چایکار فقط 9.5 میلیون تومان درآمد از زمین خود کسب می‌کند که هفت میلیون تومان آن هزینه کارگری و غیره است.
وی گفت: به دلیل غیر اقتصادی بودن تولید در حال حاضر از 34 هزار هکتار باغات چای، فقط 16 هزار هکتار به صورت پراکنده باقی مانده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *