صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نخستین محموله گاز سکوی فاز ٢١ به پالایشگاه ارسال می‌شود

۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰:۰۳
کد خبر: ۲۵۵۹۲۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
با اعلام آمادگی پالایشگاه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی برای دریافت گاز از سکوی فاز ٢١، به‎زودی ارسال گاز از این سکو آغاز می‎شود.
به گزارش گروه اقتصاد ، هم اکنون عملیات استارت آپ سکوی فاز ٢١ که ظرفیت برداشت روزانه ٢٨ میلیون مترمکعب گاز را دارد، با موفقیت در حال اجراست و با اعلام آمادگی پالایشگاه خشکی فازهای یاد شده؛ هر ١١ حلقه چاه این میدان یک به یک باز خواهند شد.

شایان یادآوری است که از زمان گشوده شدن نخستین حلقه چاه این سکو، ٢ روز به طول می کشد تا برداشت گاز از این سکو به ظرفیت کامل ٢٨ میلیون مترمکعب (یک میلیارد فوت مکعب) در روز برسد.

مطلب افشاری، مدیر پروژه فراساحل فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی در شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران گفته است: اجرای عملیات راه‌اندازی تا بهره برداری سکوی فاز ٢١ این میدان مشترک، در مدت ٨٧ روز کاری انجام شده است، این در حالی است که بر اساس تعهد این شرکت (IOEC) به کارفرما قرار بود این سکو در مدت ١١٠ روز کاری به بهره برداری برسد.

عملیات هوک آپ و راه اندازی سکوی فاز ٢٠ میدان مشترک پارس جنوبی نیز هم اکنون با روند مناسبی در حال اجراست. سکوی فاز ٢٠ در تاریخ ٢٢ آبان‎ماه با کسب رکورد کم نظیر یک ساعت و نیم زمان نصب بر روی پایه خود در خلیج همیشگی فارس قرار گرفت.

طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ توسعه میدان پارس جنوبی به منظور افزایش برداشت از میدان گازی پارس جنوبی  به میزان ٥٦,٦ میلیون مترمکعب گاز ترش در روز (٢ میلیارد فوت مکعب) در سال ٨٩ به کنسرسیومی با مشارکت شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) واگذار شده است که اجرای این ٢ فاز همچنان ادامه دارد.

طرح توسعه این ٢ فاز با به کارگیری پیمانکاران و سازندگان داخلی به صورت EPC اجرا می شود.

شرکت تاسیسات دریایی به عنوان پیمانکار دریایی این فازها اجرای این قرارداد را به ارزش ٧٢٤ میلیون دلار برعهده دارد که بخش‌های ساخت ٢ سکوی دریایی در کل شامل ٢٢ حلقه چاه در فاصله ١٠٥ کیلومتری ساحل عسلویه، ‌٢ رشته خط لوله ٣٢ اینچ دریایی انتقال گاز و ٢ خط لوله ٤ اینچ محلول گلایکول و دیگر تاسیسات جانبی را شامل می‌شود.

هدف از توسعه فاز ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی ارسال روزانه ٥٠ میلیون متر مکعب گاز شیرین به شبکه سراسری برای تامین نیاز مصارف داخلی، تولید روزانه ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون و ٥٠ تن گاز مایع و یک میلیون تن گاز اتان به منظور تامین خوراک صنایع پتروشیمی است.

میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل دنیاست که در محدوده مرزی آبی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد. مساحت این میدان ٩ هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع و سهم ایران سه هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع است. براساس برآوردهای صورت گرفته، ذخیره گاز این بخش از میدان ١٤ تریلیون مترمکعب گاز به همراه ١٨ میلیارد بشکه میعانات گازی است که بیش از هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود. 

کشور قطر برداشت گاز از میدان پارس جنوبی را از سال ١٣٦٨ و ایران هم در عمل از سال ١٣٨٠ آغاز کرد؛ با روی کار آمدن دولت یازدهم توسعه فازهای پارس جنوبی و کاهش فاصله با قطر در اولویت سیاست‌های وزارت نفت قرار گرفت. از سال ١٣٩٣ تاکنون فازهای ١٢، ١٥، ١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به بهره برداری رسیده است. 

امسال نیز برنامه ریزی شده است که فازهای باقیمانده ١٧ و ١٨، ١٩ که معادل ٢ فاز استاندارد است و ٢٠ و ٢١ وارد مدار شوند تا فاصله برداشت ایران و قطر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و در آینده ای نه چندان دور، تولید دو کشور برابر شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *