صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خدمات ثبت الکترونیکی روز به روز در حال ارتقاء است/ قوانین ما از نظر حمایتی کاملند

۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶:۵۹
کد خبر: ۲۵۵۷۳۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
ممتحن گفت: تمامی فرآیندهای اجرایی ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علایم تجاری در ادامه ارتقاء سیستم های مکانیزه مالکیت صنعتی صورت می گیرد و خدمات ثبت الکترونیکی ما روز به روز در حال ارتقاء است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، معاون مرکز مالکیت معنوی در مراسم امضاء تفاهم نامه میان مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جمهوری اسلامی ایران و اداره ثبت اختراع و علائم تجاری دانمارک که درساختمان شماره 2 سازمان ثبت برگزارشد، گفت: تمامی فرآیندهای اجرایی ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری در ادامه ارتقاء سیستم های مکانیزه مالکیت صنعتی صورت می گیرد و خدمات ثبت الکترونیکی ما روز به روز در حال ارتقاء است.

وی ضمن خوش آمدگویی و اظهار امیدواری مبنی بر اینکه امیدواریم انعقاد این تفاهم نامه موجب افزایش همکاری ها و تبادل تجربیات بین دو کشور شود، گزارش مختصری از وضعیت حقوق مالکیت معنوی در ایران ارایه کرد.

ممتحن با بيان اينكه مركز مالكيت معنوی زير مجموعه سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از سازمانهای تابعه قوه قضاييه است اظهار كرد: تا كنون تفاهم نامه های زيادی را با كشورهايی مانند چين و ترکیه و ساير كشورهاي اروپايی داشتيم.هفته گذشته نيز تفاهم نامه ای با ايتاليا منعقد كرديم كه باعث افتخار است كه بتوانيم با كشورهای ديگر ارتباط حسنه برقرار كنيم.

معاون مركز مالكیت معنوی ایران ضمن اشاره به چارت سازمانی مركز مالكیت معنوی  كه شامل ریاست قوه قضاییه، معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور،رئیس مركز و معاونت ها می شود، گفت: این مركز در ١٥ سال اخیر تحولات كثیری داشته است.در واقع ١٥ سال پیش اداره یك بخش كوچك اداره ثبت شركت ها بود كه طی یك تحول به مركز مالكیت معنوی تبدیل شده است.


وی اضافه کرد: از نظر قوانین نیز در این مركز شاهد تحولاتی بودیم . اولین قانون حمایتی به ١٠٠ سال گذشته بر می گردد كه قانون حمایت مالكیت معنوی است، این مركز فعالیت خود را از سال ١٣٠٤ پس از تصویب اولین قانون در زمینه ثبت و حمایت از مالكیت صنعتی در ایران در قالب اداره ثبت علایم تجاری وقت آغاز کرده و بعد از تصویب قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات مصوب ١٣١٠ و الحاق به كنوانسیون پاریس در سال ١٣٧٧ تشكیلات اداری مربوط تحت عنوان اداره مالكیت صنعتی و از سال ١٣٨٦ پس از تصویب قانون جدید ثبت اختراعات، طرح های صنعتی وعلائم تجاری تحت عنوان اداره كل مالكیت صنعتی و اخیرا نیز با تصویب چارت جدید سازمانی به مركز مالكیت معنوی ارتقاء تشكیلاتی پیدا کردیم.


ممتحن ادامه داد: اگرچه قوانین و مقررات كشورمان در حوزه مالكیت صنعتی به قانون علامات صنعتی و تجاری مصوب ١٣٠٤ و نظامنامه مربوط و قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب ١٣١٠ و آیین نامه اجرایی مربوط باز می گردد اما با توجه به اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر وضعیت قانون و مقررات حاكم در مالكیت صنعتی در بعد ملی كه شامل پیگیری تصویب قاون راجع به حمایت از نشانه های جغرافیایی كالا مصوب ١٣٨٣ وآیین نامه اجرایی مربوط این قانون برای اولین بار پوشش حقوقی مناسبی را برای ثبت و حمایت از محصولات فرش، صنایع دستی و سایر كالاهای سنتی هنری ایرانی فراهم آورده است، می شود.

معاون مركز مالكیت معنوی به تصویب قانون دیگر مصوب سال ١٣٨٦ تحت عنوان قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری اشاره كرد وگفت: طی این قانون موضوع طرح های صنعتی به مقوله حمایتی اضافه شد. در مقابل این برد ملی قوانین بین المللی نیز پیشرفت داشتند.

وی خاطر نشان كرد: پیشرفت های بین المللی شامل الحاق به كنوانسیون پاریس در سال ١٣٣٧، الحاق به كنوانسیون موسس سازمان جهانی مالكیت معنوی wipo سال ١٣٨٠ الحاق به توافق نامه مادرید به منظور جلوگیری از نصب نشانه های منبع غیر واقعی مبدا و پیگیری الحاق به موافقت نامه لیسبون در خصوص ثبت و حمایت بین المللی  و پس از آن الحاق به معاهده همكاری ثبت اختراعات( (pctكه از تاریخ ١٣٩٢ اجرایی شده است، اشاره كرد.

ممتحن تصریح کرد: در اجرای موافقت نامه لیسبون تا کنون ۱۰۰۱ اظهارنامه ثبت بین المللی نشان جغرافیایی به اداره مالکیت صنعتی واصل شده که از این تعداد ۳۳۴مورد آن به ثبت رسیده است.

وی درپایان به ارتباط با مراجع برون سازمانی داخلی و خارجی اعم از سازمان های بین المللی و مراجع علمی ، تحقیقاتی و دانشگاهی اشاره کرد و گفت: مرکز مالکیت معنوی با مراجع علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی کشور ارتباط تنگاتنگی دارد و در حال حاضر علاوه بر مراجع تحقیقاتی و تخصصی دولتی و خصوصی با ده ها پارک علم و فناوری که تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان و کوچک و متوسط را در خود جای داده است در راستای ارتقاء و آگاهی های عمومی و خصوصی و استفاده از مالکیت معنوی به عنوان ابزار توسعه و همچنین تجاری سازی اختراعات در ارتباط است.

انتهای پیام/ 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *