واکنش آمریکاییها به انتخاب تیلرسون به عنوان وزیر خارجه/چگونه مدیر یک شرکت نفتی رئیس دیپلماسی آمریکا شد؟
رئیس جمهور منتخب آمریکا رسمامدیر شرکت نفتی اکسون موبیل را به عنوان وزیر خارجه انتخاب کرد که این انتخاب واکنشهای گوناگونی را در میان مقامات آمریکا به وجود آورده است.
به گزارش گروه بینالملل به نقل از سی ان ان، رئیس جمهور منتخب آمریکا رسما رکس تلرسون مدیر شرکت نفتی اکسون موبیل را به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب کرد که این انتخاب ترامپ واکنشهای گوناگونی را در میان مقامات آمریکا به وجود آورده است.
طرفداران تیلرسون در آمریکا میگویند که اداره یک شرکت بزرگ نفتی وی را به تمامی ابزارهای لازم برای مدیریت مجهز کرده است و تیلرسون در حال حاضر تجربه لازم را برای به دست گرفتن پست وزارت امور خارجه را دارد.
رکس تیلرسون منتقدانی میان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات دارد و علاوه بر این گروههای دیگر در آمریکا نیز به انتخاب وی انتقاداتی وارد کردهاند.
انتخاب تیلرسون به وسیله سه تن از مقامات دولتهای قبلی آمریکا به ترامپ پیشنهاد شده است که این سه نفر عبارتند از: جیمز بیکر و کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه دولتهای پیشین آمریکا و رابرت گیتس وزیر دفاع، که گفته شده است که هر سه تن بعد از خروج از سمت دولتی از شرکت اکسون موبیل نفع اقتصادی بردهاند.
تیلرسون به جمع ثروتمندان کابینه ترامپ اضافه شده است و منتقدان وی گفتهاند که وی با سیاست خارجی خود در پی ایجاد یک امپراطوری خصوصی خواهد بود.
یکی از منتقدان وی گفته است که مردم آمریکا در روز 8 نوامبر به ایجاد شرکتهای بزرگ بینالمللی رأی ندادهاند تا در برابر طبقه کارگر آمریکا قرار گیرد، اما تیم انتقالی ترامپ به این سخن واکنشی نشان ندادهاند.
موضوع روابط تیلرسون با روسیه و دوستی وی با پوتین از دیگر موضوعاتی است که با انتخاب تیلرسون به عنوان وزیر امور خارجه انتقادهایی را به همراه داشته است.
تیلرسون در دوران مدیریت اکسون موبیل با شرکتهای نفتی روسیه مراوده داشته و گفته میشود که با پوتین رابطه دوستی دارد.
انتخاب تیلرسون باعث به وجود آمدن نگرانی در میان مقامات آمریکایی شده و این امر در حالی اتفاق افتاده است که روسیه متهم به دخالت در انتخابات آمریکا به نفع ترامپ شده است؛ ترامپ نیز درصدد است تا روابط نزدیک با روسیه داشته باشد و برخی از قانون گذاران آمریکایی رابطه با روسیه را تهدیدی ژئوپولیتیک برای آمریکا عنوان کردهاند.
مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا با انتشار توئیتی در این باره گفته است که دوستی با پوتین یک ویژگی است که من امیدوارم در وزیر امور خارجه وجود نداشته باشد.
برخی از منتقدان تیلرسون گفتهاند مواضع تیلرسون به گونه ای است که موجب تغییراتی در دیپلماسی آمریکا خواهد شد و این تغییرات مورد رضایت آمریکا نخواهند بود.
منتقدان تیلرسون همچنین گفتهاند که وی صحبتهایی در مورد مراوده اقتصادی با ایران زده است که این امر نیز نگرانیهایی را در میان مقامات آمریکایی به وجود آورده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *