صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه آنچه که باید درباره رزمایش موفقیت‌آمیز نزاجا بدانید+تصاویر/ پایان 72 ساعت تمرین سخت ارتش در جنوب شرق ایران

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴:۱۲
کد خبر: ۲۵۵۳۱۶
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رزمایش محمد رسول الله (ص) نیروی زمینی ارتش که از صبح روز یکشنبه (21 آذر) در منطقه ای به وسعت بیش از 200،000 کیلومتر مربع آغاز شده بود لحظاتی پیش پس از سه روز پایان یافت.
-گروه سیاسی: رزمایش محمد رسول الله (ص) نیروی زمینی ارتش، از صبح روز یکشنبه (21 آذر) متناسب با نیازهای عملیاتی روز و بر مبنای دکترین جنگ ترکیبی و نبردهای ناهمتراز و برای افزایش ضریب امنیت منطقه حساس جنوب شرق وارتقای شایستگی های رزمی وکارآمدی های نیروها در منطقه ای به وسعت بیش از 200،000 کیلومتر مربع آغاز شد و لحظاتی پیش پس از سه روز پایان یافت.

در این رزمایش نیروهای هوابرد، زرهی، ویژه ، جنگال ، پهپاد ، هوانیروز و همچنین هواپیماهای نیروی هوایی و سایتها  و رادارهای پدافند هوایی حضور داشته و دریک صحنه رزم واقعی ضمن انتقال تجارب در حوزه های طرح ریزی و اجرا به جوانان گوشه هایی از توانمندی ها و روحیه رزمی در شرایط دشوار و کاهش زمان عکس العمل را تمرین کردند.


طیق گفته امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این رزمایش با حضور یگان های مختلف نیروی زمینی و پشتیبانی نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء در منطقه جنوب شرق کشور به وسعت بیش از 200 هزار کیلومتر مربع با اعزام یگان های تکاور و واکنش سریع و عملیات هوابرد از مناطق استقرار دور دست به منطقه عملیاتی و انجام هلی برد نیروهای ویژه در مناطق حساس برگزار شد.

بنا بر اعلام مسئولان رزمایش محمد رسول الله (ص)، شلیک انواع موشک های ساخت صنایع دفاعی توسط بالگردهای هوانیروز و عملیات پهپادهای تهاجمی علیه مراکز فرماندهی و کنترل و مراکز تجمع دشمن نیز در دستور کار این رزمایش قرار داشت.


اولین روز رزمایش

اعزام نیروهای واکنش سریع به منطقه عملیاتی رزمایش

در نخستین روز این رزمایش، جابجایی و اعزام یگان‌های واکنش سریع از سایر مناطق جغرافیایی کشور به‎ مناطق عملیاتی مورد نظر در کوتاه‌ترین زمان ممکن از هوا و زمین صورت گرفت.

همچنین دیگر یگان‌های پیاده، زرهی، توپخانه، پهپاد، جنگال و مخابرات نیروی زمینی ارتش نیز در سطح منطقه عمومی رزمایش استقرار عملیاتی پیدا کردند.

اجرای عملیات ده‌ها بالگرد شناسایی و رزمی در رزمایش

امیر سرتیپ دوم خلبان «هوشنگ یاری» فرمانده هوانیروز نزاجا در اولین روز برگزاری این همایش اظهار داشت: انواع ماموریت‌های بالگردی اعم از هلی‌برن، چتربازی، عملیات شناسایی، کنترل فرماندهی، حمل مجروح، امداد هوایی و پشتیبانی یگان های سطحی در این رزمایش انجام می شود.
 
امیر یاری خاطرنشان کرد: در این رزمایش توانمندی بالگردی را ارزیابی خواهیم کرد تا در مواقع ضروری به طور موثر اقدامات لازم را انجام دهیم؛ همچنین از ده ها بالگردها همچون بالگرد شناسایی 206، بالگرد هجومی 214، بالگرد رزمی تهاجمی 209 و بالگردهای شنوک استفاده می شود.


عملیات گسترده هلی برن یگان‌های تکاور نیروی زمینی ارتش اجرا شد

بنا به دستورات قرارگاه ولایت نیروی زمینی ارتش، یگان‌های هوابرد، واکنش سریع، تکاور، زرهی، مهندسی، توپخانه، جنگ‌های الکترونیک و نیروهای ویژه نزاجا برابر جدول زمان بندی مقرر در مناطق از پیش تعیین شده مستقر شدند؛ تیپ 55 هوابرد نیروی زمینی ارتش برای ایجاد عملیات مانع شونده در مدت زمان تقریبی دو ساعت که با توجه به ‌بُعد مسافت، زمان بسیار خوبی می‌باشد و مطابق با استانداردهای تعریف شده‌ روز دنیا و با استفاده از چترهای تولید داخل و در ارتفاع پایین‌تر از 750 فوت که یک ‌رکورد برای فرود یگان‌های هوابرد است، در محورهای تهدید با هماهنگی کامل قرارگاه منطقه‌ای مستقر و در مجموع عملکرد موفقی را ارائه کرد. 

همچنین در راستای اجرای عملیات مردم ‌یاری، اداره‌ بهداشت و درمان نزاجا با ‌استقرار بیمارستان صحرایی در منطقه‌ عمومی رزمایش، خدمات رایگان بهداشتی و درمانی مورد نیاز ‌به مردم منطقه ارائه کرد. 
 
اشراف اطلاعاتی منطقه رزمایش با استفاده از پهپادهای نزاجا 

در بخش دوم مرحله چهارمین رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) با توجه به‌ نفوذ یک ‌گروه ویژه دشمن در منطقه، عملیات اطلاعاتی با استفاده از پهپادها، جنگال، نیروهای بومی و تیم‌های ویژه انجام گرفت و اشراف اطلاعاتی لازم ایجاد شد.
 
همچنین در این مرحله طرح‌های مقابله و مبارزه با تروریسم نیز توسط تیم ویژه به اجرا گذاشته شد.


دومین روز رزمایش

انهدام اهداف با موشک‌های طوفان/ غافلگیری دشمن فرضی با عملیات یگان های واکنش سریع

در دومین روز از این رزمایش موشک‌های رهگیر طوفان ساخت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران با ایجاد تغییراتی در برد، سامانه پرتاب، اثرگذاری و دقت بالاتر در اصابت به‌اهداف توسط خلبانان هوانیروز ارتش با موفقیت به سمت اهداف مورد نظر شلیک شدند. 

همچین در ادامه شوک غافلگیرکننده ای با اجرای پدافند در ساحل، حجم آتش انبوه، اجرای کمین با قابلیت انعطاف و اجرای عملیات توسط یگان‌های واکنش سریع نیروی زمینی با نفوذ از جناحین و اجرای سدهای جاده‌ای، آتش‌های ضد زره و همچنین هدایت نیروهای متجاوز به‌مناطق آسیب‌پذیر در این‌مرحله از رزمایش علیه دشمن فرضی صورت گرفت. 

انهدام اهداف از پیش تعیین شده در سواحل مکران توسط جنگنده های میراژ

چهار فروند جنگنده میراژ باحضور در منطقه عمومی رزمایش ضمن اجرای عملیات پشتیبانی، عملیات پدافند ساحلی را با انهدام اهداف از پیش تعیین شده اجرا کردند.
 
همچنین حضور جنگنده میراژ برای پشتیبانی از یگان های سطحی برای نخستین بار در رزمایش های نیروی زمینی ارتش انجام شد.

انهدام 2 شناور دشمن فرضی توسط تیم آتش سبک هوانیروز در دریای عمان

سرهنگ یوسف‌وند معاون عملیات هوانیروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حال حاضر یک تیم آتش سبک هوانیروز شامل دو فروند بالگرد کبری و یک فروند بالگرد 214، عملیات پدافند ساحلی را با موفقیت اجرا کردند.
 
وی افزود: در این مرحله از رزمایش دو فروند شناور نیروهای مهاجم در آب های ساحلی مورد اصابت راکت ها و گلوله های بیست میلی متری بالگردهای هوانیروز قرار گرفتند.

دومین روز رزمایش 

نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در دومین روز از رزمایش مهمترین عملیات های پدافندی خود را در قالب تاکتیک های نوین و فضای ترسیمی متناسب با تهدیدات پیشرو در منطقه راهبردی سواحل دریای عمان، کنارک و نیک شهر برگزار کرد.

در اولین مرحله از دومین روز این رزمایش جنگنده بمب افکن های میراژ نهاجا با حضور بر فراز سواحل دریای عمان و بمب باران مواضع نیروهای مهاجم اجازه هلی برن را به دشمن نداده و عملیات پشتیبانی از نیروهای سطحی را با موفقیت به اجرا گذاشتند.
 
انهدام شناورهای دشمن در سطح آب با شلیک راکت های بالگردها

در مرحله دوم این بخش از رزمایش دو فروند بالگرد کبرا با پشتیبانی بالگرد 214 به عنوان یک تیم آتش سبک وارد منطقه حساس نبرد شده و با شلیک گلوله های بیست میلیمتری و راکت های بهینه شده دو فروند شناور دشمن را به قعر دریا فرستادند و منطقه رزمایش را به سمت پایگاه جهت بارگذاری مهمات ترک کردند.

امیر حیدری گفت: اجرای عملیات پدافند ساحلی و انهدام اهداف شناور رکورد جدیدی برای هوانیروز محسوب می شود.

اجرای تاکتیک زمین مسلح در مناطق گلوگاهی

در بخش دیگری از این رزمایش نیروهای سطحی با حمایت بالگردهای هوانیروز توانستند در منطقه عمومی رزمایش با اجرای آتش سنگین تانک های صمصام، ذوالفقار و تی 72، نیروهای پیاده مکانیزه دشمن را در مناطق گلوگاهی زمین گیر کنند.

در این مرحله تانک های نزاجا در منطقه ای وسیع  با اجرای تاکتیک زمین مسلح در عمق و سطوح شیب دار مستتر شده و به یکباره طبق سناریوی تعریف شده از عمق زمین بیرون آمده و با آرایشی متفاوت به طرف مواضع دشمن آتش سنگینی ریختند و مجددا در جایگاه اولیه موضع گیری کردند.


مقابله با تک شیمیایی توسط واحدهای امداد و نجات

در بخش دیگر این رزمایش واحدهای امداد و نجات و مقابله با جنگ میکروبی عملیات تک شیمیایی را با موفقیت پشت سر گذاشته و نفرات مجروح را در کوتاهترین زمان ممکن به مناطق امن و پاک رساندند.

اجرای عملیات شناسایی با استفاده از جت رنجرهای هوانیروز

بالگردهای 206 با اجرای عملیات شناسایی، بر فراز منطقه رزمایش اطلاعات لازم را در اختیار مراکز فرماندهی گذاشتند.

در حوزه سلاح های ضدزره، نیروی زمینی با بکارگیری آرپی جی 7، تفنگ 106 و موشک های ضد زره کنکورس و انواع موشک هواپایه «طوفان»، ستون زرهی و نفربرهای نیروهای مهاجم را مورد اصابت قرار دادند.

پشتیبانی آتش توپخانه نیروی زمینی با استفاده از راکت های 107 میلی متری از دیگر اقدامات پدافندی این رزمایش بود.


بکارگیری 4 تک تیرانداز بهینه شده در رزمایش نزاجا

از آنجا که یکی از محورهای عمده جنگ های نیابتی و هیبریدی بر پایه سلاح های تک تیراندازها استوار است از اینرو نیروی زمینی طبق رسالت ذاتی خود در مقابله با این نوع تهدیدات و ایجاد پدافند. منظومه ای از 50 متر تا 3 کیلومتر انواع تک تیراندازها را در کالیبرهای مختلف طراحی و ساخته است.

سلاح تک تیرانداز طاهر با وزن 4 کیلو و چهارصد گرم و برد نهایی 1200 متر در کالیبر 7/62 یکی از مهمترین سلاح‌های مورد استفاده در این رزمایش بود. طول این سلاح برابر 1280 میلیمتر است.

سلاح تک تیرانداز دراگانوف با کالیبر 7/62 و دارای دوربین دید در شب و روز با برد 800 متری دیگر تک تیرانداز بهینه سازی شده حاضر در رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص)-4 بود.

سلاح تک تیرانداز ژ1 مجهز به دوربین و برد نهایی 3500 متر از دیگر تک تیراندازهای بهینه شده حاضر در صحنه رزمایش بود.

سلاح تک تیرانداز 14/5 میلیمتری شاهر با وزن 22 کیلوگرم و برد مفید 4 کیلومتری نیز دیگر سلاح عملیاتی در دست نیروهای واکنش سریع نزاجا بود.
 
پایان عمر ببر 400 و تانکبرهای جدید 
 
سخنگوی رزمایش گفت: در حوزه تانکبرها دیگر ببر 400 در این زمان کاربرد لازم را ندارد و شما امروز در منطقه تانکبرهای جدیدی را مشاهده می‌کنید که به سفارش معاونت آماد و پشتیبانی نزاجا، سازمان جهاد خودکفایی تغییراتی را در راستای بهینه‌سازی بر روی آنها انجام داده و سطح تحرک پذیری‌شان را ارتقا داده است. 
 
جنگ الکترونیک صحنه دیگری از رزمایش
  
در این رزمایش از سامانه‌های جنگ الکترونیکی که توسط کارشناسان نزاجا طراحی و تولید شده نیز استفاده شد که این سامانه‌ها همگی همتراز با سامانه های جهانی هستند. این سامانه‌های جنگال، با سامانه‌های ارتباطی تلفیق شده بودند و اطلاعات صحنه نبرد را به صورت آنلاین به یگان‌ها منتقل کردند.
 
همچنین در این رزمایش از ارتباطات زیرساخت به خصوص فیبر نوری تاکتیکی استفاده شد و اطلاعات به صورت صوت و تصویر به کاربران انتقال یافت تا تصمیم‌گیری درستی از صحنه نبرد داشته باشند. همچنین نیروی زمینی ارتش توانسته بخش زیادی از سامانه‌های ارتباطی خود را متحرک‌سازی کند و آنها را به سامانه‌های رمزکننده متصل کند.
 
عملیاتی شدن یک پهپاد و یک سامانه اخلالگر ضد پهپاد 
 
پهپاد شناسایی «فرپاد» که قابلیت دارد به صورت آنلاین آخرین وضعیت دشمن را تا بُرد 10 کیلومتری رصد کند و ارسال آنلاین تصاویر به ایستگاه زمینی داشته باشد امروز عملیاتی شد. این پهپاد که اتوپایلوت است در صورت قطع ارتباط با ایستگاه زمینی به طور اتوماتیک به موضع اولیه باز می‌گردد. این پهپاد کاملا بومی و توسط جهاد خودکفایی نزاجا تولید شده و عملیاتی می‌شود. 
 
همچنین جمر اخلالگر ضد پهپاد عملیاتی شد. این سامانه قادر است پهپادهای دشمن را تا شعاع سه کیلومتری شناسایی و برخی از انواع آن را مورد انهدام قرار دهد و برخی دیگر را که به لحاظ نوع کارکرد متفاوت هستند، هدایت کرده و بر روی زمین بنشاند. جمر اخلالگر ضد پهپاد به صورت منظومه‌ای و شبکه‌ای از کمترین شعاع عملیاتی تا بیشترین فواصل کار خود را انجام می‌دهند.  

 

سومین روز رزمایش

اجرای عملیات پهپادهای اخلالگر و تهاجمی و اجرای تاکتیک‌های نوین رزمی در صحنه‌ نبرد

 امیر سرتیپ دوم ستاد «سیدکمال پیمبری» سخنگوی رزمایش گفت: در اجرا و برگزاری این مرحله از رزمایش، قابلیت‌‌ها و توانمندی‌های تاکتیکی پهپادهای اخلالگر سامانه‌های ارتباطی و پهپادهای تهاجمی که به دست توانمند متخصصان جوان جهاد خودکفایی نیروی زمینی ساخته شده‌اند؛ با اوج‌گیری در سطوح پروازی مختلف در منطقه عمومی رزمایش و تحت نظارت فرماندهان قرارگاه ولایت نزاجا و ناظران و داوران حاضر در منطقه رزمایش با موفقیت به مورد اجرا گذاشته شد. 
 
وی ادامه داد: همچنین انواع سلاح‌های ابتکاری جدید شامل راکت‌انداز سوپر کالیبر 107، تک‌تیر انداز 62/7 میلیمتری بهینه شده ژ-1 و دراگانوف، جَمِر با برد مؤثر بیش از هشتصد متر، اخلال‌گر پهپاد و جمر اخلالگر تلفن‌های ماهواره‌ای در باندهای فرکانسی مختلف و همچنین اقدامات گسترده عملیات روانی با تجهیزاتی مانند گلوله‌های اعلامیه‌ریز 122 م.م، رادیو تاکتیکی و سامانه‌‌های صوتِی هدفدار برای نخستین بار در این رزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 
 
سخنگوی چهارمین رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص)، توضیح داد: در این‌ روز هواپیماهای بدون سرنشین دست‌پرتاب و خودروهای مین‌ریز توسط یگان‌های عملیاتی حاضر در منطقه رزمایش مورد استفاده قرار گرفتند. 
 
امیر پیمبری اضافه کرد: همچنین در ادامه‌ روز سوم رزمایش، تک روزانه با آتش سبک و سنگین یگان‌های زرهی، پیاده، پیاده مکانیزه، توپخانه و تکاور و عملیات اطلاعاتی با استفاده از پهپادهای شناسایی، یگان‌های جنگ الکترونیک و عناصر محلی با موفقیت اجرا گردید.
 

پهپادهای «عقاب» و «شاهین» نزاجا رونمایی شدند

 همزمان با سومین روز از برگزاری این رزمایش دو نوع پهپاد جدید نزاجا با قابلیت‌های رزمی و شناسایی رونمایی شد.

براساس این گزارش پهپاد رزمی «عقاب» قابلیت نصب موشک‌های جدید هوا به سطح و نقطه زن را دارد.

همچنین پهپاد شناسایی «شاهین» با مداومت پروازی بیش از 24 ساعت تحت پروژه شهید قطاسلو رونمایی شد.


شناسایی منطقه رزمایش توسط پهپاد «سیراف»

 پهپاد «سیراف» در سومین روز از رزمایش محمد رسول الله(ص)_4 با پرواز بر فراز منطقه عمومی رزمایش، عملیات اطلاعات شناسایی را انجام و تصاویر را به صورت آنلاین در اختیار ایستگاه زمینی قرار داد.
 
این پهپاد خردادماه امسال و در جریان رزمایش بیت المقدس 28 رونمایی شد. پهپاد «سیراف» دارای بُرد بیش از یکصد کیلومتر و قابلیت یک ساعت مداومت پروازی است.
 
پهپاد سیراف که قادر به تصویربرداری و ارسال آنلاین تصاویر به پست فرماندهی است، توسط متخصصان دانشکده پدافند مرکز آموزش توپخانه نزاجا ساخته شده است.

پشتیبانی جنگنده‌ها و کبراها از عملیات یگان‌های زمینی

در آخرین روز از برگزاری رزمایش، 4 فروند بالگرد کبرا به پشتیبانی از نیروهای پیاده و زمینی مواضع گلوگاهی دشمن فرضی را مورد اصابت گلوله‌های 20 میلی‌متری و راکت‌های بهینه شده، قرار دادند.
 
همچنین یک فروند جنگنده میراژ f1 و یک فروند جنگنده f4(فانتوم) عملیات پشتیبانی از نیروهای سطحی را انجام دادند.

انجام موفق عملیات انتحاری توسط پهپاد نزاجا

 در آخرین روز از اجرای رزمایش یک فروند پهپاد انتحاری نزاجا در منطقه عمومی رزمایش به پرواز در آمد.
 
این پهپاد پس از رصد و تحلیل منطقه و ارسال آنلاین اطلاعات به ایستگاه زمینی، موفق به شناسایی هدف از پیش تعیین شده شد و خود را به هدف رساند و با کوبیدن خود به هدف، آن را منهدم کرد و عملیات را با موفقیت به اجرا رساند.


چهارمین رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) نیروی زمینی ارتش پایان یافت

دقایقی پیش چهارمین رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) نیروی زمینی ارتش در جنوب شرق کشور پایان یافت.
 
این رزمایش که در منطقه‌ای به وسعت 220 هزار کیلومتر مربع اجرا شد، یگان‌های مختلف نزاجا به اجرای عملیات‌های مختلف پرداختند و میزان آمادگی و کارآمدی خود را به نمایش گذاشتند.
 
امیر سرتیپ دوم ستاد «سیدکمال پیمبری» سخنگوی رزمایش گفت: این رزمایش که بزرگ‌ترین رزم تاکتیکی یگان‌های واکنش سریع نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود، با دستیابی به تمامی اهداف مورد نظر و کسب مجموعه‌ای از دستاوردهای ارزشمند و اثربخش در حوزه رزم زمینی پس از طی مراحل تاکتیکی و عملیاتی و تحت نظارت کارشناسان و داوران نیروهای مسلح با موفقیت کامل به کار خود پایان داد.

وی افزود: اجرای تاکتیک‌های جدید رزمی با بهره‌گیری از انواع سلاح‌های بومی، کسب تجربه توسط نیروهای جوان، اشراف اطلاعاتی به وضعیت منطقه، ارتقای مهارت‌های تخصصی در رسته‌های مختلف رزمی از جمله دستاوردهای مهم این رزمایش بود.

سخنگوی رزمایش همچنین تصریح کرد: «امنیت منطقه و صلح پایدار در سایه اقتدار دفاعی و وحدت اسلامی» که شعار اصلی این رزمایش بود قطعا با همراهی و اعتقاد کشورهای منطقه و بی‌نیازی از حضور بیگانگان و امکان هم‌افزایی و یکپارچگی قدرت‌های منطقه‌ای در مقابل هرگونه تهدید عینیت خواهد یافت و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر نیروهای مسلح در راستای تحقق این هدف و برقراری صلح و ثبات و حفظ امنیت در منطقه بر ارتقای روزآمد و روزافزون توانمندی‌ها و قدرت بازدارندگی خود ادامه خواهد داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *