صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ساخت دوربین جدید دید در شب توسط یک ایرانی

۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۱:۰۱
کد خبر: ۲۵۵۲۱۷
یک محقق ایرانی در دانشگاه استرالیا موفق شد به‌همراه تیم تحقیقاتی خود، دوربین دید در شب تازه‌ای بسازد که هم‌اندازه و هم‌وزن یک عینک آفتابی معمولی‌ است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آنا به‌نقل از Defense One نوشت: دوربین‌های دید در شب (NGV)‌ معمولی با آن تصویر سبز رنگشان، سال‌هاست که در ارتش‌های جهان و به‌ خصوص نیروهای ویژه آمریکا در حال استفاده هستند اما این تجهیزات به دلیل سنگینی و نیاز به یک منبع تغذیه قدرتمند، کارآیی چندانی ندارند. حتی پیشرفته‌ترین مدل NVG‌ها نیز که در عملیات کشتن بن‌ لادن مورد استفاده قرار گرفت، نیازمند یک منبع تغذیه سنگین و خسته‌کننده است.

روش کار دوربین‌های دید در شب این‌ طور است که یک لنز شیئی ابتدا امواج پایین نور در نزدیکی مادون قرمز را جمع‌آوری و به تیوب‌های خلاء می‌فرستد، این فوتون‌ها در آنجا الکترون‌هایی را آزاد می‌کننند که در انتها در برخورد با صفحه‌ای مملو از سوراخ‌های ریز، یک زنجیره واکنش را ایجاد می‌کنند و الکترن‌های زیادی با همان مشخصات فوتون نوری اولیه را آزاد می‌کنند.

در انتها این الکترون‌ها در برخورد با صفحه‌ای از جنس فسفوفلورسنت، یک تصویر با طول موج سبز ایجاد می‌کنند که توسط چشم دیده می‌شود. مشکل اصلی این است که ایجاد زنجیره واکنش‌های الکترون‌ساز، نیازمند چند هزار ولت برق است که منبع تغذیه‌ای سنگین می‌طلبد.

محسن رحمانی، محقق ایرانی دانشگاه استرالیا اکنون توانسته است با استفاده از یک لایه نازک نانونیی از جنس آرسنید آلمینیوم گالیوم، صفحه‌ای بسازد که تمام این فرایند را بدون نیاز به تیوب‌های خلاء و منبع تغذیه قدرتمند انجام می‌دهد.

ایده او این بوده است که نور قابل روءیت برای انسان را از آنچه در تاریکی شب و تاریکی زیر زمین وجود دارد استخراج کند. این عینک‌ نیز برای تبدیل این نور به نور قابل دیدن، نیازمند منبع تغذیه است اما منبع تغذیه آن در مقایسه با دوربین‌های امروزی، چندین برابر کوچک‌تر است.

این عینک‌ها هنوز آماده و امن برای استفاده انسانی نیستند اما این امیدواری وجود دارد که با همکاری دارپا، سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی،‌بتوان این تکنولوژی را برای استفاده امن و در دسترس کرد. موفقیت این پروژه می‌تواند گستره وسیعی از وسایل دید را از تسلیحات ارتش و پلیس گرفته تا ماهواره‌ها و تلسکوپ‌ها، دستخوش تغییرات اساسی کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *