تغذیه، قطعه گمشده پازل بیماران سرطانی
دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران از جای خالی توجه به مسأله تغذیه در بیماران سرطانی و مشکلات روانشناختی و روانشناسی خبر داد که در کشورمان مورد غفلت واقع شده اند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، حسین فودازی در گفتگو با خبرگزاری سلامت بیان داشت: با توجه به مقوله سرطان درمان آن یک مسأله چند وجهی است. هر بیمار دچار سرطان با مشکلات عدیدهای در مسأله کنترل بیماری، درمان، تشخیص و مراحل پس از درمان مواجه می شود.
وی تأکید کرد: یکی از مسائلی که به جز درمان توجه بسیاری را می طلبد، تغذیه در بیماران سرطانی و مشکلات روانشناختی و روانشناسی می باشد که در کشور ما مورد غفلت واقع شده است.
متخصص کلینیکال آنکولوژی اظهار داشت: با شروع درمان های مرتبط با سرطان شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی تغذیه بیماران تحت الشعاع قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در این بیماران یکسری اختلالات تغذیه ای نظیر نقص ویتامینD، کلسیم، آهن، میکروالمان های حیاتی مانند سلنیوم و روی رخ می دهد که موجب افزایش عوارض درمان می شود و ریزش مو، کاهش وزن یا افزایش وزن را تشدید می کند و اختلالاتی مانند زخم دهان را افزایش می دهد.
فودازی یادآور شد: با توجه به این که امکان دارد ایمنی بدن بیمار مبتلا به سرطان به ویژه در شیمی درمانی افت پیدا کند، بیماران مستعد ابتلا به انواع عفونت های گوارشی یا عفونت های پوستی و سایر مشکلات هستند. بنابراین توصیه های تغذیه ای در این بیماران بسیار مهم است.
وی متذکر شد: بنابراین در بیماران مبتلا به سرطان آموزش در خصوص نوع تغذیه، فرآوری و بهداشت مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است تا در روند درمان تداخلی ایجاد نشود و وضعیت درمان پذیری هم بهبود یابد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *