صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران در عرصه جهانی کاندیدای قدرت نوظهور است

۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۴۷۳۹
عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: ایران در عرصه جهانی کاندیدای قدرت نوظهور است.
به گزارش گروه سیاسی ، رضا سراج در همایش جایگاه انقلاب اسلامی در جامعه جهانی در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، اظهار کرد: با جنگ، نظم جدیدی در عرصه بین‌المللی ایجاد می‌شود که امروز شاهد جنگ نیابتی در جهان هستیم، بدیهی است جنگ ائتلاف راهبردی را به وجود آورده و بعضی‌ها را از صحنه کنار می‌زند، بنابراین فاتحان جنگ نیابتی ناظمان جدید برای نظم جهانی هستند.

وی با اشاره به اینکه امروز دنیا در پیچ تاریخی قرار دارد و شاهد جنگ در منطقه مرکز و حاشیه مرکز زمین هستیم، افزود: شاهد روند درون‌گرایی در دو سوی آتلانتیک و خیزش چین برای رسیدن به جایگاه یک قدرت جهانی هستیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) تصریح کرد: با هرج و مرجی که در دنیا حاکم شده، نشان از تغییر در نظم جهانی است و مهم‌ترین تکانه نظم موجود نیز جنگ نیابتی است.

سراج با اشاره به اینکه شکست عربستان در این جنگ نیابتی، نشانه پیروزی ایران، روسیه و گروه مقاومت در این جنگ است، خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات یک مؤسسه معروف آمریکایی، ایران جزء هشت کشور برتر جهان است و آشتی بین ایران و عربستان غیرممکن است.

وی با بیان اینکه ایران در عرصه جهانی کاندیدای قدرت نوظهور است، تصریح کرد: دنیا به سمت بی‌قطبی و دوقطبی شدن می‌رود که ایران یکی از قدرت‌های نوظهور است و جنگ نیابتی یکی از ابزارهای مهارسازی ایران است.

عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ادامه داد: جامعه اروپایی به لحاظ اجتماعی به پدیده مهاجرستیزی رسیده است که این پدیده تدریجاً افکار را به سمت نو ملی‌گرایی و راست‌گرایی افراطی سوق داده است.

سراج ادامه داد: ظهور شبکه‌های اجتماعی جامعه اروپایی را تبدیل به جامعه منهای نخبگان کرده است و این جامعه مجازی شده در اروپا به شکل جنبش شکل گرفته است، این پدیده از اروپا به آمریکا رسید و توانست در انتخابات آمریکا یکی از متغیرهای تعیین‌کننده در انتخابات آمریکا باشد.

وی با اشاره به اینکه ترامپ به عنوان پدیده انتخاباتی سوار موج درون‌گرایی، نو ملی‌گرایی و مهاجرستیزی شد، اظهار کرد: پیدایش تکفیری‌ها و عملیاتی که انجام دادند جنبش مهاجرستیزی را تبدیل به پروژه اسلام‌ستیزی کرد و این روند نو ملی‌گرایی و راست‌گرایی افراطی را در اروپا و آمریکا تصویب کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) به مسئله پساترامپ اشاره کرد و افزود: جهت‌گیری در مقابل روسیه، ناتو، ایران و چین جهت‌گیری ترامپ در مسئله پساترامپ است که هندسه جهانی را پرشتاب می‌کند.  

سراج گفت: ترامپ معتقد به نزدیکی آمریکا و روسیه بوده و مخالف این است که در مسئله ناتو، آمریکا هزینه سنگین به اروپا بدهد.

وی درباره جهت‌گیری ترامپ در مقابل ایران، خاطرنشان کرد: زمانی که ایران به غنی‌سازی 20 درصد رسید اروپایی‌ها به وحشت افتادند و آمریکایی‌ها را متقاعد کردند تا ایران را از غنی‌سازی 20 درصد منصرف و با ایران معامله کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) بیان کرد: قرار شد این معامله قبل انتخابات 88 باشد، اما از طرف جریانات غرب‌گرا به آمریکایی‌ها پیام دادند که تا بعد انتخابات صبوری کنید، نتیجه انتخابات به چالش کشیده شد و بعد از فتنه 88 آمریکایی‌ها توانستند اتحاد اروپا را اغنا کنند که بعد از چالش انتخابات در ایران زمان مناسب برای سختگیری بر ایران است.

سراج تصریح کرد: بر این اساس اروپایی‌ها متقاعد شدند اجتماع جدیدی با ایران شکل دهند و تحریم‌های جدید تصویب شد، اروپا با این فکر که ایران بعد تحریم ضعیف شده است از آمریکا خواست پای میز مذاکره با ایران بنشیند.

وی اظهار کرد: در پساترامپ یا باید برجام را تغییر دهند یا کنار بگذارند که به احتمال قوی درصدد تغییر برجام هستند، بنابراین دو رویکرد پیش رو داریم یا باید رویکرد غرب‌گرایی داشته باشیم یا انقلاب‌گرایی، رویکرد غرب‌گرایی برای ما سم مهلک در پیچ تاریخی و رویکرد انقلاب‌گرایی موفقیت به ارمغان می‌آورد.

عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه ترامپ به دنبال اصلاح برجام است، ادامه داد: براساس قطعنامه 2231، ترامپ به دنبال سه معامله تحریم، مقاومت با تروریسم و تحریم و حقوق بشر است،  و اینکه اگر ایران نرم‌های آمریکا را در این سه موضوع بپذیرد از تحریم‌ها در امان است اما کشوری که در این شرایط پیچ تاریخی بخواهد خود را با غرب نرمال کند زیر دست و پا له می‌شود.

سراج در پایان گفت: برای رسیدن به انقلاب‌گرایی نخست باید نتایج دیپلماسی برجام را بررسی و بازخوانی کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *