صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر ظریف به چین برای تسریع در انجام همکاری‌های مشترک است

۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۴۲۸۶
دسته بندی‌: سیاست
جواد منصوری، سفر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه به چین را در راستای پیگیری، هماهنگی و تسریع در همکاری‌های دو کشور دانست و گفت: دولت چین به موقعیت ایران در خاورمیانه واقف است.
به گزارش گروه سیاسی ، جواد منصوری سفیر اسبق ایران در چین  درباره روابط ایران و چین گفت: موقعیت این دو کشور در دو نقطه استراتژیک غرب و شرق آسیا قرار گرفته و در قرن‌های گذشته روابط دو کشور در ابعاد فرهنگی، گردشگری، فعالیت‌های تجاری و حتی در سال‌های اخیر در بسیاری از زمینه‌ها گسترده شده است.

وی افزود: طی دو دهه گذشته شاهد گسترش روابط میان ایران و چین بودیم به گونه‌ای که در حال حاضر می‌توانیم بگوییم روابط این دو کشور به صورت یک رابطه استراتژیک درآمده است و روابط این دو کشور در بالاترین سطح خودش جریان دارد. البته دولت چین به موقعیت ایران در خاورمیانه واقف است و از این نظر برای روابطش با ایران یک حساب به خصوصی باز کرده است. از طرفی بحث انرژی در میان است که دولت چین به شدت نیازمند انرژی این منطقه است.

این سفیر اسبق ایران در چین ادامه داد: به دلیل نیازمندی چین به انرژی موجود در خاورمیانه، طبیعتا ایران یکی از کشورهای امن انتقال انرژی به چین است. بنابراین چین نه تنها در ارتباط با ایران محدودیتی قائل نیست بلکه اقتصاد ایران را مکمل خودش می‌داند. از طرفی ایران نیز اقتصاد چین را نیز مکمل اقتصاد خودش به شمار می‌آورد.

منصوری عنوان کرد: دو کشور بازارهای یکدیگر ر اکمتر هم شناخته اند علت آن نیز می‌تواند نفوذ بازارهای اروپایی باشد یا به دلیل کمبود رفت و آمد در دهه‌های گذشته باشد. معذالک روابط در حال توسعه است و به تدریج کیفیت و سطح روابط در بخش‌های فنی، اقتصادی، علمی و آموزشی در حال افزایش است و طبق آخرین قراردادی که میان ایران و چین برای همکاری‌های علمی امضاء شد.

وی افزود: بنابراین به نظر می‌رسد سفر محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران به چین در راستای پیگیری، هماهنگی و تسریع در همکاری‌های دو کشور است. ضمنا دو کشور یک دشمن مشترک دارند که طبیعتا در این زمینه بسیار تاثیرگذار است به ویژه اینکه اخیرا دولت آمریکا نسبت به چین مقداری لحن تندتری به خود گرفته و به گونه‌ای برخورد می‌کند که گویا می‌خواهد برای چین در شرق آسیا حقی قائل نشود و اینجاست دولت چین در این زمینه بسیار حساسیت نشان می‌دهد و طبعا برخورد تندی می کند. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *