صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم توسعه دروس مرتبط با معارف در دانشگاه های علوم پزشکی/تأمین منابع مالی برای دانشگاه های علوم پزشکی از طریق صندوق توسعه ملی/ اتمام اعتباربخشی دانشگاه ها تا پایان سال جاری

۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶:۳۵
کد خبر: ۲۵۳۲۹۹
محمدباقر لاریجانی در نشست معاونین و مدیران آموزشی تحصیلات تکمیلی و معارف اسلامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: ارائه دروس معارف یکی ازتجربیات جدید ایران در رابطه با دروس ارائه شده در دانشگاه ها است.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمدباقر لاریجانی در نشست معاونین و مدیران آموزشی تحصیلات تکمیلی و معارف اسلامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: ارائه دروس معارف یکی ازتجربیات جدید ایران در رابطه با دروس ارائه شده در دانشگاه ها است.

وی افزود: خوشبختانه اکنون شاهد ورود دروس معارف به دانشگاه های علوم پزشکی نیز هستیم و درقالب این آموزش ها دانشجویان ما در حوزه معارف و تربیتی نیز آموزش‌هایی را دریافت می کنند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به هزینه بالای تحصیل دانشجویان در رشته های پزشکی اظهار کرد: هزینه تحصیل در رشته های پزشکی اندک نیست و یک دانشجو برای تحصیل در یک گروه پزشکی در بهترین شرایط ممکن با کمترین هزینه باید مبلغی حدود 6 تا 7 میلیون تومان در سال پرداخت کند.

لاریجانی با اشاره به اعتقاد بیش از 90 درصد  جمعیت کشور به معارف اسلامی تصریح کرد: در کشوری که بیش از 90 درصد جمعیت آن به معارف اسلامی معتقد هستند نیاز است معارف اسلامی نیز به افراد آموزش داده شود.

وی ادامه داد: دانشگاه های ما اکنون به وسیله مالیات همان افراد معتقد به معارف اسلامی اداره می شود و مطلوب است پزشکان آینده ما نیز در دانشگاه ها با معارف الهی بیش از پیش آشنا شوند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر لزوم تقویت بعد روحی وروانی افراد در جامعه اظهار کرد: هر یک از شهروندان نیاز دارند که در بعد روحی و روانی آموزش هایی را دریافت کرده و گاه شاهد هستیم که پزشکان ما نیز دراین حوزه نیازمند دریافت برخی توصیه ها هستند.

لاریجانی با تأکید بر توسعه دروس مرتبط با معارف در دانشگاه های علوم پزشکی اذعان کرد: لازم است در بستر دانشگاه ها شرایطی فراهم شود که بیش از پیش به دانشجویان حوزه پزشکی آموزش های مرتبط با معارف ارائه شود.

وی با بیان اینکه مسئله استادان مشاور باید در دانشگاه ها جدی گرفته شود، گفت: معتقد هستیم باید مسئله استادان مشاور در دانشگاه های علوم پزشکی جدی گرفته شده وآسیب شناسی دقیقی در حوزه دانشگاه ها صورت گیرد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ادامه داد: باید زمانی که یک دانشجو وارد دانشگاه می شود تا زمانی که قرار است از دانشگاه فارق التحصیل شود تحولات چشمگیری در رفتار وعملکرد او مشاهده شده و تمام اینها مستلزم برنامه ریزی دراین حوزه است.

لاریجانی با اشاره به ارائه برنامه مرتبط با تحول و آمایش از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت و معاونت آموزشی این وزارتخانه اظهار کرد: در شرایطی که بیش از یکسال و نیم از ارائه بسته تحول و آمایش نمی گذرد لازم است بررسی هایی در این زمینه صورت گرفته تا مشخص شود در رابطه با این آمایش چه اقداماتی انجام داده ایم.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در دانشگاه آزاد درحوزه آمایش تصریح کرد: نمی توانیم با یک ستاد در وزارت بهداشت تمام دانشگاه های کشور را مدنظر قرار داده و در حوزه آمایش برای آنها برنامه ریزی کنیم بلکه لازم است در وزارت علوم و دانشگاه آزاد نیز نگاه آمایشی حکمفرما شده تا دراین حوزه تحولاتی ایجاد شود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تصویب سیاست های مرتبط با آمایش آموزش عالی خبر داد و اذعان کرد: تنها سند قطعی کشور که در حوزه آمایش به تصویب رسیده است مرتبط با سند آمایشی است که وزارت بهداشت پیگیری آن را در دستور کار داشته است.

لاریجانی با اشاره به تقسیم بندی های صورت گرفته در رابطه با آمایش مناطق کشور تصریح کرد: بر اساس تقسیم بندی صورت گرفته مناطق کشور به 10نقطه تقسیم بندی شد و براساس این تقسیم بندی قرار است برنامه ریزی ها برای مناطق مختلف انجام شود.

وی از تشکیل شبکه های علمی میان وزارت بهداشت و وزارت علوم خبر داد و تصریح کرد: درحال حاضر شبکه های علمی میان وزارت بهداشت و وزارت علوم تشکیل شده و به دنبال افزایش تعاملات میان این دو نهاد هستیم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اعتقاد ما این است که دانشگاه های کوچک باید از پتانسیل دانشگاه های بزرگ موجود در منطقه آمایشی خود بهره مند شده و ازاین طریق مشکلات دانشگاه خود را برطرف کنند.

لاریجانی با ارائه آماری از اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش پزشکی غیر دولتی خاطر نشان کرد: درحال حاضر 30 درصد آموزش پزشکی کشور درحوزه غیر دولتی درحال پیگیری است که در این میان دانشگاه آزاد اسلامی بیشتری سهم را دارد.

وی ادامه داد: نگاه ما به مشارکت بخش خصوصی به عنوان یک همکار است و هم اکنون راهبردهای کلی مشارکت های بخش خصوصی را تدوین کرده ایم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ماموریت محور کردن دانشگاه های علوم پزشکی را یکی از اساس تقسیم بندی مناطق دانست و گفت: براساس مأموریت محور کردن دانشگاه های علوم پزشکی هر یک از دانشگاه ها مسئولیت ویژه ای را پیگیری کرده و اینطور نخواهد بود که تمام امور در همه دانشگاه ها پیگیری شود.

لاریجانی ادامه داد: بر این اساس هر دانشگاه یک رسالت علمی پیدا کرده و مأموریت های مشترک میان همه مناطق آمایش تعریف می شود.
وی راه اندازی مجتمع های آموزش عالی سلامت را یکی از برنامه های معاونت آموزشی وزارت بهداشت دانست واظهار کرد: به دنبال راه اندازی مجتمع های آموزش عالی سلامت هستیم وامیدواریم از این طریق نیازهای بومی مناطق تأمین شود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت آموزش بومی در مناطق تصریح کرد: آنچه اکنون مدنظر ما قرار دارد این است که مسیر آموزش بومی را درمناطق هموار کرده تا از این طریق نیاز مناطق برطرف شود.

لاریجانی با اشاره به بسته تحول سلامت و محورهای تعریف شده در این بسته اذعان کرد: برنامه بسته تحول سلامت محورهای مختلفی داشته و تلاش شده تمام اسناد بالادستی در این برنامه مورد بررسی قرار گیرد.

وی آینده نگاری در حوزه دانشگاه ها را یک الزام دانست و بیان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که دانشگاه های کشور به سمت دانشگاه های هزاره سوم گام برداشته و در کنار آن نسبت به اسلامی کردن هر چه بیشتر دانشگاه ها اقدام شود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آخرین وضعیت تدوین کتب مرجع علوم پزشکی گفت: در راستای تدوین کتب مرجع علوم پزشکی گام های اساسی برداشته شده و اکنون شاهد تدوین کتب ملی دندانپزشکی درکشورهستیم.

لاریجانی افزود: در کنار تدوین این کتب کمیسیون ارزشیابی برای تدوین این کتابها تشکیل شده وبه دنبال این هستیم که کتابهای مرجع مطلوب در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی با اشاره به آخرین وضعیت راه اندازی دانشکده سلامت دین تصریح کرد: به منظور راه اندازی دانشکده سلامت دین مأموریت ویژه ای به دانشگاه علوم پزشکی قم داده شده و مسئولان این دانشگاه مقدمات لازم برای فراهم کردن شرایط راه اندازی این دانشگاه را در دستور کار قرار داده اند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی کشور را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش پزشکی دانست و گفت: نگاه ما در بحث آموزش پزشکی نگاهی بر مبنای اجبارو فشار نیست و درتلاش هستیم با تعامل با دانشگاه ها مقدمات این کار را فراهم کنیم.

لاریجانی با اشاره به راه اندازی شوراهای اخلاق در دانشگاه ها بیان کرد: درحال حاضر شوراهای اخلاق در دانشگاه ها تشکیل شده و درا ین رابطه دستورالعمل هایی به دانشگاه ها ابلاغ می شود.

وی درخصوص اقدامات صورت گرفته به منظور آمایش بین المللی اظهار کرد: درکنار آمایش سرزمین بحث آمایش بین المللی را نیز آغاز کرده ایم و دراین راستا تفاهم نامه های مختلفی با موسسات بین المللی دنیا به امضا رسیده است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور راه اندازی دانشگاه های علوم پزشکی مجازی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال 900 تن از اعضای هیئت های علمی دوره کارشناسی ارشد علوم پزشکی مجازی را آغاز کرده و 5 دانشگاه نیز در این رابطه همکاری هایی را داشته اند.

لاریجانی از اتمام اعتبار بخشی دانشگاه ها و مراکز آموزش علوم پزشکی تا پایان سال خبر داد و گفت: اعتباربخشی دانشگاه ها و مراکز علوم پزشکی تا پایان سال به اتمام می رسد.

وی در خصوص چالش های موجود در حوزه منابع مالی دانشگاه های علوم پزشکی اظهار کرد: با توجه به چالش های فراوان در حوزه منابع مالی از ریاست جمهوری درخواست شده که از محل صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای توسعه دانشگاه ها در نظر گرفته شود.

معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مراکز جامع زنان باید در سراسر کشور راه اندازی شوند، گفت: به دنبال این هستیم که در بسیاری از مناطق کشور مراکز جامع زنان را راه اندازی کنیم ومقدمات این کار اکنون فراهم شده است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *