صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فعالیت شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای دارای مجوز غیرقانونی است/ صدور مجوز نمی‌تواند به این شبکه ها وجهه شرعی و قانونی دهد

۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۳۰۹۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
سلطانی گفت: فعالیت شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای که حتی دارای مجوز هستند، غیرقانونی است و صدور مجوز نمی‌تواند به آنها وجهه شرعی و قانونی دهد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان مرکزی علی‌اصغر سلطانی، معاون دادستان عمومی و انقلاب اراک در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: دادستانی اراک جهت برقراری نظم و پیشگیری از وقوع جرائم و ایجاد فضای سالم در جامعه اقدامات خوبی انجام داده است، در ۸ ماهه اول سال از ۴۶۴ واحد صنفی به صورت سر زده بازدید به عمل آمده است.
 
وی از بازدید کمپ‌های ترک اعتیاد مهد کودک و مراکز خیریه توانبخشی و نگهداری سالمندان خبر داد و افزود: در این مراکز وضعیت معیشتی، امنیت اخلاقی و بهداشتی رفتاری مورد بررسی قرار گرفت، از تعداد ۵۰ کمپ ترک اعتیاد اراک  ۳۰ فقره به خاطرنداشتن مجوز قانونی تعطیل شده است و به مهد کودک‌ها برای حفاظت حقوق شهروندی بازدید به عمل آمد و تذکراتی مانند اخذ بیمه مسئولیت مدنی، نصب دوربین‌های مداربسته و رفع نواقص داده شد.
 
سلطانی به بازدید دادسرا در حوزه ورزش و جوانان نیز اشاراتی کرد و گفت: از باشگاه‌ها، جهت قاچاق مواد نیروزا بازدید به عمل آمد، ۸۹ باشگاه مورد بررسی و بازدید قرار گرفت که از این تعداد ۲۷ باشگاه با تخلف نگهداری مواد نیروزای مضر پلمپ شدند در برخی باشگاه‌ها قرص غیرمجاز و ۱۲ کیلو داروی غیرمجاز کشف و توقیف شد. مکمل‌ فروشی‌ها را مورد رصد قرار دادیم که از ۱۷ مرکز مکمل فروشی،  ۸ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت مقررات پلمپ شد.
 
وی خاطرنشان کرد: در حوزه اصناف گزارشاتی از حیث فروش موادمخدر، عدم رعایت مسائل بهداشتی، عدم رعایت شئونات اسلامی به دست ما رسیده است و از 464 واحد صنفی سفره‌خانه و قهوه‌خانه 161 واحد به دلیل عرضه قلیان و استعمال دخانیات پلمب و 20 واحد نیز به دلیل نداشتن مجوز قانونی تعطیل شد، همچنین 2هزار و 450 قلیان در سه مرحله توسط پلیس جمع آوری شد.
 
سلطانی بابیان اینکه از 151 واحد صنفی بازدید شده، حدود 54 واحد به دلیل عدم رعایت مقررات پلمب شدند، تصریح کرد: تخلفانی در حوزه پارکینگ‌ها در راستای عدم درست مراقبت از خوروها گزارش شده بود که جهت جلوگیری از تضییع اموال مردم و سرقت، بازدیدهایی از آنها به عمل آمد و برای رفع نواقص موجود همچون عدم اخذ بیمه مسئولیت مدنی برای اموال مردم، عدم نصب دوربین مداربسته و سیستم روشنایی مناسب تذکر داده شد، از 11 پارکینگ بازدید شده، چهار مورد به دلیل عدم رعایت مقررات و نقض حقوق شهروندی پلمب شد.
 
وی از بازدید 52 واحد عطاری خبر داد و گفت: از این  تعداد 11 واحد به دلیل نگهداری و فروش داروهای غیرمجاز تعطیل شدند و برای همه داروهای غیرمجاز کشف شده پرونده قضایی تشکیل شد.
 
سلطانی بااشاره به بازدید 220 واحد آرایشگاهی بانوان ابراز کرد: در آرایشگاه‌های زنانه شاهد دخالت در امور پزشکی و مبادرت آرایشگران به استفاده از وسایل پزشکی بودیم، که از تعداد عنوان شده در بازدید 13 واحد به سبب عدم رعایت مقررات تعطیل شدند.
 
این مقام مسئول به تشریح تحلفات در حوزه عکاسی و فیلمبرداری نظیر فیلمبرداری از مراسم مختلف، مجالس پارتی و انتشار تصاویر مبتذل در شبکه‌های اجتماعی پرداخت و در این رابطه اظهار کرد: از 32 واحد بازدید شده 9 واحد به علت نقض حقوق شهروندی تعطیل اعلام شد.
 
سلطانی درباره جدی بودن خطر عدم اعتماد به عکاسان و فیلمبرداران غیر مجوز دار، تصریح کرد: اصحاب رسانه اطلاع رسانی دقیق داشته باشند که مردم به هر عکاس و فیلمبرداری اعتماد نکنند و به عکاسی‌های مجاز مراجعه کنند و پس از مراجعه، فایل اصلی را از عکاسی دریافت کنند عکاسی‌ها موظف هستند که فایل اصلی را تحویل دهند.
 
سلطانی یکی دیگر از اقدامات را بازدید از فروشگاه‌های لباس مردانه و زنانه دانست و ابراز کرد: برای برخی از فروشگاه‌ها به دلیل عرضه لباس‌های نامتعارف و مبتذل، پرونده قضایی تشکیل شده است.
 
به گفته وی در حوزه محصولات فرهنگی نیز چهار واحد به دلیل عدم رعایت مقررات تعطیل اعلام شدند، همچنین از 40 نانوایی 11 نانوایی متخلف که بهداشت را رعایت نمی‌کردند، تعطیل شدند.
 
سلطانی خاطرنشان کرد: گزارش‌هایی از وجود طلاهای مسروقه و فروش آنها به غیر یا ارائه طلا با عیار نامناسب به دادسرا رسیده بود که این واحدهای صنفی مورد بازدید قرار گرفت و با دو واحد متخلف با مهر و موک کردن برخورد شد.
 
سلطانی با ابراز تأسف از اینکه در خوابگا‌ه‌های دانشجویی پسران و دختران استانداردهای لازم از حیث رعایت بهداشت، وضعیت امنیتی، اخلاقی و حفظ حقوق شهروندی مشاهده نشد از بازدید 20 خوابگاه دانشجویی خبر داد و افزود: در این بازدید نواقصی همچون عدم بیمه مسئولیت مدنی، عدم کنترل ورود و خروج دانشجویان و عدم نصب دوربین مداربسته به چشم می‌خورد که تذکرات لازم ابلاغ شد.
 
وی بااشاره به اینکه در حوزه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در برخی موارد تخلفاتی موجود بود که تذکرات لازم داده شد تا نواقص رفع شود ادامه داد: در یکی از مراکز درمانی به دلیل نبود پزشک متخصص بیهوشی در اتاق زایمان از پزشک مرد برای کارهای پزشکی بیمار استفاده می‌شد، جای تأسف دارد پس از گذشت 37 سال از انقلاب هنوز شاهدیم برخی از اقدامات خلاف حقوق شهروندی است.
 
معاون دادستان عمومی و انقلاب اراک به ساماندهی در حوزه امنیت  عمومی و برخورد با پدیده تکدی گری اشاراتی داشتند همچنین با ابراز تأسف از اینکه گاهی حتی افراد تحصیل‌کرده فریب کلاهبرداران را می‌خورند، ابراز کرد: شگرد جدید کلاهبرداران این است که می‌گویند، ما از دفتر ریاست جمهوری یا استانداری تماس می‌گیریم و با همین ترفند حساب بسیاری از افراد را خالی کرده‌اند، جای تأسف دارد حتی افراد تحصیل‌کرده نیز از این قاعده مستثنی نبودند، اصحاب رسانه باید این مطالب را نشر دهند تا عموم مردم نسبت به این امر آگاهی لازم داشته باشند، مردم بدانند که هیچ سازمان و ارگانی بدین شیوه جایزه‌ای نمی دهد.
 
وی آمار زندانیان محکوم در استان را 3هزار و 455 نفر اعلام کرد و افزود: یشترین آمار فراوانی جرایم بدین شرح است؛ ۳۲ درصد به مواد مخدر، ۱۷ درصد سرقت، ۹درصد علیه اشخاص و ۴ درصد علیه اموال و مالکیت.
 
سلطانی اظهار کرد: تعداد کل اراذل و اوباش استان مرکزی 436 نفر و این رقم در اراک 140 نفر است که به ترتیب شرارت در سه سطح یک، دو و سه سطح بندی می‌شوند.
 
 معاون دادستان اراک در بخش پایانی سخنان خود گفت: نظر قضایی این است که فعالیت شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای که حتی دارای مجوز هستند، غیرقانونی است و صدور مجوز نمی‌تواند به آنها وجهه شرعی و قانونی دهد، چراکه با استناد قوانین هرگونه تاسیس، قبول نمایندگی، عضوگیری و ثبت‌نام با وعده کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و تداوم شبکه به این شکل غیرقانونی بوده و جرم تلقی می‌شود و دارای مجازات خواهد بود، براساس فتوای مراجع تقلید نیز بازاریابی شبکه‌ای صورت شرعی ندارد بنابراین درصدد هستیم راهکاری برای این موضوع بیابیم و در آینده‌ای نزدیک تصمیمی در این رابطه اخذ کنیم، در این راستا 23 شرکت بازاریابی شبکه‌ای مورد بازدید قرار گرفت که 7 شرکت مهر و موم شد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *