مشکل داخل كشور را خودمان بايد حل كنيم
آیت الله جوادی آملی تأکید کرد: اینکه كسي ميبينيد مشكلي در كشور پيش ميآيد با اینکه می داند مشکل داخل كشور را خودمان بايد حل كنيم، فوراً با رسانه های بیگانه تماس ميگيرد قرآن اين را مرض ميداند.
به گزارش گروه سیاسی ، علیرضا مرندی رييس فرهنگستان علوم پزشکی کشور و هیئت همراه با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.
آیت الله جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه سلامت معنوي، نیاز اساسي انسان و جامعه ماست، بیان داشت: دين به ما دستور داد اگر كسي خودش را بشناسد خدا و جهان را ميشناسد، ما اگر خود را بشناسيم که يك بدني داريم و يك روحي و اين روح آنقدر قدرت دارد كه تنها دشمن بشر كه مرگ است را از پا در ميآورد و مرگ را ميميراند و خودش زنده است آن وقت خيلي چيزها براي ما روشن ميشود.
وی ادامه داد: انبيا آمدند اين دو نكته را به ما بفهمانند كه انسان تنها اين بدن خاكي و جسم نيست يك جان ملكوتي دارد كه ابدي است؛ دوم اينكه تنها دشمن انسان در جهان، مرگ است اگر ما از مار و عقرب ميترسيم و از سرطان هراسناكيم براي اينكه ميترسيم بميريم، اما انبيا آمدند به ما گفتند شما بر اين مرگ مسلّطيد انسان مرگ را ميميراند نه بميرد، اين حرف زير اين آسمان مخصوص انبياست.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه نباید بشر را در محدوده تن خلاصه کنیم، اظهار داشت: همايش های برگزار شده در سالهای اخیر که به تشخيص بيماريهاي مشترك انسان و دام پرداخته، هر چندلازم است اما آن براي همين محدوده تن لازم است. اینکه تمام دروازهها را ببندید و فقط فتوا را از آزمايشگاه ها بگيرید اين ستم به فنّ شريف طب است، اين انسان را حيوان تلقّي كردن است و اين كار روا نيست.
وی در ادامه گفت: وقتي در سوره احزاب ميبينيد خداي سبحان ميفرمايد كسي كه به نامحرم طمع ميكند، او مريض است اين را ديگر از آزمايشگاه ها نمی توان جواب گرفت، اینکه كسي ميبينيد مشكلي در كشور پيش ميآيد با اینکه می داند مشکل داخل كشور را خودمان بايد حل كنيم، فوراً با رسانه های بیگانه تماس ميگيرد قرآن اين را مرض ميداند، این امراض را آزمايشگاه ها جواب نميدهد، ما چون خودمان را نشناختيم انسان را در همين تن خلاصه كرديم؛ به ما فرمودند اگر خودتان را بشناسيد ميبينيد بالاتر از آسمان و زمين هستيد چون روزي بساط اينها نبود و برچيده ميشود و شما هستيد كه هستيد. لذا من پيشنهادم این است كه به خاطر مشتركات فراواني که با ملائكه داريم يك همايش مشترك بين انسان و فرشته داشته باشيد حرفهاي فراوان براي گفتن هست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: علم دامپزشكي هم محترم است و ضرورت هم دارد و علم است آن هم علم توحيدي و ديني؛ اما انسان چيست؟ راهش چيست؟ اين خيلي با آن فرق ميكند آن وقت ضمن اينكه از آزمايشگاه ها فتوا ميگيريم آن اساس را هم از جاي ديگر تأمين ميكنيم كه انسان چيست و ابديت او چيست؟ و اين دانشجو وقتي بخواهد به دانشكده پزشكي راه پيدا كند موحّدانه بار ميآيد. وقتي موحد بار آمده ديگر طب را با دامپزشكي خلط نميكند.
وی سپس در تبیین علم دینی اظهار داشت: سالهاست كه سخن از علم ديني به ميان ميآيد كه علم دانشگاهها بايد ديني باشد اينها خيال ميكردند كه ما بايد نمازخانه داشته باشيم، اسلامی کردن دانش که سفارشي نيست، يك بحث عميقي در علماي اصول هست كه تمايز علوم به چيست؟ بخش مهم علما ميگويند تمايز علوم به تمايز موضوعات است علم اگر موضوعش فعل انسان باشد اين ميتواند ديني یا غير دینی باشد مثل اقتصاد و كشاورزي و دامداري اما اگر علمي است كه موضوعش فقط كار خداست يا كار پيغمبر و امام, اين علم ديني است، شكّي در آن نيست دانشگاه دارد بحث ميكند كه خدا چه كارهايي كرده از زمينشناسي و فيزيك گرفته تا رياضي و شيمي اينها همه كار خداست، جز خدا كسي بدن را خلق نكرده، جز خدا كسي درد و درمان خلق نكرده، لذا فرض ندارد كه ما دانش غير ديني داشته باشيم. اين بايد زنده شود دانشگاه ما غرق توحيد است منتها نميدانند.
آیت الله جوادی آملی در پایان مباحث خود با بیان اینکه سلامت را هم باید از خانواده داشته باشيم هم از مكتب اجتماعي، بیان داشت: قرآن كريم وقتي درباره يحيي و عيسي(ع) ميفرمايد سلام بر شما كه روزي كه به دنيا آمده سالم به دنيا آمده و روزي هم كه ميميرید سالماً ميميرید، این روز مرگ سالم بود يعني چه؟ مراد از سالم بودن اینجا، سلامت دل است، سلامت قلب است، سلامت روح است اين ميشود سلامت كه انسان نه بيراهه برود نه راه كسي را ببندد، لذا انسان اول بايد خودش را بشناسد وقتي خودش را شناخت خدا و جهان را بشناسد و در این صورت علم شريف طب را حرمت مينهد، خودش طبيب ميشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *