ايتاليايی ها دلار را گران كردند
در پی نه به موضوع همه پرسي اخير ايتاليا، ارزش يورو به پايين ترين ميزان خود رسيد و عاملی شد تا دلار بار ديگر خيال گرانی به سرش زند.
قيمت دلار در طی دو هفته براي پنج مرتبه كانال ارزشی خود را تغيير داده است كه در اين ميان تنها يك مرتبه تغيير كانال منجر به كاهش ارزش شده است.
با توجه به ارزش گذاری دلار در بازار آزاد با تغيير كانال از ٣٦٠٠ به كانال ٣٧٠٠، ٣٨٠٠ و ٣٩٠٠ بيشترين قيمت را برای دلار در محدوده ٣٩٤٠ تومان به ثبت رسانيد و با دستيابي به قله قيمت دلار در زمان فعلی روند نزولی را در دستور کار خود قرار داد.
اما در حالی كه تصور می شد دلار در بازه ٣٨٠٠ تا كمتر از ٣٩٠٠ نوسان داشته باشد بار ديگر با كاهش ارزش يورو روند صعودی به بازار ارزش گذاری دلار بازگشت و بار ديگر دلار به كانال ٣٩٠٠ تومان بازگشت.
همان طور كه گفته شد اين روند صعودی دلار در پي كاهش ارزش يورو بوده كه كاهش قيمت را برای اونس جهانی تا حدودی رقم زده است، اين كاهش قيمت يورو اما پشتوانه اقتصادی ندارد و تنها به دليل يك مسئله اجتماعی و سياسی در اتحاديه اروپا رخ داده است.
در روزهای اخير همه پرسی برای اصلاح قانون كشور ايتاليا برگزار شد كه نخست وزير اين كشور اعلام كرده بود در صورت پاسخ نه به اين همه پرسی از سمت خود استعفا خواهد داد و در پی نه به موضع همه پرسی نخست وزير ايتاليا كه چند ماه پيش ميزبان حسن روحانی بود از سمت خود استعفا داد.
اين استعفا در روز اخير ارزش يورو را به شدت كاهش داده و اين ماهش قيمت دلار را در بازارهای جهانی تقويت كرده است، تقويتی كه ناخواسته ارزش ريال ايران را نيز تضعيف كرده است، حتی بايد ديد كه آيا حسن روحانی و ولی الله سيف برای بار ديگر نسبت به گرانی دلار واكنش نشان مي دهند.
تجربه نشان داده كه ولی الله سيف در قامت رئيس كل بانك مركزی از واكنش های عجولانه در رابطه با بازار ارز پرهيز دارد و اين رويه رئيس كل عاملی شده تا صحبت های آن بر بازار بسيار تاثيرگذار باشد.
انتهاي پيام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *