صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توضیحات مدیرکل میراث فرهنگی فارس در مورد گنج فاروق

۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹:۱۱
کد خبر: ۲۵۲۰۱۶
‌مدير كل ميراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس اخبار منتشر شده در فضای مجازی پيرامون كشف محلی باستانی مشابه تخت‌جمشيد در روستای فاروق را تكذيب كرد و طرح چنين مباحثی را نيازمند مسائل كارشناسی دانست.
به گزارش گروه جامعه ،مصیب امیری با اشاره به گسترش شایعات پیرامون روستای فاروق؛ طی روزهای گذشته در فضای مجازی و رسانه‌ای و مردم شایعاتی به صورت گسترده در خصوص کشف یک محل باستانی مشابه تخت جمشید در زیرزمین و در روستای فاروق که 25 کیلومتری تخت جمشید قرار دارد، به گوش می‌رسد.
 
وی با تصریح اینكه بارها این مطلب تكذیب شده است،‌ ارائه توضیحات كارشناسانه را بنا به ضرورت در تنویرافکار عمومی و احترام به مردم دانست و گفت: اساساً آنچه که در میان عامه مردم به عنوان گنج از آن نام برده می‌شود، اصطلاحی غلط است که عمدتاً توسط قاچاقچیان اموال فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
امیری توضیح داد: پیشینه این واژه احتمالاً به زمان قاجاریه بر می‌گردد. در آن زمان برخی از آثار باستانی را به عنوان گنج تپه یا گنج دره می‌نامیدند و در واقع هر نقطه باستانی که دارای آثار تاریخی و فرهنگی است، به‌عنوان گنج از آن نام می‌برند.
 
وی اضافه كرد: هر بنا و اثر تاریخی مجموعه‌ای از آثار فرهنگی است که پیشینه و هویت تاریخی هر قوم و منطقه را نشان می‌دهد و حتی در مجموعه بزرگی مثل تخت جمشید با آن عظمت معماری و پاسارگاد که زمانی از آن به عنوان مرکز دینی و حکومتی عصر هخامنشیان مورد استفاده قرار گرفته هم طبق تصویری که امروزه از منطقه فاروق در فضای مجازی نشر و گسترش پیدا کرده چنین آثاری به‌عبارت عامه گنج و بعبارت امروزی اموال فرهنگی یافت نشده است.

امیری با اشاره به اینكه وقتی در مجموعه جهانی تخت جمشید، اشیایی كه ادعا می‌شود در روستای فاروق یافت شده، كشف نشده است، چگونه امكان یافتن آن در نقطه‌ای دیگر وجود دارد؟، گفت: اینجانب به عنوان یک کارشناس باستان شناسی شاغل و کسی که سال‌ها در دشت مرودشت بررسی‌های باستان شناسی انجام داده‌ام به طور قطع و یقین اعلام می‌كنم که چنین موضوعی از اساس غلط و بی‌پایه است.
 
وی تصریح كرد: هم‌اکنون در دشت مرودشت حدود 300 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که سهم روستای فاروق 5 اثر تاریخی است و با اندكی دقت و تامل می‌توان دریافت كه تمام تصاویر و فیلم‌هایی که در فضای مجازی نشر و گسترش یافته و می‌یابد، ساختگی است.
 
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  استان فارس گفت: این اداره براساس وظایف ذاتی به هر خبری كه از سوی مردم ارائه می‌شود با نگاهی كارشناسانه مواجه شده و نسبت به آن پاسخگو است.
 
امیری اضافه كرد: بر همین مبنا بعد از درج و انتشار اخبار جعلی روستای فاروق، باز هم جهت اطمینان خاطر کارشناس به محل اعزام كرده و نقطه به نقطه محل را مورد کارشناسی علمی و باستان شناسی قرار داده‌ایم و هیچگونه آثار ظاهری هم از وجود ادعای عنوان شده در محل مشاهده نكرده‌ایم.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *