صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هدف از ايجاد مراكز مشاوره خانواده كاهش 40 درصدی طلاق است‎

۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۹:۱۹
کد خبر: ۲۵۱۹۶۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رفاهی گفت: پرونده‌های اختلافات خانوادگی در استان یزد چه در مرحله ورود به دادگستری و چه در صورت ورود به دادسراها باید به مراكز مشاوره خانواده ارجاع شود.
سید علی اصغر رفاهی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی یكی از مهمترین اهداف راه‌اندازی مراكز مشاوره خانواده در استان یزد را كاهش 40 درصدی آسیب اجتماعی طلاق ذکر کرد و گفت: گسترش این مراكز در یزد و ایجاد آنها در شهرستان‌های تابعه تا پایان سالجاری در دستور کار معاونت اجتماعی دادگستری یزد قرار دارد..

وی با بیان این كه عملكرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد بر مبنای موازین علمی و برنامه محور است، اظهار كرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوع قضائیه برای امسال 62 برنامه عملیاتی و اجرایی را به معاونت‌های استانی ابلاغ كرده و برای اولین سال نیز این ابلاغیه اواخر سال گذشته صادر شد كه در استان یزد بلافاصله به اعضای شورای معاونین دادگستری، روسای حوزه‌های مختلف قضایی و دادستان‌ها ابلاغ شد.

این مقام قضایی یكی از مهمترین برنامه‌های ابلاغ شده را اجرایی كردن مراكز مشاوره خانواده در استان‌ها ذكر و هدف از تشكیل این مراكز در استان یزد را كاهش 40 درصدی آسیب‌ اجتماعی طلاق، شناسایی و كمك به حل مسائل و مشكلات خانواه‌‌های آشفته و متقاضی طلاق، انجام مداخلات روانی و اجتماعی به منظور كاهش طلاق و در صورت بروز طلاق، كاهش تبعات و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن، شناخت عوارض موثر در بروز طلاق به منظور برنامه‌ریزی و حمایت و آگاه‌سازی جامعه و فراهم آوردن زمینه‌های مناسب جهت تداوم ارتباط والدین با فرزندانشان پس از طلاق، برشمرد.

رفاهی تصریح کرد: خوشبختانه به دنبال اقدامات و فراخوان انجام شده از سوی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، استقبال خوبی از سوی روان‌شناسان، مشاوران خانواده، مددكاران اجتماعی و حقوقدانان و سایر رشته‌های مربوطه در استان یزد برای ایجاد این مراكز صورت گرفت كه پس از انجام استعلام‌های مورد نیاز نهایتاً در پانزدهم شهریورماه سال جاری، سه مركز مشاوره خانواده در مركز این استان تشكیل شد.

وی با پیش‌بینی گسترش این مراكز در مركز استان و همچنین ایجاد این مراكز در شهرستان‌های یزد تا پایان سال‌جاری، ابراز امیدواری كرد: پرونده‌های اختلافات خانوادگی در استان یزد چه در مرحله ورود به دادگستری و چه در صورت ورود به دادسراها به این مراكز ارجاع شود.

معاون اجتماعی دادگستری یزد خاطرنشان كرد: الیته در همین راستا به پنج حوزه قضایی استان یزد در شهرستان‌های یزد، تفت و اشكذر و بخش‌های زارچ و نیر ابلاغ شده تا دعاوی مربوط به طلاق، الزام به تكمین، مطالبه نفقه، ملاقات با فرزند و حضانت را قبل از ثبت در دادگستری به این سه مركز ارجاع دهند.

وی با اشاره به ارائه انواع آموزش‌ها و خدمات برای مراجعان این مراكز، اظهار کرد : آموزش‌های گروهی، ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌های خانواده، حقوق، مذهبی، روان‌پزشكی و روان‌شناسی و همچنین اعتیاد از جمله این آموزش‌ها است.

این مقام قضایی مهمترین عوامل طلاق در استان یزد را از نگاه كارشناسان در وهله‌ی اول دخالت اطرافیان با فراوانی قریب 70 درصد پرونده‌ها و پس از آن به ترتیب عدم مسئولیت‌پذیری، وجود طلاق عاطفی در خانواده‌ها، عدم آشنایی زوجین با نیازهای جنسی یكدیگر، اعتیاد، عدم یادگیری مهارت‌های زندگی، تیپ‌های شخصیتی، عدم تسلط به تكنیك حل مسئله و خیانت، برشمرد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد با اشاره به وجود قریب یازده میلیون نفر در سنین ازدواج یكی دیگر از برنامه‌های این معاونت را برگزاری آموزش‌های پیش از ازدواج و نهادینه كردن این اموزش‌ها در بین خانواده‌ها ذكر كرد و گفت: آموزش‌های پیش از ازدواج كه حتی به اعتقاد برخی از كارشناسان نه تنها برای زوجین در شرف ازدواج بلكه حتی برای افراد جهت انتخاب صحیح همسر نیز باید برگزار شود، می‌بایست برای خانواده‌ها به یك دغدغه همانند مسائل اقتصادی و تامین جهیزیه و غیره تبدیل شود.

وی پیش‌بینی كرد تا دو یا سه ماه آینده این دوره آموزشی در استان یزد برای دختران و پسران در شرف ازدواج و همچنین زوجین كه در پنج سال اول زندگی قرار دارند با توجه به بروز 50 درصد طلاق‌ها در این مقطع زمانی عملیاتی شود.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *