صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

70 درصد اقتصاد روستایی "افغانستان" در دست زنان این کشور است

۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۶:۵۱
کد خبر: ۲۵۱۴۷۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
شرکت کنندگان در کنفرانس «توانمند سازی زنان افغانستان در بخش کشاورزی» گفتند که 70 درصد اقتصاد روستایی این کشور دردست زنان قراردارد و برای نقش بیشتر آنان در تمامی بخش های اقتصادی باید تلاش های گسترده تری صورت بگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل اسدالله ضمیر وزیر کشاورزی و دامداری روز شنبه در این کنفرانس در کابل گفت که راهبرد ملی برای توانمند سازی زنان در دست تدوین می باشد که در این راهبرد، بر نقش گسترده زنان و مصونیت غذایی تاکید شده است.

وی افزود که وزارت کشاروزی در دو سال گذشته با عملی کردن برنامه های مختلف از جمله ایجاد باغچه های خانگی برای زنان، گلخانه ها، سیستم آبیاری قطره ای، راه اندازی واحدهای مرغداری و فرآوری مواد غذایی کار کرده است.

ضمیر گفت که گروه های کاری توانمندسازی زنان درکابل و مراکز استان ها فعال شده و هدف از آن فراهم سازی بیشتر زمینه های فعالیت و همکاری بین ادارات دولتی و غیر دولتی برای مشارکت موثر زنان در اجرای طرح های کشاورزی است.

«دلبر نظری» وزیر امور زنان نیز دراین کنفرانس گفت که زنان درتولید قالی، میوه های خشک، دامداری و کشاورزی 70 درصد اقتصاد روستایی را به خود اختصاص داده اند، اما فعالیت ها و مالکیت معنوی آنان نادیده گرفته شده است.

وی گفت که وزارت کشاورزی با همکاری وزارت امور زنان و دیگر دستگاه های دولتی، آموزش های کوتاه مدت را در بخش کشاورزی برای آنانی که دوره های تحصیلی عالی را پشت سر گذاشته اند، با هدف توانمندسازی زنان، پیش بینی کرده است تا حضور زنان را در بخش کشاورزی توسعه دهد.
نظری از دولت خواست که برای جلوگیری از خشونت علیه زنان در استخدام پلیس زن تلاش بیشتری صورت دهد.

«رولا غنی»همسر رئیس جمهوری افغانستان نیزدراین کنفرانس نقش زنان را در کشاورزی و تقویت مصونیت غذایی، مهم و اساسی دانست و بر تقویت و حمایت از زنان تاکید کرد.

وی گفت که افغانستان دارای زمین های حاصلخیز، آب فراوان و آفتاب مناسب برای توسعه کشاورزی است و به گفته وی، تا زمانی که زنان نقشی اساسی در بخش کشاورزی ایفا نکنند، توسعه این بخش نیز دشوار خواهد بود.

رولا غنی زنان را همکار خوب مردان در کشاورزی دانست و گفت که زنان باید در اقتصاد خانواده متکی به خود شوند تا جامعه شاهد رشد اقتصادی باشد.

فوزیه کوفی نماینده مجلس و رئیس کمیسیون امورزنان از اینکه زنان در افغانستان حق مالکیت ندارند، انتقاد کرد و گفت که زنان حق مالکیت زمین را ندارند و نقش آنان در اقتصاد خانواده نایده گرفته می شود.

وی خواستار تغییر و تحول در زمینه نادیده گرفتن حقوق و برخوردار نشدن زنان از مالکیت زمین در این کشور شد.

این کنفرانس با کمک یو اس آی دی یا اداره توسعه بین المللی آمریکا در افغانستان برگزار شد.
امریکا قرار است برای پیشرفت زنان در افغانستان 300 میلیون دلار هزینه کند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *