صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربلو: آثار ادبی كمی درباره معلولان نوشته شده است/ رویكرد ادبیات به معلولان نباید از سر دلسوزی باشد

۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۱۲۲۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یك نویسنده كودك و نوجوان معتقد است كه دغدغه نوشتن برای معلولان همیشه وجود داشته، اما متاسفانه به این قشر از جامعه آن طور كه باید توجه نشده است.
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، احمد عربلو نویسنده و پژوهشگر ادبیات كودك و نوجوان با بیان این كه كتاب‌هایی كه با مضمون معلولان به نگارش در آمده باشد بسیار كم است، اظهار كرد: تصور می كنم نویسندگان كودك و نوجوان انگیزه لازم برای نوشتن برای و یا درباره معلولان را نداشته‌اند؛ در حالی كه چنین سوژه‌ایی بسیار بكر و خاص است.
 
وی ادامه داد: سال‌ها پیش، با محمد حمزه‌زاده كه در حال حاضر مدیریت انتشارات سوره مهر را بر عهده دارند، پیش مجتبی رحماندوست نویسنده و جانباز دفاع مقدس رفتیم. در آن دیدار آقای
 
حمزه‌زاده از دغدغه‌اش برای نگارش اثری درباره معلولان گفت و در این رابطه صحبت بسیاری كردیم و ماحصل این گفت‌وگوها كتاب كودكی به قلم حمزه‌زاده با عنوان «چشم، چشم، دو ماهی» شد كه موفقیت های بسیاری كسب كرد و در حال حاضر نیز با طرح جلد تازه‌ای از سوی نشر سوره مهر به چاپ مجدد رسیده است.
 
عربلو تصریح كرد: دغدغه نوشتن برای معلولان همیشه وجود داشته، اما متاسفانه به این قشر از جامعه آن طور كه باید توجه نشده است. در ادبیات بزگسالان هم همین گونه است و می‌بینیم كه آثار كمی درباره معلولان وجود دارد. این قشر از جامعه دچار مشكلاتی هستند و ‌می‌تواند دست مایه آثار بسیار باشد. اما نویسندگان به سراغ آن نمی‌روند و در این زمینه تحقیق نمی كنند.
 
وی گفت: برای آن كه نویسنده‌ایی از معلولان بنویسد باید به میان آن‌ها برود و به طور مثال در آسایشگاه‌ها حضور پیدا كند. معلولیت به گونه ایی است كه باید آن را از نزدیك لمس كرد تا بتوان درباره‌اش نوشت. نویسندگان با آثارشان می‌توانند به این بخش از جامعه نیز امید و نشاط بدهند و مخاطب با خواندن آثار داستانی بداند كه معلولیت پایان زندگی نیست.
 
این نویسنده با تاكید بر لزوم حمایت ارگان‌ها و نهادهای فرهنگی كشور از معلولان، گفت: البته موضوع حمایت از اهالی ادبیات ، بحث كلیشه ایی است، اما اگر انگیزه در نویسندگان ما تقویت شود، باعث ایجاد توجه و تمركز آن‌ها بر روی این گونه موضوعات می‌شود. در حوزه كودك و نوجوان نیز مجلات پر تیراژی مانند رشد می‌توانند به پیشبرد این هدف كمك كنند.
 
عربلو در پایان گفت: شعر و ادبیات ما باید رویكرد تازه‌ایی به معلولان داشته باشد و البته این رویكرد نباید از سر دلسوزی باشد. بلكه این بخش از جامعه را به عنوان سوژه ایی كه كمتر به آن پرداخته شده ببینند و از چنین فضایی استفاده كنند تا آثار خلاقانه و تاثیرگذار بیافرینند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *