بزرگترین رویداد بازار سرمایه در آذرماه برگزار می شود
مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی گفت: این شرکت با هیچ شرکت خارجی برای خرید نرمافزار معاملاتی مذاکرهای نداشته و به همین دلیل هزینهای را هم در این مورد برآورد نکرده است، اما سیستم قبلی که توسط متخصصان ایرانی طراحی شده بود هزینه زیادی نداشته است.
وی افزود: ما به عنوان شرکت سپردهگذاری مرکزی در جهت بومیسازی نرمافزار تلاش میکنیم بسیاری از نرمافزارهایی که در داخل کشور نوشته شده به خوبی عمل میکند، ولی در مورد بحث خرید باید مجموعه منسجم و هماهنگی در سازمان بورس دربارهاش تصمیم بگیرد. بعد از تصمیمگیری سازمان بورس برحسب ضرورت نقشی را هم برای شرکت سپردهگذاری مرکزی قائل میشوند.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به اینکه چه هزینهای برای خرید این نرمافزار برآورد کردهاید، تاکید کرد: ما به عنوان شرکت سپردهگذاری با هیچ شرکت خارجی برای خرید نرمافزار مذاکرهای نداشتیم در نتیجه در مورد قیمت هم هیچ اطلاعی نداریم، اما در مورد آنچه که در شرکت سپردهگذاری مرکزی در پی سالهای گذشته بابت این نرمافزار، بومیسازی، نگارش و تبدیل این سامانه به سامانهای که کاملا عملیاتی باشد انجام شده از لحاظ مبلغ واقعا زیاد نیست و کاملا با آن چیزی که در حوزههای دیگر به عنوان یک سامانه در مقیاس بزرگ اقتصادی فعالیت دارد کاملا رقابتی است و بسیاری از صفات ممتاز را در خود دارد، چرا که ما در حوزه دانش نرمافزاری فاصلههایی با دیگران داریم.
محسنی ادامه داد: ما به عنوان شرکت سپردهگذاری در جهت بومیسازی نرمافزار تلاش میکنیم بسیاری از نرمافزارهایی که در داخل کشور نوشته شده به خوبی عمل میکند. ممکن است مثل هر سامانه دیگری مشکلات کوچک داشته باشد، ولی با توجه به تستهایی که در مورد آن داشتهایم هر روز و شب نقایص آن برطرف میشود.
در ادامه این نشست محمد سجاد سیاهکارزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شرایطی میتواند ایجاد شود تا خارجیها راسا از سپردهگذاری مرکزی کد معاملاتی گرفته و دیگر نیاز نباشد با سازمان و وزارت اقتصاد هماهنگیهایی انجام شود و بوروکراسیهای اداری در این زمینه کاهش یابد، گفت: من تا به حال چنین چیزی نشنیدهام که پروسه کد گرفتن خارجیها در ایران طولانی است. حداقل شناسایی در تمام دنیا در مورد سرمایهگذاران انجام میشود. در نتیجه در مورد خارجیها هم این شناسایی به طریق اولی وجود دارد.
وی ادامه داد: در کشورهایی با زیرساختهای پیشرفته هم این شناساییها انجام میشود، ولی چون از طریق سیستمهای متمرکز زمان کمتری میگیرد و آنها بانکهایشان، اداره مالیات ثبت و وزارت خارجهشان همه با هم در ارتباط است و در کشور ما به هر دلیلی که اتفاق نمیافتد تفاوتهایی وجود دارد. اگر فرآیند دیوان سالاری بیش از حد در فعالیتهای ما باشد مسوولاش خودمان هستیم، اما بعد از تاییدیه سازمان پروسه کاری ما حداکثر ۴۸ ساعت زمان میبرد.
سرپرست امور بینالملل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه افزود: تاییدیه سازمان قبلا حدود ۱۵ روز زمان میگرفت تا به سرمایهگذار خارجی مجوز بدهند. برای کسانی که میخواستند سرمایهگذاری مستقیم انجام دهند و کد فیپا دریافت کنند ۴۵ روز زمان نیاز بود، اما سازمان به خاطر این شرایط این زمان را به زیر هفت روز کاهش داده و برای کد فیپا هم این مدت به ۳۰ روز کاهش پیدا کرده است. هدف ما صیانت از دارایی است در نتیجه نمیخواهیم اتفاقی بیفتد که منجر به توقیف دارایی سرمایهگذار خارجی شود، در نتیجه این شناساییها مورد نیاز است. این پروسه دو روز طول بکشد خیلی بهتر است که داراییهای سرمایهگذار خارجی در ایران توقیف شود. این پروسه ممکن است با دنیا فرق داشته باشد، اما در حال حاضر دغدغه سرمایهگذار خارجی این موضوع نیست.
در ادامه این نشست محسنی درباره تعداد کدهای سهامداری اظهار کرد: در مهرماه ۲۶ هزار کد سهامداری جدید صادر کردیم و کدهای صادر شده مجموعا به ۹ میلیون و ۲۷ هزار کد رسیده است. چهار میلیون و ۶۱۵ هزار مرد و دو میلیون و ۱۴۵ هزار زن در بازار سرمایه کد سهامداری دارند و بیش از ۳۵ هزار کد حقوقی و ۷۲۶ کد سهامدار خارجی صادر شده است که از این آمار ۱۲۷ کد برای حقوقیهای خارجی است.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در بازار سرمایه و شرکت سپردهگذاری چه چیزی را نداریم که مانع از سرمایهگذاری خارجی شده، گفت: اگر بخواهم صادقانه در این مورد جواب دهم که چرا بازار سرمایه ما بینالمللی نمیشود یا کمتر بینالمللی شده، علتاش زیرساختهای موجود در شرکتها نیست. من معتقدم در بورس اوراق، فرابورس و بقیه قابلیت شروع و ادامه وجود دارد. آن موضوعی که وجود ندارد درحال حاضر در کلیت اقتصاد میبینیم.
وی ادامه داد: ممکن است برخی از تحریمها هنوز هم در این موضوع نقش داشته باشد، البته نمیخواهم به این اشاره کنم که این تحریمها خودساخته یا دیگرساخته است، چون بعضی از تحریمها شاید به صورتی باشد که ما خودمان برای خودمان اجرایش میکنیم و قسمتی از آن ممکن است تحریمهای بینالمللی باشد. من نمیخواهم بگویم که همه با ما دشمنی میکنند، اما این را هم فراموش نکنیم که این موضوع وجود دارد که همانطور که آنها تمایل ندارند ایران در باقی بخشها پیشرفت کنند در بازار سرمایه هم تمایل ندارند ایران پیشرفت کند. باید خودمان تلاش کنیم که تحریمهای خودساخته را اضافه نکنیم.
محسنی درباره همایش ACG گفت: همایش بینالمللی ACG که مربوط به شرکت سپردهگذاری اقیانوسیه و آسیا است، قرار است از ۱۵ آذرماه تا ۱۹ آذرماه در تهران برگزار شود که امیدوارم اتفاق خوبی برای بازار سرمایه ایران باشد. ACG در سال ۱۹۹۷ میلادی با حضور ۱۴ شرکت سپردهگذاری مرکزی تاسیس شده و از آن تاریخ به بعد به طور منظم هر ساله جلساتاش برگزار شده است.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی بیان کرد: در حال حاضر ACG، سی و چهار عضو دارد که این اعضاء از کشورهایی همچون چین، کره جنوبی، هند، بنگلادش، مغولستان، سنگاپور، فیلیپین، سریلانکا، تایوان، تایلند، نیوزلند، اندونزی، مالزی، ژاپن، قزاقستان، ایران و دیگر کشورها هستند.
وی تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی ایران در سال ۲۰۱۲ در ACG عضو شده و در سال ۲۰۱۴ توانستهایم اولین سمینار تخصصی را در ایران برگزار کنیم. در منشور گروه سپردهگذاری آسیا و اقیانوسیه ذکر شده که تسهیل همکاریهای بین اعضاء و توسعه بازار سرمایه اعضا جزو اساسیترین اهداف تشکیل ACG است و سپردهگذاری مرکزی و اتاق پایاپای میتواند نقش ایفا کند، موضوعی که امسال توسط سپردهگذاری مرکزی برای مجمع پیشنهاد شد ضرورت توسعه همکاری بین شرکتهای سپردهگذاری در حال تحول کسبوکار جدید است که ما فکر میکنیم همکاری بین اعضاء را گسترش میدهد.
محسنی افزود: در این همایش دو روزه پنج کارگروه تخصصی با حضور تمام اعضاء مشغول خواهند بود و خوشبختانه فعالیتهای اجرایی که برای ACG در نظر گرفتهایم قریب هشت ماه است که تیم و کمیته اجرایی تاسیس شده و مشغول کار هستند به دلیل اینکه از نظر تکنیکی کشور ژاپن و سپردهگذاری مرکزی این کشور نحوه مدیریت مصالح تکنیکی را دارند و از طرفی مدیریت اجراییاش با شرکت سپردهگذاری پاکستان است. این دو به صورت تلفنی و ویدئو کنفرانسی جلسات متعددی داشتهاند. ما امسال از این فضا استفاده کردهایم تا مدیران ارشد خودمان فضای صحبت داشته باشند و وزیر امور دارایی در آن جلسه صحبت کنند.
مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰ نفر ثبتنام کردهاند و فرآیند ویزا هم با کمک سپردهگذاری مرکزی برای آنها انجام شده و فکر میکنیم تا زمان همایش این تعداد به بیش از ۱۰۰ نفر برسد.
وی در انتها خاطر نشان کرد: امسال که بیستمین سال برگزاری ACG است از نظر متولیان امر هم فرصت خوبی است و این موضوع را به فال نیک میگیریم از طرفی مجمع عمومی امسال با اهمیت است، چون بعد از سه سال برگزاری قرار است مراسم رایگیری و انتخاب اعضای کمیته اجرایی داشته باشیم و ایران یکی از کاندیداهایی است که میتواند در این رایگیری انتخاب شود و به عضویت این کمیته در بیاید. در حاشیه این اجلاس هم قرار است دو تفاهمنامه امضاء کنیم که یکی با ژاپن و دیگری با تایوان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *