صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

الگوی کشت برتر در پی خرید تضمینی محصولات کشاورزی

۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۲۵۰۸۹۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
قائم مقام خانه کشاورز گفت: خرید تضمینی محصولات کشاورزی گامی بسوی الگوی کشت کارآمد و بهره برداری بهینه از اراضی کشاورزی است.
به گزارش گروه اقتصاد ، عنایت الله بیابانی با اشاره به اینکه اعلام نکردن به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی از دغدغه های جدی کشاورزان است، اظهار کرد: خرید تضمینی در تعیین اولویت کشت انواع محصولات بسیار نقش آفرین است.

قائم مقام خانه کشاورز ایران گفت: قیمت‌گذاری و خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی یکی از سیاست های حمایتی دولت است و نقش موثری در جهت دادن به الگوی کشت و بهره برداری از اراضی کشاورزی دارد.

وی افزود: مهمترین اهداف قانون خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی شامل حمایت از تولیدکنندگان، جلوگیری از نوسان‌های شدید قیمت محصولات کشاورزی، ایجاد تعادل در نظام تولید، جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان است.

بیابانی در ادامه با بیان اینکه رعایت تناوب کشت از موضوعات اساسی در بخش کشاورزی است، اظهارداشت: تناوب گیاهان زراعی یکی از قدیمی‌ترین و در عین حال اساسی‌ترین ارکان کشاورزی پایدار محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه آیش بندی و تناوب در کشاورزی از اهمیت بی بدیلی برخوردار است، گفت: در کشت گیاهان به موضوع آب باید توجهی ویژه شود چون کشور با کمبود شدید منابع آبی مواجه است.

قائم مقام خانه کشاورز ایران تصریح کرد: با توجه به اقلیم خشک، کم آبی و بیابانی کشور زراعت محصولات کم آب بر باید جایگزین گیاهان پر آب بر شود.

وی افزود: اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی مناسب ترین و منطقی ترین راه حل برای گذراز بحران‌های کم آبی و کاهش منابع آبی موجود در کشور است.

بیابانی گفت: از اساسی ترین روش های اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی می توان به اجرای روش های بهزراعی و بهنژادی مانند اصلاح روش های کاشت، اجرای سیاست تغییر کاربری اراضی در الگوی کشت مبتنی بر مزیت نسبی، تلاش در جهت کاهش سطح کشت محصولات با مصرف بالای آب و اصلاح و توسعه کاشت گیاهان کم آبخواه اشاره کرد.

وی افزود: علاوه بر این راهکارهای دیگری مانند توسعه کشت های گلخانه ای، اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار و مهار آب های فصلی می تواند تا حد قابل توجهی بر بهبود الگوی مصرف آب در کشاورزی تاثیر مثبت داشته باشد.

قائم مقام خانه کشاورز ایران با تاکید بر اینکه از منابع آب و خاک کشور برای تولید انواع محصولات کشاورزی باید منطقی و علمی باشد، بیان داشت: اجرای طرح الگوی کشت در کشور نیاز به عزم ملی، مدیریت کلان یکپارچه، آموزش، فرهنگ سازی و غیره دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ویلاسازی را بلای جان بخش کشاورزی کشور دانست و گفت: مشکلات ساختاری زمین به ویژه در شمال کشور از قبیل تقسیم ارث، تغییر کاربری و سایر موارد باید برطرف شود.

بیابانی با اشاره به اینکه اراضی شمال کشور بسیار مستعد توسعه کشت انواع محصولات کشاورزی است، افزود: از تغییر بی رویه کاربری اراضی باید به شدت در جامعه جلوگیری شود زیرا هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی مساوی با تخریب است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *