صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درمان دیابت در بدن دو جانور عجیب

۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۰۶۸۴
محققان دانشگاه آدلاید و دانشگاه فلیندرز استرالیا درمان احتمالی دیابت نوع 2 را در شکم و سم پلاتی پوس و اکیدنه، تنها پستانداران تخم گذار جهان، کشف کردند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، ایرنا به نقل از ساینتیفیک نوشت: بدن این جانوران قادر است نوعی هورمون موسوم به پپتید 1 را که در کاهش قند خون موثر است، به مدت طولانی در بدن خود نگه دارند.

هورمون پپتید 1 یا GLP-1 که در روده انسان و پستانداران ترشح می شود، عامل اصلی تحریک پانکراس برای آزاد کردن انسولین در زمان افزایش میزان گلوکز در بدن محسوب می شود. این هورمون تنها در طول چند دقیقه در بدن تجزیه می شود که برای کاهش قند خون بیماران دیابتی کافی نیست. به همین علت برای درمان دیابت، انواع بادوام تر GLP-1 را از طریق داروها به بدن بیماران وارد می کنند.

محققان دریافتند راسته جانوری monotremes (یا تک سوراخیان) که اکنون تنها دو گونه پلاتی پوس و اکیدنه از آن ها باقی مانده اند، برای تجزیه هورمون GPL-1 از مکانیزم کاملا متفاوتی استفاده می کنند و در نتیجه ماندگاری این هورمون در بدن آن ها افزایش می یابد. این جانوران علاوه بر کاهش قند خون، از هورمون مذکور در فصل جفت گیری و به عنوان سلاحی سمی برای مبارزه با رقبا استفاده می کنند. این کاربرد جانبی هورمون، منجر به تولید نوعی پایدار از GPL-1 در بدن پلاتی پوس و اکیدنه شده است که برای درمان بیماری دیابت گزینه ای بسیار مناسب محسوب می شود. 

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *