صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ممکن است دولت عراق، به سوریه نیرو اعزام کند/ تصویب قانون اخیر، اظهار نظر فرماندهان عراقی، را قانون‌مند می کند

۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳:۱۰
کد خبر: ۲۵۰۲۲۵
دسته بندی‌: سیاست
رویوران با بیان اینکه تصویب قانون حشدالشعبی یک رقابت درونی بین ارتش و حشدالشعبی برای حفط امنیت عراق ایجاد می شود، گفت: این مصوبه یک موضع تشکر آمیز دولت نسبت به حشدالشعبی است.
حسین رویوران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه تصویب اکثریت پارلمان عراق در به رسمیت بخشیدن به حشدالشعبی به نیاز این کشور و تجربه عملیاتی در این کشور بر می گردد، اظهار داشت: ارتش عراق که هسته های اولیه آن، از زمان اشغال، توسط آمریکا ایجاد شده بود، در اشغال سه استان سنی عراق نشان داد که فاقد یک عقیده نظامی قوی و انگیزه های لازم برای جنگ بوده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: به همین دلیل دولت همواره دنبال اصلاح این اشغال بوده تا اینکه مرجعیت فتوا داد و حشدالشعبی شکل گرفت.

وی افزود: حشدالشعبی بر پایه جهاد کفایی وارد شد، و نشان داد که از یک توان و پتانسیل بالایی برخوردار است.

رویوران با اشاره به آزاد سازی دیالی، استان صلاح الدین و الانبار تاکید کرد: حشدالشعبی یک نیروی مهم در آزاد سازی موصل است.

وی با اشاره به اینکه این مصوبه پارلمان یک موضع تشکر آمیز نسبت به این نیرو است، بیان داشت: با تغییر وضعیت حشدالشعبی به عنوان یکی از مولفه‌های نیروی مسلح در این کشور، عملا دولت عراق یک رقابت درونی بین ارتش و حشد الشعبی برای حفظ امنیت این کشور ایجاد کرده و این اقدام شایسته ای به نظر می رسد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: اعلام اینکه حشد الشعبی بخشی از نیروهای مسلح و تحت امر و فرماندهی نخست وزیر عراق است، تا حدودی اظهار نظرهای شخصی برخی فرماندهان حشد الشعبی را قانونمند می کند، که اینها تحت امر یک فرماندهی هستند و براساس فرامین، از بالا باید حرکت کنند.

رویوران با اشاره به اینکه عملکرد حشد الشعبی تاکنون تا حدودی حساسیت زا بوده است، یادآور شد: آنها تاکنون به عنوان یک نیروی مردمی که فرماندهان آن دیدگاه های مختلفی مطرح می کردند و هر یک براساس سلیقه خودش رفتار می‌کرد در حال عمل بوده‌اند.

وی با اشاره به سخنان اخیر یکی از فرماندهان حشد الشعبی مبنی براینکه بعد از موصل وارد سوریه میشویم، ادامه داد: زمانی که این سخنان مطرح شد این سوال پیش آمد که حشد الشعبی چه نهاد نظامی است و چه نوع ماموریتی دارد و اساسا چه کسی فرماندهی این نیرو را بر عهده دارد.

وی افزود: همه این سوال ها مطرح بود، تا اینکه قانون، چارچوب و ماموریت های این نیرو را کاملا در چارچوب قوانین عراق تعریف کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه امنیت عراق ارتباط مستقیمی با سوریه دارد اظهار داشت: همانطور که داعش از سوریه آمد و سه استان عراق را گرفت، ممکن است دولت عراق به این فکر افتد، که به صورت رسمی به سوریه نیرو اعزام کند.

رویوران با بیان اینکه این اتفاق ممکن است رخ دهد، تاکید کرد: تصور می کنم نهادینه سازی حشد الشعبی یک اقدام بسیار مهمی است که به نیروهای نظامی آن انگیزه می دهد، زیرا دیگر تحت پوشش دولت هستند و دارای حق و حقوق بوده و از لحاظ اهداف هم، ماموریت های آن یک نظم بخشی در این نهاد به خود می گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *