صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت عمل به امر به معروف و نهی از منکر در پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با فساد

۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۲۵۰۰۷۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
شیرود بزرگی اهمیت عمل به امر به معروف و نهی از منکر را در پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با فساد یادآوری کرد و گفت: ادارات دولتی نباید از نظارت همگانی مستثنی باشند و دولت‌ها باید التزام خود در مبارزه با فساد را نشان دهند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از سازمان قضایی نیروهای مسلح، مجتبی شیرودبزرگی در همایش بررسی حقوقی مبارزه با مفاسد اقتصادی و اشرافی‌گری که در سالن اجتماعات دادگستری کل استان کردستان در سنندج برگزار شد اظهار کرد: موضوع «یشگیری» ناظر به زمان قبل از وقوع جرم است و طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی «اقدام‏ مناسب‏ برای‏ پیشگیری‏ از وقوع‏ جرم‏» از وظایف قوه قضائیه است.
 
وی به قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب سال ۱۳۹۰ در کشور اشاره کرد و گفت: موارد مصوب در این قانون می‌تواند برای پیشگیری از مفاسد مناسب باشد.
 
دادستان نظامی استان کردستان با اشاره به اینکه در پیشگیری اجتماعی به دنبال عوامل و بسترهای وقوع جرم هستیم تصریح کرد: فساد اداری نوعی رفتار منفعت‌طلبانه است و منافع فردی، جناحی و گروهی در قالب این نوع فساد دنبال می‌شوند.
 
وی به تبعات مخرب فساد اداری اشاره کرد و گفت: هجمه به بیت‌المال، به هم ریختگی نظام اداری و در نهایت بی اعتمادی به دستگاه اداری از تبعات مهم فساد اداری هستند.
 
شیرودبزرگی افزود: در کشور ما حاکمیت دینی استقرار دارد و به همین دلیل لازم است سیاست مناسبی برای مقابله با فساد و پیشگیری از وقوع جرم در پیش گرفت.
 
وی به ماده ۷ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد اشاره و خاطر نشان کرد: طبق این ماده دولت موظف شده با همکاری سایر قوا به منظور فرهنگ‌سازی و ارتقاء سلامت نظام اداری براساس منابع اسلامی و متناسب با توسعه علوم و تجربیات روز دنیا ظرف ۶ ماه پس از تصویب این قانون «منشور اخلاق حرفه‌ای کارگزاران نظام» را تدوین کند.
 
دادستان نظامی استان کردستان گفت: باید برای کارکنان دستگاه‌های مختلف مسئولیت اخلاقی برجسته شود و با استفاده از بستر فراهم شده در این حوزه به سمت ایجاد تعهد اخلاقی در کارگزاران حرکت کرد.
 
وی اهمیت عمل به امر به معروف و نهی از منکر را در پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با فساد یادآوری کرد و افزود: ادارات دولتی نباید از نظارت همگانی مستثنی باشند و دولت‌ها باید التزام خود در مبارزه با فساد را نشان دهند.
 
شیرودبزرگی با تأکید بر اینکه الان در این حوزه یک خلأ وجود دارد اظهار کرد: اگر عزمی برای مقابله با فساد وجود داشته باشد باید به منصه ظهور برسد.
 
وی به لزوم انتقال وجود اراده مقابله با فساد به جامعه اشاره کرد و گفت: دولت‌ها رسانه‌هایی در اختیار دارند تا با استفاده از ظرفیت آنها وجود این اراده را به مردم منتقل کنند و با این کار مشارکت مردمی را در این راستا جلب کنند.
 
دادستان نظامی استان کردستان به وجود بسیج به عنوان یک بستر مشارکت عمومی اشاره کرد و افزود: مقابله با فساد امری تخصصی و جدی است با این حال می‌توانیم سطحی از مبارزه با فساد را به بسیج بسپاریم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *