صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کتاب‌سازیِ امروز فاجعه‌ای بزرگتر از کتاب‌سوزی دیروز

۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷:۰۷
کد خبر: ۲۵۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: مدیر عامل خانه کتاب گفت: با کتاب‌سوزی، تنها اثر از بین می‌رود و لطمه‌ای به شخصیت نویسنده وارد نمی شود، در حالی که کتاب‌سازی، به خود نویسنده هم صدمه می‌زند.

: مدیر عامل خانه کتاب گفت: با کتاب‌سوزی، تنها اثر از بین می‌رود و لطمه‌ای به شخصیت نویسنده وارد نمی شود، در حالی که کتاب‌سازی، به خود نویسنده هم صدمه می‌زند.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی میزان، نجفعلی میرزایی، مدیر عامل خانه کتاب، شب گذشته، 14 تیر ماه در ضیافت افطاری اهل قلم و خانه کتاب که به مناسبت روز قلم برگزار شده بود، ضمن اظهار امیدواری از پایداری چنین برنامه هایی، اظهار کرد: ما بر این باوریم که اهل قلم بزرگ ترین سرمایه توسعه کتاب خوانی ما هستند و ما برای اصلاح توسعه کتاب خوانی راهی جز قبول اهل قلم به عنوان کانون این مهم نداریم.
وی ادامه داد: اگر اهالی قلم مورد بی‌توجهی قرار بگیرند و از نظر معیشت تامین نشوند در حوزه تولید آثار با مشکل روبرو می شویم و این در حالی است که ما باید برای اهل قلم، موجبات رشد فرهنگی را فراهم کنیم.
میرزایی در ادامه با بیان این که مهمترین راه توسعه کمی و کیفی آثار، توجه به معضلات و مشکلات اهل قلم است، کتابسازی را از معضلات اصلی اهالی قلم خواند و افزود: کتابسازی در بازار کتاب ما به حدی است که موجب می‌شود نویسندگان به چشم نیایند.
وی با تاکید بر این که، کتاب‌سازیِ امروز فاجعه‌ای بزرگتر از کتاب‌سوزی دیروز است، گفت: با کتاب سوزی تنها اثر از بین می‌رفته است و لطمه‌ای به شخصیت نویسنده کتاب وارد نمی‌شده است، در حالی که کتاب سازی، به خود نویسنده هم صدمه می زند.

مدیر خانه کتاب، کتابسازی را سبب کاهش اعتقاد و اعتماد مردم به کتاب خواند و در این باره ادامه داد: این پدیده از معضلات اصلی اهل قلم محسوب می‌شود. تمدن اسلامی و ایرانی ما نیز وابسته به اهال قلم است و جریان حرکت اهالی قلم از کتابت وحی آغاز می‌شود و آنان به عنوان تمدن‌سازان تاریخ و فرهنگ غنی ما مطرح هستند.
وی در پایان با بیان این که، اعتبار ما از اهل قلم است، گفت: خانه کتاب، اول خانه قلم و بعد از آن، خانه کتاب است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری نیز در ادامه این ضیافت افطاری اظهار کرد: واقعیت این است، آن قلمی که خداوند بدآن قسم خورد در حال از دست رفتن است و قلم در حال خروج از دست کودکان ماست.
وی در این باره افزود: تغییرات سبک زندگی و شرایط نظام آموزشی سبب شده تا برخی از مدارس حتی به استفاده نکردن از قلم افتخار کنند و این موضوع، هویت ما را به خطر می اندازد. متاسفانه فرزندان امروز ما از برخی از امکانات که مرتبط با حوزه قلم است محروم هستند، برای نمونه، ما در گذشته با مرکز خلاقیت‌های کودکان و نوجوانان و یا گروه کودک و نوجوان شبکه اول سیما مکاتباتی داشته‌ایم و همین موجب می‌شد تا نوشتن نوجوانان، در دوره ما تقویت شود که دیگر با این موضوعات روبرو نیستیم.

زائری با اظهار تاسف از این که امروزه حتی در مدارس هم جایی برای درس انشاء نیست، اذعان کرد: ما چه دلواپس باشیم و چه دل آرام مهم این است که بچه‌های ما دیگر کتاب نمی‌خوانند. آن هم در شرایطی که امروزه در بسیاری از کشورها مهارت‌های زندگی و بسیاری از موارد دیگر، با انشاء و انشاءنویسی آموزش داده می‌شود.
وی در پایان صحبت های خود تصریح کرد: از بزرگ تر ها و هر کسی که دستش به جایی می رسد می ‌واهم تا بداد قلم برسند.
ضیافت افطار اهالی قلم، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران خانه کتاب، شب گذشته به مناسبت چهاردهم تیر ماه، روز قلم، با حضور چهره‌های ادبی گوناگون از جمله شاعران، نویسندگان و مترجمان برگزار شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *