صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متهم کردن شهرداری به آلودگی هوا به خاطر صدور مجوز ساخت برج/ ورود ستاد مبارزه با قاچاق کالا به مترو برای برخورد با دستفروشی در واگن ها

۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۹:۱۸
کد خبر: ۲۴۹۵۸۱
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران از احتمال ورود ستاد مبارزه با قاچاق کالا به مترو برای برخورد با دستفروشان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمد احمدی بافنده، مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران یکی از مدیران با تجربه شهردار تهران است. وی که سابقه حضور در بخش های مختلف شهرداری را داشته، مدتی است که برای حضور در راس شرکت بهره برداری مترو انتخاب شده است تا شاید تغییر و تحولات اساسی در این شرکت ایجاد شود.

وجه مشخصه او، لباس های منقش به آرم مترو است که همیشه بر تن دارد؛ لباس هایی که مدیرعامل در تمام جلسات کاری اش آن را بر تن کرده تا در تمام جلسات، نمادی از مترو پایتخت نیز باشد. برای اطلاع از آخرین اقدامات صورت گرفته در شرکت بهره برداری مترو تهران با محمد احمدی بافنده هم کلام شده ایم. وی در این گفت و گو علاوه بر اظهار نظر در خصوص حوزه فعالیت خود، مباحثی را نیز در رابطه با وضعیت کلان شهر تهران و راهکارهای موجود برای اصلاح برخی مشکلات در پایتخت مطرح کرده است.

احمدی بافنده در این رابطه گفت: رسیدگی به وضعیت حمل و نقل عمومی و ساماندهی آن و در نتیجه بهبود وضعیت آلودگی هوا تنها به کمک یک دستگاه محقق نمی شود.

وی افزود: 10 تا 20 سازمان در این موضوع مسئولیت دارند که اگر با یکدیگر هماهنگ شوند می توانیم شاهد نتایج قابل توجهی در این حوزه باشیم.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با بیان اینکه هر گاه بین دستگاه های مختلف هماهنگی صورت گرفته است به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کرده ایم، اظهار کرد: سوابق قبلی نشان می دهد هر زمان که بین نهادهای مختلف کشور هماهنگی صورت گرفته است توانسته ایم به نتایج قابل توجهی دست پیدا کنیم.

احمدی بافنده ادامه داد: من زمانی به عنوان شهردار قم فعالیت می کردم. آن زمان افراد برای گرفتن پروانه ساختمانی به شدت با مشکل مواجه بوده و باید برای گرفتن انشعابات و همچنین سایر اقدامات به چند دستگاه مختلف مراجعه می کردند اما پس از زمانی با تشکیل دفتر خدمات الکترونیک شهر شهروندان برای اخذ پروانه تا حدود زیادی با روند آسانتری مواجه شدند و این را می توان حاصل هماهنگی بین دستگاه های مختلف دانست.

با موضوع آلودگی هوا سیاسی برخورد نشود

وی با تأکید بر اینکه در برخی از امور از جمله مقابله با آلودگی هوا نباید موضوعات را سیاسی جلوه داد، خاطر نشان کرد: اگر در مباحث مختلف از جمله آلودگی هوا جنبه سیاسی امور مورد توجه قرار نگیرد می توانیم شاهد ساماندهی مقوله های مختلف از جمله آلودگی هوا باشیم.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران در خصوص عوامل تاثیرگذار در بحث کاهش آلودگی هوای شهر تهران اظهار کرد: ساماندهی حمل و نقل عمومی تنها عامل برای کاهش آلودگی هوا نیست بلکه مباحث مختلفی از جمله بهینه سازی مصرف سوخت در گرمایش ساختمان ها و همچنین خودروها در این بحث بی تاثیر نیستند.

احمدی بافنده افزود: کارخانه های اطراف تهران و همچنین 4 تا 5 میلیون واحد مسکونی که در پایتخت وجود دارد به همراه واحد های اداری، تجاری و مراکز دولتی دارای موتور خانه هایی هستند که در آلودگی هوای شهر بی تاثیر نبوده و نیستند.

وی با اشاره به اهمیت بررسی وضعیت موتورخانه ها درآلودگی هوای شهرها اذعان کرد: از طریق دانشگاه سوربن فرانسه به من پیشنهاد داده شد که یک پژوهش دانش محور راجع به چگونگی کاهش آلودگی موتورخانه ها انجام دهم و مسئولان این دانشگاه اعلام کردند که در صورت ارائه این پژوهش به من یک دکترا خواهند داد.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران ادامه داد: این موضوع نشان دهنده این است که کاهش آلودگی موتورخانه ها دارای اهمیت زیادی بوده و بسیاری از کشورها اکنون به دنبال یافتن یک راه حل برای آن هستند اما متاسفانه در ایران به این موضوع آنطور که باید پرداخته نشده است.

متهم کردن شهرداری به آلودگی هوا به خاطر صدور مجوز ساخت برج

احمدی بافنده با واکنشی نسبت به مباحث مطرح شده پیرامون برج سازی ها در شهر تهران گفت: متاسفانه گاهی صحبت هایی مطرح می شود که می توان نام آن را حرف سخیف گذاشت. اینکه شهردار تهران متهم به برج سازی می شود و علت آلودگی هوا، ساخت همین برج ها معرفی می شود حرف هایی است که از اساس بی پایه بوده و نباید به آن توجه شود.

وی افزود: طرح موضوع تاثیر برج سازی در آلودگی هوا همانند این است که بخواهیم بگوییم فردی که برج می سازد مانع از تابش نور آفتاب به سایر ساختمان ها می شود.

        

تهران در میان کوتاه قامت ترین پایتخت های دنیا

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران، پایتخت را جزو کوتاه قامت ترین پایتخت های جهان از نظر ساخت برج دانست و بیان کرد: تهران یکی از کوتاه قامت ترین پایتخت های دنیا به حساب می آید زیرا تمام ساختمان های بالای 12 طبقه آن کمتر از 900 ساختمان است.

احمدی بافنده ادامه داد: با توجه به جمعیت قابل توجه شهر تهران، تعداد ساختمان های بلند مرتبه در این شهر چندان زیاد نیست و به هیچ وجه نمی توان تهران را با سایر کلان شهرهای دنیا از نظر برج سازی مقایسه کرد.

وی یکی از شاخص های برجسته سازی پایتخت های دنیا را ساختمان های زیبا و بلند مرتبه دانست و گفت: مهمترین شاخصی که می تواند تهران را به یک پایتخت برجسته تبدیل کند ساختمان های زیبا و بلند مرتبه بوده و بدون شک ساختن برج در برخی از مکان ها به صلاح شهر است.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با اشاره به ساخت ساختمان های بلند مرتبه در شهرک اکباتان تهران تصریح کرد: قبل از انقلاب شاهد ساخته شدن شهرک اکباتان بودیم. در این شهرک ساختمان های بلند مرتبه ساخته شد که اگر قرار بود این ساختمان ها به بناهایی دو طبقه تبدیل شوند مشخص نبود چه میزان بنا باید به ساخت این تعداد واحد مسکونی اختصاص می یافت.

احمدی بافنده ادامه داد: بدون شک در این شرایط هزینه خدمات شهری از جمله رفت و روب شهر بسیار بیشتر از مبالغی می شد که اکنون صرف جمع آوری زباله های شهرک اکباتان می شود.

وی در خصوص حواشی مطرح شده پیرامون ساخت بناهای بلند مرتبه در نقاطی از شهر که احتمال وجود گسل در آن مطرح است، خاطر نشان کرد: هر روز عده ای مصاحبه می کنند و می گویند که چرا بر روی گسل های ساختمان های بلندمرتبه ساخته می شود. پاسخ این عده این است که حتما برای ساخت این بناها مباحث مهندسی رعایت شده و وظیفه شهرداری این است که ارزش بناهایی که قرار است برای آنها پروانه ساختمانی صادر شود را افزایش دهد.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران ارزش ملک را یکی از شاخص های توسعه در دنیا دانست و اظهار کرد: امروز اگر آمریکا 36 درصد ارزش ملک دنیا را به خود اختصاص داده به این خاطر است که ساختمان‌های بلند مرتبه ارزشمند زیادی در این کشور ساخته شده و زمانی که بازار ملک تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد اقتصاد این کشور نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

احمدی بافنده ادامه داد: کشور ژاپن دومین کشوری است که ارزش املاک آن 11 درصد کل املاک دنیا را شامل می شود. در این شرایط کسی نمی تواند منکر زلزله های متعدد درکشور ژاپن و احتمال تخریب بناها در این کشور شود.

صدور پروانه ساختمانی در دوره های قبلی شهرداری

وی با اشاره به صدور پروانه ساختمانی در شهر تهران در زمان حضور محمد باقر قالیباف در رأس شهرداری، تاکید کرد: اگر قالیباف پروانه ساختمانی صادر کرده است تنها شهردار تهران نبوده که نسبت به این اتفاق اقدام کرده و در دوره های قبلی ریاست شهرداری نیز صدور پروانه انجام شده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران تأکید کرد: اگر صدور پروانه ساختمانی با منطق و رعایت اصول مهندسی باشد، هیچ اشکالی در اداره شهر ایجاد نشده و طرح موضوعات مختلف پیرامون صدور پروانه های ساختمانی یک ا تهام به شهردار تهران است.

احمدی بافنده با بیان اینکه در دنیا فراهم کردن کل زیر ساختهای حمل و نقل عمومی بر عهده دولت ها است، گفت: در سراسر دنیا چه در حوزه حمل و نقل درون شهری و چه در حوزه حمل ونقل برون شهری مباحث از سوی دولتها پیگیری شده و سرمایه گذاری ها نیز بر عهده دولت ها است.

وی با طرح مثالی در رابطه با نحوه اداره شهرهای مختلف در دنیا و رسیدگی به مباحث حمل و نقل کشورها خاطر نشان کرد: زمانی که من به عنوان شهردار منطقه یک فعالیت می کردم دیداری با شهردار استانبول داشتم. وی آن زمان مطرح کرد که کل بودجه شهرداری استانبول در سال 88 تنها 150 میلیارد تومان است. آن زمان من به عنوان شهردار منطقه یک بیش از این اعتبار را برای اداره تنها یک منطقه در اختیار داشتم.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران افزود: از شهردار استانبول سوال کردم که شما با این اعتبار محدود چطور می توانید شهر را اداره کنید؟ شهردار استانبول در پاسخ گفت که این بودجه بیشتر صرف مباحث فرهنگی می شود و موضوعات مرتبط با حمل و نقل بر عهده دولت است.

احمدی بافنده با اشاره به کم لطفی دولت ها به شهرداری طی 10 سال اخیر اذعان کرد: طی بیش از 10 سالی که محمدباقر قالیباف شهردار تهران بوده است همیشه مورد کم لطفی دولت ها قرار گرفته و در زمینه حمل و نقل عمومی با شهرداری تهران همکاری نشده است.

تعداد قابل توجهی از ساکنان تهران عوارض خود به شهرداری را پرداخت نکرده اند

وی تصریح کرد: متاسفانه امروز اگر شهرداری به هر علتی دچار چالش مالی شود راه های درآمدی آن مشخص نیست. دولت بعد از سال 60 مصوب کرد که شهرداری ها باید در کشور خودکفا شوند و آن زمان قرار بود در این رابطه لایحه ای به مجلس برده شود اما در شرایطی که بیش از 30 سال از آن زمان می گذرد، هنوز راهکارهای درآمدی شهرداری مشخص نشده است.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران ادامه داد: مشخص نیست که شهرداری ها برای اداره خود باید از کجا پول لازم را تهیه کنند و اگر به راهکارهایی از جمله فروش پروانه ساختمانی و تراکم فروشی روی نیاورند، راهکاری برای کسب درآمد آنها مشخص نشده است.

احمدی بافنده در خصوص نحوه پرداخت عوارض از سوی شهروندان به شهرداری اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از ساکنان خانه های مسکونی تهران عوارض خود به شهرداری را پرداخت نکرده و تا زمانی که برای ساخت و ساز مجبور نشوند، این عوارض را پرداخت نمی کنند.

وی تاکید کرد: شهرداری تاکنون نتوانسته حتی با یک مورد از صاحبان خانه هایی که عوارض پرداخت نمی کنند برخورد کرده و ما قادر نیستیم همانند سایر دستگاه ها که آب، برق و یا تلفن شهروندان را به دلیل عدم پرداخت بدهی قطع می کنند پسماندهای مردم را از در خانه آنها جمع آوری نکنیم.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با اشاره به میزان عوارض دریافتی از سوی شهروندان تهرانی اظهار کرد: میزان عوارضی که شهرداری از شهروندان در طول یکسال دریافت می کند در بسیاری از مواقع برابر است با یک ماه پرداخت شارژ آپارتمان؛ اما افراد برای پرداخت این پول نیز با شهرداری همکاری نکرده و همین موضوع سبب ایجاد مشکل برای شهرداری می شود.

چالش های پیش روی شهرداری برای اداره شهر

احمدی بافنده در خصوص چالش های پیش روی شهرداری تهران برای اداره پایتخت اذعان کرد: بدون شک شهرداری در تامین ناوگان حمل و نقل عمومی، تامین اعتبارات و همچنین اداره شهر با مشکلات متعددی رو به رو بوده و تا زمانی که در این حوزه شاهد همکاری های دولت نباشیم مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.

وی افزود: در حوزه مترو نیز در تامین واگن ها و همچنین سهم دولت از پول بلیت مترو با مشکل مواجه هستیم و در شرایطی که دولت سهم خود از هزینه بلیت مترو را به ما پرداخت نمی کند ما اجازه نداریم که مابه التفاوت آن را از مردم بگیریم.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران در خصوص روند تعیین نرخ بلیت مترو بیان کرد: نرخ بلیت مترو در شورای شهر تعیین شده و این نرخ به فرمانداری برده می شود در آنجا فرمانداری به عنوان مدعی العموم شهروندان اجازه نمی دهد با افزایش بیش از اندازه بهای بلیت حق مردم ضایع شود.

احمدی بافنده ادامه داد: در این شرایط زمانی که دولت سهم خود به مترو را پرداخت نمی کند، فرمانداری هیچ واکنشی نشان نداده و برای هیچ نهادی مهم نیست که شهرداری قرار است از چه طریق مترو را اداره کند.

دولت پس از گذشت چندین سال، مطالبات مترو را پرداخت نمی کند

وی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر مطالبات متروی تهران از دولت چه میزان است؟ خاطر نشان کرد: طی سال های اخیر دولت سهم خود به مترو را به طور کامل پرداخت نکرده و میزان مطالبات شهرداری در حوزه مترو کاملا مشخص است.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران افزود: طی 5 سال اخیر دولت حتی میزان تعیین شده در مصوبه مجلس را نیز به شهرداری پرداخت نکرده و همین موضوع سبب شده که میزان مطالبات شهرداری در حوزه مترو هر روز افزایش پیدا کند.

        

ادعای دولت در رابطه با مازاد نیروی انسانی در مترو

احمدی بافنده در خصوص ادعاهای مطرح شده پیرامون مازاد نیروی انسانی در مترو تهران تصریح کرد: ما ادعای دولت در این بخش را نمی پذیریم زیرا ساختار نیروی انسانی ما در مترو 12 هزار نفر است و برای آن مصوبه نیز داریم اما اکنون تعداد پرسنل ما عددی در حدود 8 تا 9 هزار نفر است.

وی تاکید کرد: با وجود توسعه خطوط مترو طی دو سال اخیر هیچ نیروی جدیدی جذب متروی تهران نشده و این در شرایطی است که تعداد قابل توجهی از ایستگاه ها طی همین 2 سال افتتاح شده اند.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با اشاره به استفاده از ظرفیت های نیروی انسانی به منظور پیشبرد امور مترو اظهار کرد: سعی کرده ایم با فشار آوردن به سیستم نیروی انسانی، نیروی جدید جذب مترو نشده تا هزینه های بیشتری از بابت نیروی انسانی به مترو وارد نشود.

احمدی بافنده با اشاره به جذب نیرو در مترو تهران اذعان کرد: در حال حاضر نیروهای مترو به دو شیوه از ما حقوق می گیرند. نخست نیروهایی هستند که به صورت مستقیم حقوق خود را از مترو دریافت کرده و در کنار این عده، نیروهایی هستند که از سوی پیمانکاران مرتبط با مترو حقوق دریافت می کنند.

وی در خصوص نحوه پرداخت حقوق به نیروهای در ارتباط با پیمانکاران تصریح کرد: اگر بخواهیم به صورت مستقیم حقوق نیروهای مرتبط با پیمانکاران را پرداخت کنیم، آن زمان این نیروها دیگر از پیمانکاران خود حرف شنوی نداشته و همین موضوع مشکل ساز خواهد شد.

نحوه پرداخت حقوق به کارکنان پیمانی مترو

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با بیان اینکه نحوه پرداخت حقوق به نیروهای تحت نظر پیمانکاران با جدیت رصد می شود، گفت: کنترل های لازم در رابطه با زمان پرداخت حقوق نیروها از سوی پیمانکاران صورت گرفته و ما اجازه نمی دهیم حق نیروهای پیمانی ضایع شود.

احمدی بافنده در خصوص مشکلات پیش آمده در پرداخت حقوق نیروهای پیمانی بیان کرد: گاهی پیش آمده که پول از سوی شرکت بهره برداری مترو به حساب پیمانکار واریز شده اما پیمانکار پولی را در اختیار نیروهای خود قرار نداده است. در این شرایط ما وارد عمل شده و برای کاهش مشکلات ممکن است حقوق نیروها را نیز پرداخت کنیم.

وی از برون سپاری برخی امور مرتبط با مترو خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از امور مترو برون سپاری شده و در این شرایط قطعا حقوق نیروهایی که پرسنل مستقیم مترو مطرح هستند با نیروهای قراردادی متفاوت است.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران ادامه داد: زمانی که قرار است یک نیروی پیمانی جذب شود تفاوت حقوق ها به نیروها اعلام می شود و در صورتی که یک فرد بپذیرد جذب مترو شده و حقوق کمتر از پرسنل ثابت دریافت می کند. در این شرایط دیده شده که یک نیروی پیمانی پس از گذشت مدت زمانی نسبت به حقوق دریافتی خود ابراز نارضایتی کرده و این نارضایتی ها عمومی می شود.

حوادث مترو منحصر به خودکشی نیست

احمدی بافنده در خصوص حوادث پیش آمده در متروی تهران گفت: تقریبا متروی تهران جزو امن ترین متروهای جهان به حساب می آید.حوادث مترو تنها منحصر به خودکشی نیست و در حوزه حوادث با اقسام مختلف از جمله آسیب دیدگی شهروندان به روی پله های برقی، لیز خوردن از پله ها و ... مواجه هستیم.

وی ادامه داد: کل حوادث پیش آمده در مترو به نسبت جابه جایی 700 میلیون مسافر در سال حدود یک اتفاق برای هر 540 هزار مسافر است.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با اشاره به خودکشی های صورت گرفته در مترو تهران، اظهار کرد: انداختن خود به زیر قطار یکی از انواع خودکشی ها به شمار می آید. فردی که می خواهد خود را بکشد اگر به انواع خودکشی ها رجوع کند در میان تمام موارد به خودکشی با قطار مترو نیز فکر خواهد کرد.

اختصاص آمار بالاترین خودکشی با مترو به کشور آلمان

وی با ارائه آماری از وضعیت خودکشی با مترو در جهان تصریح کرد: کشور آلمان در رأس خودکشی با مترو قرار دارد اما در این کشور نیز از روش درهای پی اس تی استفاده نکرده اند.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با بیان اینکه بهره مندی از درهای شیشه ای (پی اس تی) تنها مختص مقابله با خودکشی در مترو نیست، تاکید کرد: تنها یکی از فواید درهای پی اس تی مقابله با خودکشی افراد در مترو است و بسیاری از کشورها برای مقابله با مباحث غیر از خودکشی از این درها استفاده می کنند.

احمدی بافنده با اشاره به اجرای روش بهره مندی از درهای پی اس تی برای مقابله با سرما و گرمای شدید هوا خاطر نشان کرد: در برخی از مناطق از جمله سیبری که دمای هوا به منفی 60 درجه نیز می رسد برای جلوگیری از ورود هوای بسیار سرد به واگن‌های مترو از درهای پی اس تی استفاده شده و در برخی از شهرهای که دمای هوا بسیار بالا است نیز از این درها استفاده می شود.

وی از برگزاری جلسات متعدد مسئولان مترو با اعضای شورای شهر تهران خبر داد و اظهار کرد: به منظور بهره مندی از درهای پی اس تی در متروی تهران جلسات متعددی با اعضای شورای شهر برگزار شد و در نهایت ما اعلام کردیم که اگر شورای شهر به دنبال کاهش حوادث مترو به روش بهره مندی از درهای پی اس تی است ما مشکلی برای اجرای خواسته پارلمان پایتخت نداریم.

ایستگاه های پر حادثه مترو شناسایی می شوند

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران از بررسی های صورت گرفته به منظور شناسایی ایستگاه های پرتردد و پرحادثه خبر داد و اذعان کرد: قرار شده در رابطه با نصب درهای پی اس تی در مترو تهران بررسی های لازم صورت گرفته و پس از آن موضوع به شورای شهر تهران اطلاع داده شود. بعد از این اتفاق، کار نصب درهای پی اس تی را آغاز خواهیم کرد.

احمدی بافنده در پاسخ به این پرسش که درهای پی اس تی درچه تعداد از ایستگاه های مترو نصب خواهند شد، گفت: نصب درهای پی اس تی هنوز در حد یک، " یک فوریت" در شورای شهر تهران است و پس از آنکه اعضای شورا در این بحث به اجماع برسند، تعداد ایستگاه ها نیز به طور قطعی مشخص خواهد شد.

برای مقابله با دستفروشان قانون نداریم

وی با اشاره به حضور دستفروشان در مترو تهران اظهار کرد: دستفروشی مختص ایران نیست اما در این موضوع بین افکار عمومی و مسئولان شهرداری تفاوت ویژه ای مطرح است. ما در ایران قوانینی برای مبارزه با دستفروشی نداریم و به همین خاطر وضعیت دستفروشی در مترو تهران اکنون این گونه است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران با بیان اینکه دستفروشی با سد معبر متفاوت است، گفت: در بحث سد معبر که شهرداری قانون ویژه ای را برای پیگیری آن در اختیار دارد در بسیاری از مواقع برای اجرای قانون با مشکل مواجه است و زمانی که یک دستفروش اقدام به خودزنی خود می کند، شهرداری به این موضوع متهم می شود که چرا یک فرد ضعیف را مورد آزار و اذیت قرار داده است.

احمدی بافنده افزود: حتی یک بند قانون در رابطه با مقابله با دستفروشی وجود ندارد به همین خاطر ما در مترو به هیچ وجه قادر به برخورد با دستفروشان نیستیم.

آغاز مکاتبات با ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای مقابله با دستفروشان مترو

وی از مکاتبات صورت گرفته با ستاد مبارزه با قاچاق کالا در رابطه با فروش اجناس قاچاق در مترو خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کالاهای به فروش رسیده در قطارهای مترو توسط دستفروشان اجناس قاچاق است مکاتباتی را با ستاد مبارزه با قاچاق کالا داشته ایم تا از این طریق مسئولان این ستاد بحث فروش کالاهای قاچاق در مترو را پیگیری کنند.

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران با اشاره به روند ضبط کالاهای قاچاق در فروشگاه ها خاطر نشان کرد: درخواست ما از ستاد مبارزه با قاچاق کالا این است همان طورکه با فروش کالاهای قاچاق در فروشگاه ها مقابله کرده و پس از اینکه فروشنده فاکتور خرید معتبری را ارائه نمی کند، کالا ضبط می شود چنین برخوردی نیز با فروشنده کالاهای قاچاق در مترو صورت گیرد.

قانونی برای برخورد با دستفروشان نداریم

احمدی بافنده تصریح کرد: متاسفانه اگر با خبر شویم که یکی از پرسنل مترو با دستفروشان تبانی کرده است به دلیل خلا های قانونی قادر به برخورد با فرد متخلف نیستیم.

وی ادامه داد: برای قانون کاری که در شرکت بهره برداری مترو حاکم است باید ضابطه تعیین شده تا اگر یکی از پرسنل مترو با یک دستفروش تبانی کرد ما بتوانیم با فرد خاطی به صورت قانونی برخورد کرده و در کمیته انضباط کار آن فرد را تنبیه کنیم.


مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو با بیان اینکه برخورد با دستفروشان مترو وظیفه ما نیست، خاطر نشان کرد: برخورد با دستفروشان فعال در متروی تهران وظیفه شرکت بهره برداری مترو نیست بلکه تنها وظیفه ما ارائه خدمات مطلوب در زمینه حمل و نقل مسافر وجابجایی ایمن مسافران است.

احمدی بافنده در خصوص اقدامات صورت گرفته به منظور مقابله با دستفروشان اظهار کرد: اگر برای دستفروشی در شهر تهران فکری نشود چندی بعد در مترو تبریز،‌ شیراز، ‌اهواز و سایر کلانشهرها با معضل دستفروشی مواجه خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه دستفروشی نمی تواند به عنوان یک شغل مطرح باشد گفت: در خارج از ایران برای دستفروشان طی یک روز مشخص و یک ساعت خاص اماکنی فراهم می شود تا این عده بتوانند کالای خود را عرضه کنند. اما در ایران به این خاطر که هیچ ضابطه ای برای دستفروشی در نظر گرفته نشده این افراد با حضور در برخی اماکن مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می کنند.

تبدیل دستفروشان مترو به یک مافیای خطرناک

مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو با بیان اینکه دستفروشان در تهران اکنون به یک مافیای خطرناک تبدیل شده اند اذعان کرد:دستفروشان تهرانی اکنون از سوی یک عده خاص تغذیه شده و در یک واگن مترو ما شاهد نیستیم که 2 دستفروش، یک کالای خاص را به فروش برسانند.

احمدی بافنده افزود: دستفروشان مترو اکنون به طور کامل با یکدیگر همپوشانی داشته و اگر قرار است جلوی این عده گرفته شود باید برای این پدیده به صورت جدید فکر کنیم.


گفتنی است، می توانید قسمت دم این مصاحبه را اینجا مشاهده کنید.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *