بسیج یک اندیشه، مکتب و یک جریان فکری است
ذوالقدر با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ بسیجی در جامعه گفت: اگر بخواهیم روند تعالی کشور تسریع، و مشکلات مردم حل شود باید اندیشه بسیج بر کشور جاری شود.
وی حراست از ارزشها انقلاب اسلامی را یکی از مهمترین رسالتهای بسیج در عرصههای مختلف دانست و بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی نهضتهای مختلفی سعی داشتند ارزشهای دینی و انسانی اسلام ناب را در ایران محقق کنند ولی علی رغم دستاوردهای بزرگی که کسب کردند به دلیل عدم وجود نیروی مردمی منسجم موفق به حفظ دستاوردهای خود نشدند.
معاون راهبردی قوه قضائیه، مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی دشمنان دین و نظام اسلامی را از دیگر وظایف تعیین شده برای نیروی مردمی بسیج عنوان کرد و گفت: امام خمینی(ره) تشکیل بسیج جهان اسلام را یکی از اهداف شاخص بسیج در کشور تعیین کرده است.
ذوالقدر با اشاره به نقش نیروی مردمی و تکرار تجربه تشکیل بسیج در کشورهای منطقه افزود: پیروزیهای متعدد کشورهایی نظیر سوریه ، لبنان و فلسطین در برابر مستکبران، نتیجه حضور مردمی در صحنه و حاکمیت تفکر مشارکت مردم در تشکل هایی شبیه بسیج است.
وی با بیان این که نیروهای بسیجی مختلف از کشورهای مختلف در سوریه در حال نبرد با داعشیها هستند خاطرنشان کرد: نیروهای بسیجی مستقر در سوریه که در مقابله با گروه های تکفیری و داعشی از حریم اهل بیت دفاع می کنند از کشورهای مختلفی گرد هم آمده اند و نماد کوچکی از بسیج جهان اسلام را نشان می دهند.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به نقش بسیج در هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: بسیج به معنای واقعی کلمه، نتیجه هشت سال دفاع مقدس را به نفع ایران اسلامی تغییر داد.
ذوالقدر عدم تشکیلات سیاسی منسجم و نبود نیروی نظامی قوی را مهمترین مشکل ایران در برابر رژیم بعثی عراق دانست و بیان کرد: بر اساس معادلات مادی و نظامی، ایران باید از لشکر تا دندان مسلح عراق شکست می خورد که با همت نیروهای بسیجی این معادله برعکس شد.
معاون راهبردی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود در مورد رسالتهای بسیج گفت: تمام تمرکز امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در مورد تشکیل بسیج، فعالیتهای نظامی و جنگی نبوده و نیست.
وی دفاع علمی، فکری و اعتقادی را از دیگر رسالتهای تعیین شده برای بسیج عنوان کرد و افزود: بسیج باید در عرصه قدرت نرم برای دفاع و حضور فعالانه در جنگ نرم خود را آماده کند.
این مقام مسئول با اشاره به این که متأسفانه تاکنون به دلیل عدم همراهی مطلوب دولتها فرهنگ و تفکر بسیجی به طور شایسته بر کشور حاکم نشده است، اظهار کرد: ترویج و حاکمیت تفکر بسیجی باید بیش از پیش در دستور کار و اولویت دولتهای نظام اسلامی قرار گیرد.
ذوالقدر در ادامه با اشاره به نقش حقوقدانان به ویژه حقوقدانان بسیجی در توسعه بیش از پیش کشور در عرصههای مختلف ادامه داد: متأسفانه کشور در حال حاضر با چالشهای جدی در حوزه حقوقی و قضایی روبرو است که باید با همکاری حقوقدانان بسیجی آنها را برطرف کند.
معاون راهبردی قوه قضائیه وجود بیش از دو هزار عنوان مجرمانه، ناهماهنگ بودن بعضی از قوانین، وجود خلأهای قانونی به ویژه در جرایم جدید و عدم تأثیرگذاری برخی از قوانین نسب به جرائم مرتبط را از جمله چالشهای پیش روی کشور دانست.
وی با بیان این که در سال گذشته بیش از 15 میلیون پرونده در دستگاه قضایی مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار کرد: از این تعداد پروندهها بیش از 9 میلیون ورودی خالص سال گذشته بوده است که این شایسته نظام اسلامی نیست و باید برای پیشگیری از این روند وارد میدان عمل شد.
ذوالقدر طولانی بودن زمان دادرسی را از دیگر چالشهای حوزه قضایی سیستم قضایی کشور عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع که بیش از 35 درصد زندانیان موجود در کشور دارای سابقه قبلی ارتکاب جرم هستند، از دیگر چالشهای جدی کشور محسوب میشود.
وی در پایان با تأکید بر تدوین برنامههای پیشگیرانه از وقوع جرم گفت: قوانین و مجازاتهای تعیین شده برای جرائم مختلف باید بیش از پیش به اقشار مختلف جامعه اطلاع رسانی شود و از آن مهمتر یک اجماع مردمی همچون تفکر بسیجی در جهت پیشگیری ازوقوع جرم در کشور ایجاد شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *