وزارت بهداشت الگوی آمایش دانشگاه آزاد و وزارت علوم شد
لاریجانی به تاکید رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت آمایش برای اجرای برخی امور کشور اشاره کرد و گفت: نظر بر این است که دانشگاه آزاد و وزارت علوم هم با روال وزارت بهداشت کارها را انجام دهند.
به گزارش گروه جامعه ، باقر لاریجانی در نشست روسا و معاونین آموزشی منطقه ۸ آمایشی علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، منطقه گفت: انجام برنامه های نظام سلامت کشور حاصل زحمات همکاران در دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی است و لازم است از اقدامات صورت گرفته حمایت شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: هفته گذشته در شواریعالی انقلاب فرهنگی گزارشی از اجرای آمایش سرزمینی ارائه شد و عنوان شد که این اقدامات حاصل زحمات تمامی دانشگاهها است. در شورا عنوان شد که این کار به خوبی در وزارت بهداشت پیش رفته است.
لاریجانی به تاکید رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت آمایش برای اجرای برخی امور کشور به صورت منطقه ای اشاره و اضافه کرد: نظر بر این است که دانشگاه آزاد و وزارت علوم هم با همین روال وزارت بهداشت کارها را انجام دهند و باید با هماهنگ باشیم که شبکه های علمی بین بخشی راه اندازی شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در منطقه ۸ از لحاظ برنامه ریزی بسیار خوب عمل شده و به دلیل وجود مدیران منطقه ای کارها به خوبی پیش می رود. خوشبختانه مدیران منطقه ۸ نگاه دانشگاهی ندارند و به سایر دانشگاهها هم کمک می کنند تا مسیر رشد را طی کنند.
لاریجانی گفت: بحث آمایش در این منطقه بسیار خوب پیش می رود و یکی از مناطق بی چالش کشور است و امیدوارم نفوذ بحث ها در محیط دانشگاهها عمیق تر شود.
وی با بیان اینکه منطقه آمایشی ۸ حدود ۷ درصد جمعیت کشور را در خود جا داده و حدود ۴۰ دانشگاه و دانشکده در این منطقه وجود دارد اظهار داشت: این منطقه رشد خوبی در شاخص های آموزش داشته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بخش عمده آموزش تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای بزرگ جمع شده و و باید طوری برنامه ریزی شود که آموزش علوم پزشکی به صورت متقارن در کشور گسترش یابد و همه دانشگاهها و دانشکده ها در این گسترش سهیم باشند و بتوانند رشد کنند.
وی اضافه کرد: نباید همه چیز در شهرهای بزرگ جمع باشد و باید بسترهای رشد جاهای مختلف را تعریف کنیم و با تعریف رسالت های روشن برای دانشگاههای مختلف زمینه های توسعه این دانشگاهها را فراهم کنیم.
لاریجانی تاکید کرد: دانشگاههای کوچک اگر استراتژی روشنی برای خود تعریف کنند می توانند در کشور بدرخشند و دانشگاههای بزرگ منطقه هم به این دانشگاهها و دانشکده ها کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه منطقه ۸ حدود ۸.۵ درصد جمعیت دانشجویی و ۷.۵ درصد اعضای هیات علمی علوم پزشکی کشور را دارد، بیان کرد: با بررسی استان سیستان و بلوچستان در مجموع می توان گفت وضعیت آموزش در این استان رو به بهبود است ولی باز هم جای کار دارد و خصوصا در مقاطع تخصصی و دکتری باید توجه بیشتری صورت گیرد.
معاون وزیر بهداشت افزود: طی چندسال گذشته در رشته های تحصیلی در راستای رفع نیازهای بومی استان بازمهندسی رخ داده است.
لاریجانی اضافه کرد: آموزش علوم پزشکی استان به طور نسبی رشد کرده است و زیرساخت های آموزش نیز در حال گسترش است. ولی باز هم لازم است نیازهای استان رصد و برای رفع آن برنامه ریزی صورت پذیرد و تعداد محدودی دانشجو برای دوره محدود در راستای نیازهای استان جذب شوند.
وی با اشاره به ماموریت های ویژه منطقه ۸ گفت: کارهای خوبی در منطقه در راستای اجرای این ماموریت ها صورت پذیرفته است. توسعه دانش آینده نگاری در نظام سلامت یکی از این ماموریت های منطقه است که از ملزومات دستیابی به مرجعیت علمی است و اگر می خواهیم در رقابت علمی منطقه پیروز شویم باید دانشگاهها به آن توجه کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه رصد حوزه های کاری ویژه دانشگاه موضوعی است که باید دانشگاهها به آن توجه و استراتژی های روشنی را در این زمینه طراحی کنند، خاطرنشان کرد: هر دانشگاه باید باتوجه به ظرفیت های خود به سمت توسعه در حیطه های خاص حرکت کند.
لاریجانی گفت: بسته های تحول و نوآوری درآموزش علوم پزشکی نیز به عنوان نقشه راه دانشگاهها ترسیم شده و بار کاری خیلی زیادی را تحمیل نمی کند. در واقع اگر مدیری بخواهد در دانشگاه تحول ایجاد کند تقریبا باید این برنامه ها را اجرا کند.
وی با بیان روند تدوین بسته ها و اموری که در این راستا صورت گرفته افزود: این بسته ها باعث شده آموزش علوم پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد و لازم است مدیران این حوزه با اجرای اثربخش این بسته ها و نهادینه کردن آن در بین بدنه دانشگاهها ماندگاری این مسیر را تضمین کنند.
//
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *