صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"کابل" اقدامات نظامی اسلام آباد در نقطه مرزی دو کشور را تحریک کننده دانست

۰۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰:۰۲
کد خبر: ۲۴۸۷۰۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
وزارت امور خارجه افغانستان با انتشار بیانیه ای تحرکات نظامی پاکستان در مرز «چمن» را اقدامی نامناسب و تحریک کننده دانست. مرز چمن یکی از گذرگاه های مرزی دو کشور در جنوب افغانستان است.
به گزارش سرویس بین الملل در این بیانیه که روز جمعه منتشر شد آمده است، این گونه اقدام های پاکستان مغایر با تعهدات قبلی دو طرف است و در شرایطی که روابط دوجانبه در مرحله حساسی قرار دارد، می­تواند سبب تشدید تنش­ها و خدشه­ دار شدن بیشتر روابط دو کشور شود.

این بیانیه آورده است: جمهوری اسلامی افغانستان مراتب اعتراض شدید خود را در مورد تحرکات اخیر نظامیان پاکستانی که با برافراشتن پرچم آن کشور و راه­اندازی مراسم ویژه نظامی در نقطه صفر خط فرضی دیورند در منطقه چمن صورت گرفته است، ابراز داشته و آن را اقدام نامناسب، تحریک­کننده و برخلاف تعهدات قبلی دو طرف می ­داند.
 
بر اساس این بیانیه، مردم هر دو سوی خط فرضی دیورند، از گذشته­ های دور، روابط نزدیک قرابتی و برادرانه داشته اند، به جای اینگونه تحرکات، لازم است پاکستان توجه و مساعی خویش را به مبارزه قاطع علیه تروریسم و افراطی گری متمرکز سازد، تا مانع اصلی صلح و ثبات در هر دو کشور و منطقه از میان برداشته شود.

وزارت امورخارجه افغانستان در این بیانیه افزوده است که این کشور همچنین مخالفت خویش را با تصمیم اخیر مقامات پاکستانی مبنی بر اعمال فشار بر ساکنان مناطق قبائلی در آن سوی خط فرضی دیورند برای دریافت روادید سفر به افغانستان، ابراز داشته و باور دارد که این تصمیم یک­ جانبه، برخلاف عرف موجود برای ساکنان دو طرف خط فرضی دیورند بوده و نمی توان مردم را با اجبار و اکراه از همدیگر جدا ساخت.

با تیره شدن روابط میان افغانستان و پاکستان، اسلام آباد به افغان های ساکن مناطق قبایلی در آن سوی خط دیورند گفته است که در صورت سفر به افغانستان باید روادید آن کشور را دریافت کنند.

افغان های ساکن آن سوی خط فرضی دیورند به خط فرضی دیورند اعتقاد ندارند و می گویند برای رفتن به آن سوی این خط مرزی نیازمند روادید به کشور خود نیستند.

این نخستین بار است که پاکستان دریافت روادید برای عزیمت ساکنان مناطق قبائلی را اجباری می کند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *