کنترل خشونت فقط با برخورد قانونی میسر نیست/ لزوم فرهنگسازی و ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه
خسروی وفا گفت: دستگاه قضایی در برخورد قاطع با جرایم خشن و تعقیب کیفری مجرمان اینگونه جرایم در راستای قانون و همچنین انجام فعالیتهای پیشگیرانه در حوزه پیشگیری از وقوع جرایم اقدام میکند اما این موارد به تنهایی در کاهش و کنترل خشم در جامعه کافی نیست.
در این جلسه که با موضوع واکاوی و بررسی راهکارهای مؤثر در کنترل و کاهش خشونت در سطح جامعه و علل و عوامل وقوع آن تشکیل شد، احمد خسروی وفا رئیس کل دادگستری این استان ریشه اصلی بسیاری از جرایم در پروندههای وارده به دادگستری که جنبه کیفری و جزایی دارند را ناشی از پدیده خشم و خشونت دانست و بیان کرد: دستگاه قضایی در برخورد قاطع با جرایم خشن و تعقیب کیفری مجرمان اینگونه جرایم در راستای قانون و همچنین انجام فعالیتهای پیشگیرانه در حوزه پیشگیری از وقوع جرایم اقدام میکند اما این موارد به تنهایی در کاهش و کنترل خشم در جامعه کافی نیست.
وی افزود: نتایج تحقیقات کارشناسی حاکی از آن است که پدیده خشم متأثر از علل و عوامل گوناگون از جمله فرهنگی اجتماعی و... بوده که مقابله با آن همکاری، تعامل و برنامه ریزی دقیق تمامی ارگانها، سازمانها و نهادها را میطلبد.
رئیس دستگاه قضایی استان اصفهان با اشاره به اینکه شورای پیشگیری مدتی است مبارزه با خشونت را در دستور کار قرار داده است تصریح کرد: با عنایت به اینکه آمار جرایم ناشی از خشونت روند روبه رشدی را در این استان به خود اختصاص داده بود این موضوع در دستور کار این شورا قرار گرفت و تاکنون با اقدامات خوب و موثری که در این حوزه از سوی اعضای شورا اجرایی شده است و خوشبختانه امروز شاهد کاهش خشونت در شهر اصفهان و همچنین کاهش سرعت افزایش آن در سطح این استان هستیم.
این مقام قضایی در ادامه بر رعایت نظم و انضباط اجتماعی در تمامی بخشها تأکید و خاطرنشان کرد: بی نظمی و عدم رعایت انضباط اجتماعی میتواند عاملی برای بروز خشم در جامعه به شمار آید.
خسروی وفا همچنین فرهنگ سازی و نهادینه کردن تنفر از خشونت در اذهان را از دیگر راهکارها بیان داشت و گفت: باید در تربیت و آموزش نسل آینده از ابتدای طفولیت این مهم در دستور کار قرار گیرد.
رئیس شورای قضایی استان اصفهان توجه به نشاط اجتماعی توأم با معنویت و حفظ ظرافتها و ملاحظات دینی و اسلامی آن را از دیگر راهکارها اعلام و اذعان داشت: دین مبین اسلامی با ظرفیت کاملی که دارد به تمامی ابعاد زندگی اجتماعی پرداخته است و با رعایت و تقویت تقوای الهی و سرلوحه کار قرار دادن اصول والا و ارزشمند اعتقادی و دینی در زندگی و روابط اجتماعی و اینکه افراد خدا را ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانند، می توان از بروز بسیاری از جرایم و ناهنجاریها جلوگیری و پیشگیری کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *