صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تزریق خون اصلاح شده ژنتیکی به انسان

۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲:۰۲
کد خبر: ۲۴۷۱۰۹
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
دانشمندان چینی با ویرایش ژنتیکی سلول‌های یک مرد برای نخستین بار، رویای بازنویسی دی‌.ان‌.ای به منظور حذف بیماری‌های مرگبار را یک گام دیگر به واقعیت نزدیک کردند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دانشمندان دانشگاه سیچوان در چنگدوی چین به تزریق سلول‌های ایمنی اصلاح شده به یک مرد چینی پرداختند که برای مبارزه با سرطان ریه وی برنامه‌ریزی شده بودند.

کارآزمایی‌های بزرگتر قرار است در سال آینده در آمریکا و پکن انجام شود که به گفته دانشمندان می‌توانند عصر جدیدی از پزشکی ژنتیکی را آغاز کنند.

تکنیک مورد استفاده بر روی این مرد، کریسپر نام دارد که مانند قیچی‌های مولکولی کوچک برای بریدن کد ژنتیکی و جایگزین کردن آن با دستورالعمل‌های جدیدی به منظور ساخت سلول‌های جدید عمل می‌کند.

این روش برای ویرایش ژنتیکی بسیار مورد تمجید قرار گرفته، زیرا بسیار ساده‌تر، ارزانتر و دقیق تر از روش‌های قبلی جایگزین کردن کد دی‌.ان‌.ای است.

محققان به رهبری دکتر لو یو، سلول‌های ایمنی بیمار چینی را از خونش استخراج کرده و ژن‌های حاوی دستورالعمل برای ساخت پروتئین PD-1 را غیرفعال کردند. این پروتئین مانند یک آنتن عمل کرده و با قرار گرفتن در سطح سلول‌های ایمنی، از سلول‌های سالم مراقبت می‌کند تا سیستم ایمنی به آن‌ها حمله نکند. اما سلول‌های سرطانی معمولا خود را جای سلول سالم جا زده و از دست سیستم ایمنی فرار می‌کنند.

دانشمندان برای تقویت سیستم ایمنی در مقابله با سرطان، سلول‌های ایمنی یک بیمار چینی مبتلا به سرطان ریه را گرفته و دی‌.ان‌.ای آن را برای حذف آنتن مذبور ویرایش کردند. آن‌ها در مرحله بعد این سلول‌ها را در آزمایشگاه تکثیر کرده و مجددا به جریان خون فرد تزریق کردند.

مرحله اول این کارآزمایی با هدف ایمنی روش انجام شد و پزشکان طی شش ماه آینده بر سلامت بیمار نظارت خواهند کرد. آن‌ها همچنین قصد دارند در ماههای آتی این روش را روی 10 نفر دیگر انجام دهند.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا نیز قصد دارند سال آینده یک کارآزمایی بالینی را برای ویرایش سه ژن به منظور درمان سرطان آغاز کنند. دانشگاه پکینگ در چین نیز در ماه مارس قصد دارد کارآزمایی‌هایی را برای اجرای تکنیک کریسپر بر روی سلول‌های مثانه، پروستات و کلیه را انجام دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *