صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اربعین تنها برای امام حسین (ع) وجود دارد/ با هرقدم درپیاده روی اربعین 1000 حسنه برای انسان ثبت می شود

۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۴:۱۰
کد خبر: ۲۴۶۴۷۲
حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد با اشاره به اینکه اربعین تنها برای امام حسین (ع) وجود دارد، گفت: با هر قدم درپیاده روی اربعین خداوند 1000 حسنه را در کارنامه انسان ثبت می کند.
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حسینی نژاد کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: امیدواریم تمامی ما شیعیان بتوانیم از پیروان حقیقی اهل بیت (ع) باشیم.

وی ادامه داد: اربعین و زیارت اربعین درتاریخ اسلام اهمیت بسیاری دارد و بر همین اساس باید به این نکته اشاره کرد که برای هیچ یک از امامان و پیامبران در تاریخ، اربعینی وجود ندارد و تنها برای امام حسین (ع) مراسم روز اربعین برگزار می شود.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: براساس روایتی از امام حسن عسگری (ع) مومن پنج نشانه دارد که یکی از آن ها خواندن 51 رکعت نماز در طول روز است که این 51 رکعت از نمازهای واجب و مستحب تشکیل شده است.

وی در ادامه صحبت های خود توضیح داد: در بیان نشانه های فرد مومن همچنین به این اشاره شده که شخص مومن انگشتری را در دست راست خود قرار می دهد، پیشانی اش را به خاک می ساید به ویژه که اگر بر تربت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نماز بخواند، ثواب بسیاری را در کارنامه اعمال خود ثبت می کند و چه خوب است که فرد نمازگزار همیشه به ویژه در سفرها، مهر همراه خود داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد اظهار کرد: در نشانه های مومن همچنین به این نکته اشاره شده که فرد مومن وقتی نماز می خواند ، " بسم الله الرحمن الرحیم" را بلندتر می خواند به ویژه که در برخی نمازها خواندن حمد و سوره به صورت بلند واجب است.

وی ادامه داد: در این زمینه همچنین می توان به این نکته اشاره کرد که اگر خانم ها در هنگام خواندن نماز در محلی  قرار دارند که نامحرم عبور و مرور ندارد، می توانند حمد و سوره را بلند تر بخوانند.

این  کارشناس علوم قرآنی با اشاره به زیارت اربعین امام حسین (ع) به عنوان یکی دیگر از نشانه های فرد مومن، یادآور شد: زیارت اربعین امام حسین (ع) از راه دور ونزدیک یکی از مواردی است که در بیان نشانه های فرد مومن به آن اشاره شده است.

وی افزود: اینکه انسان در روزاربعین در کربلا باشد و امام حسین (ع) را زیارت کند بسیار زیبا است اما اگر چنین امکانی را نداشت، می تواند از راه دور نیز وضو بگیرد، لباس پاکیزه بپوشد، در یک بلندی رو به قبله بنشیند و به سمت کربلا زیارت اربعین را بخواند و  ثواب آن را به روح امام حسین(ع) و شهدای کربلا هدیه کند و پس از این زیارت نیز دو رکعت نمازبه جای بیاورد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد با اشاره به تاریخچه زیارت اربعین امام سوم (ع) گفت: نخستین فردی که به زیارت اربعین سید و سالار شهیدان (ع) رفت ، جابربن عبدالله انصاری و سپس عطیه بود. جابر از یاران پیامبر اکرم (ص) بود و از زمان ایشان تا زمان امام محمد باقر (ع) را درک کرده بود و به همین جهت سن بسیار بالایی داشت.

وی تصریح کرد: نخستین فردی که برای زیارت اربعین امام  حسین (ع) وارد کربلا شد، جابربن عبدالله انصاری بود و کاروان کربلا پس از او برای زیارت وارد کربلا شدند.

این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به روایت های بسیاری که از اهل بیت (ع) در خصوص زیارت اربعین امام حسین (ع) نقل شده، اظهار کرد: امام صادق (ع) درباره پاداش پیاده روی اربعین امام حسین (ع) فرموده اند: " کسی که پیاده به زیارت قبر امام حسین (ع) برود، خداوند با هر قدمی که آن فرد بر می دارد ، 1000 حسنه برای او ثبت می کند، 1000 درجه مقام او را بالا می برد و 1000 گناه را از او پاک می کند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد با اشاره به روایت دیگری از امام صادق (ع) در این رابطه، توضیح داد: امام صادق (ع) فرموده اند: " کسی که به زیارت قبر حسین بن علی(ع) می رود، از زمانی که از خانواده اش جدا می شود تا با اولین گامی که برمی دارد، خداوند گناهانش را پاک می کند و با او چنین سخن می گوید که ای بنده من بخواه هر آنچه را که از من می خواهی، دعا کن تا اجابت کنم خواسته ات را، درخواست کن تا ببخشم و تمامی حاجت های خود را از من بخواه تا آن ها را روا کنم.

وی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) در یک روایت خطاب به یکی از یارانشان می فرمایند: " زمانی که مومنی نسبت به حسین بن علی (ع) آگاه باشد و به نزد او برود و بر سر رود فرات، غسل کند، به ازای هر قدمی که برداشته است خداوند به او ثواب حج و یا عمره قبول شده ای را اعطا می کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *