صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تدوین شاخص‌های جهانی و منطقه‌ای برای ارزیابی و سنجش اثربخشی فعالیت‌های آمبودزمانی

۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲:۲۳
کد خبر: ۲۴۵۷۴۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در سخنرانی خود در اجلاس تایلند گفت: ارزیابی نادرست از فعالیتهای آمبودزمانی، چه در قالب بزرگنمایی آنچه اتفاق افتاده و چه در شکل کوچک شمردن یا نادیده گرفتن اقدامات، تأثیرات مخربی بر فعالیتهای آتی این نهادها برجای خواهد گذارد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور ناصر سراج که برای شرکت در یازدهمین اجلاس جهانی موسسه آمبودزمان بین‌المللی به بانکوک سفر کرده است، عصر امروز در خصوص ارزیابی فعالیتهای نهادهای نظارت و بازرسی در حوزه‌های آمبودزمانی، ضمن برشمردن اهمیت نهاد آمبودزمان که به‌عنوان واسط میان دولت‌ها و شهروندان عمل می‌نماید، موضوع ارزیابی عملکرد آمبودزمان را مبحثی پایه‌ای و بنیادی دانست و محور اصلی آن را اثربخشی فعالیتهای آمبودزمانی بیان کرد.

وی افزود: آگاهی از میزان اثربخشی بر مسأله اصلی فعالیتهای آمبودزمانی، اثربخشی بر روی گروه‌های هدف و میزان تأثیر این فعالیت‌ها بر دیگر حوزه‌ها، حیطه‌های سه‌گانه ارزیابی است و ارزیابی دقیق بدون سنجش این موارد امکان پذیر نیست و این امر تنها در یک نظام آماری قابل اعتماد معنادار خواهد بود.

قاضی سراج اظهار داشت: سنجش اثربخشی فعالیتهای آمبودزمانی در بازه‌های زمانی مشخص دوگونه روندشناسی در مورد اثربخشی آمبودزمان به وجود میاورد. بررسی و مقایسه فعالیتهای یک آمبودزمان در دوره‌های مختلف و مورد مقایسه قرار گرفتن فعالیتهای آمبودزمان های مختلف در سطوح فراملی زمینه را برای درس آموزی از تجارب دیگران در موقعیت‌های موفق و ناموفق فراهم می‌کند.

وی گفت: در ارزیابی عملکردهای آمبودزمانی به‌کارگیری روش‌های دقیق ارزیابی عملکرد و به‌کارگیری افراد حرفه‌ای در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. رییس سازمان بازرسی کل کشور در پیشنهادی کاربردی خطاب به اعضای آمبودزمان بین‌المللی گفت برای موفقیت در تحقق این ارزیابی، به‌طور موردی و نیز مطالعات مقایسه‌ای با همکاری این نهاد جهانی و آمبودزمان‌های منطقه‌ای، تشکیل گروه‌های موقت علمی و تدوین شاخص‌های جهانی و منطقه‌ای عملکرد آمبودزمانی در حوزه‌های اساسی این فعالیت‌ها ضروری است تا اینکه آمبودزمان‌ها تصویر وضعیت فعلی خود در مقایسه با گذشته خود و در مقایسه با دیگران را دارا باشند.

قاضی سراج در خاتمه اظهار کرد: بهترین فرصت ممکن برای ارائه آمارهای مقایسه‌ای در قالب شاخص‌های یاد شده و ترسیم تصویری کلی از اثربخشی‌های عملکرد آمبودزمانی، در اجلاس‌های جهانی و منطقه‌ای آمبودزمانی است.

گفتنی است یازدهمین اجلاس جهانی آمبودزمان بین‌المللی با حضور بیش از یکصد و پنجاه آمبودزمان از مناطق مختلف جهان روز چهارشنبه در بانکوک تایلند آغاز بکار کرد. همچنین در این سفر محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند نیز به همراه رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مراسم افتتاحیه شرکت داشت.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *