صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"ژاپن و هند" توافقنامه هسته‌ای امضا کردند

۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۴۳۵۲۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
ژاپن و هند امروز جمعه توافقنامه تاریخی هسته ای خود را که باعث توسعه فناوری هسته ای دهلی نو و افزایش همکاری های دو طرف در این عرصه می شود، ‌امضا کردند.
به گزارش سرویس بین الملل این توافقنامه به ژاپن امکان می دهد فناوری پیشرفته هسته ای را به هند که پرسرعت ترین رشد را در میان کشورهای آسیای جنوب شرقی به لحاظ اقتصادی دارد، ‌صادر کند.

این نخستین بار است که چنین توافقی میان ژاپن و کشوری امضا می شود که عضوی از "ان پی تی" نیست و در معاهده منع آزمایش های هسته ای مشارکت ندارد.

امروز این سند پس از آن امضا شد که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن با نارندرا مودی همتای هندی خود در توکیو دیدار و گفت و گو کرد.

برخی از گروه های مدنی در ژاپن به این اقدام اعتراض کرده اند و آورده اند که توکیو به عنوان قربانی بمب اتمی نباید با کشوری که عضو «ان پی تی» نیست چنین همکاری داشته باشد.
با این وصف ژاپن به دنبال امضای سند مجزایی است که بر اساس آن در صورتی که هند آزمایش اتمی انجام دهد، ‌توافقنامه اش را با این کشور فسخ کند.

فاجعه اتمی سال ۲۰۱۱ میلادی در نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژاپن نیز از دیگر علت هایی است که گروه های مدنی با چنین برنامه هایی مخالفت می کنند.

هند در سال های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ دست به آزمایش های اتمی زد اما از سال ۲۰۰۸ میلادی متعهد شده است که دیگر به چنین اقدامی دست نزند.

سال آینده این توافقنامه بر اساس گزارش خبرگزاری کیودو در اختیار پارلمان قرار خواهد گرفت تا تصویب و تایید شود و از هم اکنون مخالفان گفته اند باید اطمینان حاصل کرد که استفاده از فناوری و تجهیزات اتمی ژاپن در هند صلح آمیز خواهد بود.
 
رشد اقتصادی هند در سال گذشته میلادی هفت ممیز شش درصد بود و این کشور در تلاش است تا سهم استفاده از انرژی هسته ای را که اکنون نزدیک به 2 درصد است تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۲۵ درصد برساند.

هند امیدوار است با امضای این توافقنامه رشد اقتصادی سریع خود را با استفاده از انرژی هسته ای بیش از پیش افزایش دهد.

از سوی دیگر برای ژاپن ورود به بازار هندوستان با جمعیت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر و صادرات نیروگاه ها و تجهیزات برق هسته ای به آن کشور بسیار با اهمیت است.

دو طرف امروز در باره استفاده هند از قطارهای پیشرفته شینکانسن و احداث خط آهن ۵۰۰ کیلومتری بمبئی به احمد آباد در غرب هند و نهایی کردن این توافق هم گفت و گو کردند.

روزنامه ساوت چاینا هنگ کنگ نوشته است که دیدار و گفت و گوی رهبران دو کشور فرصتی برای مقابله آنها با نفوذ فزاینده چین در منطقه و به چالش کشیدن پکن در دریای جنوبی خواهد بود.
دو کشور همچنین اعلام کرده اند که همکاری در بخش مبارزه با تروریسم، امور دفاعی و تجارت را نیز افزایش خواهند داد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *