صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"قطر": نفت دیگر یک قدرت اقتصادی برای کشورهای حوزه خلیج فارس نخواهد بود

۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۲۴۱۷۸۲
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
محمد بن صالح الساده وزیر انرژی قطر روز یکشنبه در ریاض اعلام کرد که نفت هرگز در آینده نمی تواند به عنوان یک قدرت تاثیرگذار و اقتصادی برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آناتولی ترکیه، الساده روز یکشنبه در مجمع اقتصادی قطر – عربستان در ریاض گفت: نفت دیگر به عنوان محرکی برای اقتصاد کشورهای حوزه خلیج فارس در آینده به شمار نخواهد آمد، این در حالی است که شورای همکاری خلیج فارس مهم ترین منبع درآمدی اش فروش نفت خام است.

وی یاد آور شد؛ با توجه به افت قیمت شدید نفت در ماه های اخیر و شرایط ناپایدار سیاسی در خاورمیانه، باید با یک دید واقع بینانه تر به آینده نگریست.

وزیر انرژی قطر افزود: کشورهای حوزه خلیج فارس قادر خواهند بود تا به عنوان یک پایگاهی برای سرمایه گذاری در زمینه ساخت و ساز، توسعه منطقه ای و بین المللی عمل کنند.

وی گفت: مشارکت بخش صنعت در تولید ناخالص کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تنها 10 درصد بوده که این رقم بسیار ناچیزی است، به ویژه زمانی که بخواهیم سهم همین بخش را نسبت به کشورهای بزرگ جهان مقایسه کنیم.

وزیر انرژی قطر تاکید کرد که توسعه واقعی و پایدار برای نسل آینده در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، تنها در سایه سرمایه گذاری خارجی در طرح های مولد تحقق خواهد یافت.
 
خالد الفالح وزیر انرژی عربستان نیز در حاشیه مجمع اقتصادی تاکید کرد، آن چه کشورش به دنبال آن است، افزایش چند برابری حجم سرمایه گذاری با قطر خواهد بود.

حجم تبادل بازرگانی عربستان و قطر در سال 2015، رقم 8.6 میلیارد ریال سعودی (2.3 میلیارد دلار) بود درحالی که این رقم در سال 2011 حدود 7.1 میلیارد ریال سعودی (1.9 میلیارد دلار) بود.
از سوی دیگر وزیر انرژی قطر اعلام کرد که اعتبار مالی قطر در سال 2015 در عربستان حدود 224 میلیارد دلار بوده است.

به عقیده کارشناسان، با طولانی شدن دوره کاهش بهای نفت و روند نزولی درآمد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (عربستان سعودی، کویت، امارات، قطر، بحرین و عمان)، بدهی داخلی و خارجی آنها به 94 میلیارد دلار در سال جاری می رسد که در شرایط کنونی این کشورها در بازپرداخت آنها ناتوان هستند.

در همین حال بانک اچ اس بی سی برآورد کرد که کشورهای عربی صادرکننده انرژی در سال جاری و آینده میلادی به ترتیب با 260 میلیارد و 135 میلیارد دلار کسری بودجه و حساب جاری روبرو خواهند شد که معادل 8.7 و 4.5 درصد از تولید ناخالص داخلی آنها خواهد بود.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *