صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیشترین آزار جنسی کودکان توسط افراد آشنا صورت می‌گیرد/ خط ۱۲۳ را به بچه‌ها آموزش دهید

۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷:۰۰
کد خبر: ۲۴۱۶۲۷
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن تشریح روش‌های آموزش به کودکان برای ممانعت از آزار جنسی، گفت: تنها راه پیشگیری از کودک آزاری جنسی، آموزش به خود کودکان است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرگزاری سلامت در پاسخ به این سؤال که والدین چگونه باید فرزندان خود را برای پیشگیری از کودک‌آزاری جنسی آموزش دهند؟ گفت: والدین باید به بچه‌ها مفهوم حریم خصوصی را آموزش دهند و به آنها بگویند که بدن آنها نیز جزء حریم خصوصی آنهاست که کسی حق ندارد به آن دست بزند.

وی ادامه داد: پدرها و مادرها باید به بچه‌ها بگویند که فقط پدر و مادر و با حضور آنها، پزشک اجازه دارد به بخش‌های خصوصی بدن آنها دست بزند و باید به بچه‌ها آموزش داده شود در صورتی که کسی خواست به اعضای بدن خصوصی آنها دست بزند،  سریعا به پدر و مادر خود اطلاع دهند.

تنها راه پیشگیری از کودک آزاری جنسی آموزش به کودکان است

مسعودی فرید با اشاره به این‌که مسأله حریم خصوصی را می‌توان از پنج سالگی به بچه‌ها آموزش داد و به آنها گفت که در صورتی که کسی آنها را اذیت کرد به والدین خود خبر دهند، عنوان کرد: در اکثر کشورها تنها راه پیشگیری، ارائه محتوای آموزشی به بچه‌ها است.

خط ۱۲۳ را به بچه‌ها آموزش دهید

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: این آموزش‌ها وقتی بچه‌ها وارد دوران راهنمایی شدند باید به صورت واضح‌تری مطرح شود و والدین باید به بچه‌ها تهدید آزار جنسی را گوشزد و از آنها بخواهند هرگونه اتفاقی را به والدین خود خبر دهند. همچنین باید خط ۱۲۳ (اورژانس اجتماعی) را به بچه‌ها معرفی کرد که در صورت بروز هر مشکلی از جمله کودک‌آزاری نوجوانان با این شماره تلفن تماس بگیرند.

بیشترین آزار جنسی کودکان توسط افراد آشنا صورت می‌گیرد

فرید در پاسخ به این پرسش که چه آسیب‌هایی کودکان آموزش ندیده را تهدید می‌کند، گفت: معمولاً آزارهای جنسی از طرف کسانی است که کودک آنها را می‌شناسد و به آنها اعتماد می‌کند، حتی اعضای خانواده رخ می‌دهد و بچه‌ها به دلیل صداقتی که دارند ممکن است دچار آسیب شوند.

وی ادامه داد: بر همین اساس است که نقش نهادهای آموزش در این زمینه مهم است. در مهدهای کودک به بچه‌ها حریم خصوصی را آموزش می‌دهیم. این آموزش ابتدا با یک قالیچه کوچک که بچه روی آن می‌نشیند و به بچه گفته می‌شود که این حریم خصوصی تو است و هیچ کس حق ندارد بدون اجازه وارد آن شود شروع می شود و سپس با بازی‌های کودکانه حریم خصوصی به آنها یاد داده می‌شود. در مراحل بعدی به بچه‌ها آموزش داده می‌شود که بدن شما مال شما است و هیچ کس حق ندارد بدن شما را لمس کند به خصوص قسمت‌های خاص بدن.

انجمن اولیا و مربیان باید در زمینه آموزش پیشگیری از آزار جنسی کودکان فعال‌ باشد

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با تأکید بر این‌که آموزش پیشگیری از آزار جنسی کودکان باید فراگیر شود، گفت: انجمن اولیا و مربیان باید در مهد‌های کودک و مدارس در زمینه آموزش پیشگیری از آزار جنسی کودکان فعال‌تر از اکنون باشند و باید مدارس از قالب صرف آموزشی خود خارج شده و بیشتر به جنبه‌های تربیتی و پرورشی و ارتباط با والدین بپردازند.

پدرها با پسرها و مادرها با دخترها در خصوص آزار جنسی صحبت کنند

وی در پاسخ به این سؤال که دو نوجوانی که در عمره مورد تعرض قرار گرفته بودند هوشیارانه مقاومت کرده و مانع تجاوز به خود شدند چرا برخی نوجوانان با مسائل آزار جنسی آشنا نیستند و از خود دفاع و یا ممانعت نمی‌کنند و چه آموزش هایی باید ارائه شود؟ گفت: پدرها و مادرها باید به طور خصوصی اما شفاف در این زمینه با فرزندان خود صحبت کنند، پدرها با پسرها و مادرها با دخترها.

مسعودی فرید عنوان کرد: در صورت بلد نبودن یا نیاز به دریافت مشاوره والدین می‌توانند با مراکز مشاوره خانواده تماس بگیرند، البته به نظر می‌رسد آموزش و پرورش باید در این زمینه فعالیت کند. این موضوع بیشتر مبتلابه دانش‌آموزان است و باید آموزش و پرورش در این خصوص فعالیت و از ظرفیت‌های موجود استفاده و حتی برای والدین جزوه‌های آموزشی ارائه کند.

وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت کودک آزاری از منظر جنسی در ایران در چه شرایطی قرار دارد؟ اظهار کرد: آماری در این زمینه نداریم و چون حتی بیان کردن آن نیز قبیح تلقی می‌شود حتی برخی خانواد‌ه‌ها نمی‌دانند در صورت مواجهه با این مشکل باید به کجا مراجعه کنند. به همین دلیل باید با پیشگیری و یاد دادن به والدین و کودکان از این مسئله پیشگیری کرد. برای مواقعی هم که ممکن است آزاری اتفاق بیفتد اطلاع دادن به اورژانس اجتماعی (تماس با شماره ۱۲۳) می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

آیا آزار جنسی کودکان در جامعه ما افزایش یافته است؟

آیا آزار جنسی کودکان در جامعه ما افزایش یافته است؟ این سؤالی بود که مسعودی فرید در پاسخ به آن، گفت: آماری نداریم و هیچ تحقیقی نیز در این خصوص صورت نگرفته است. اکنون اخبار مربوط به این مسائل بیشتر از گذشته از طریق فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود به همین دلیل احساس می‌شود آمار آن افزایش یافته است اما چون تحقیقی صورت نگرفته نمی‌توان گفت میزان آزار جنسی کودکان در ایران افزایش پیدا کرده است یا خیر.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *