صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا استفاه از رسانه های اجتماعی باعث طول عمر می شود؟

۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۵:۰۱
کد خبر: ۲۴۱۴۱۱
فعال بودن در شبکه‌ های اجتماعی با طول عمر بیشتر ارتباط دارد،این همراهی زمانی دیده می‌ شد که این شبکه برای حفظ و تقویت دوستی ‌ها در جهان واقعی به کار رفته بود.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از کلیک، بررسی جدیدی که به تازگی بر روی ۱۲ میلیون کاربر فیسبوک انجام شده است بیانگر یک مزیت عمده است:

اینکه فعال بودن در شبکه‌ های اجتماعی با طول عمر بیشتر ارتباط  دارد. این همراهی زمانی دیده می‌ شد که این شبکه برای حفظ و تقویت دوستی ‌ها در جهان واقعی به کار رفته بود.

به گزارش سی ‌بی ‌لس تیپوز نویسندگان مقاله این بررسی، یادآوری کردند که این پژوهش از نوع مشاهده‌ ای بود و ثابت نمی ‌کند که استفاده از فیسبوک واقعاً باعث افزایش طول عمر می شود. با این‌ حال، این پژوهشگران می ‌گویند که این بررسی نشان می دهد که مزیت های سلامت در بخش روابط اجتماعی قدرتمند به روابط از راه اینترنت نیزگسترش پیدا می کند.

ویلیام هابس، نویسنده اصلی مقاله که به‌عنوان دانشجوی دکتری دانشگاه کالیفرنیا در سن‌ دیه‌ گو در علوم سیاسی بر روی آن کار کرده و اکنون فلوی پست‌ دکتری در دانشگاه نورث ‌وسترن است گفت: به نظر می‌ رسد تعامل آنلاین به شرطی که فعالیت آنلاین در حد متعادل باشد و تعامل آفلاین را تکمیل کند سالم باشد. در مواقعی که افراد در فعالیت اینترنتی خود زیاده روی می کنند و شواهدی برای ارتباط با دیگران در این زمان ها وجود ندارد همراهی منفی را مشاهده می کنیم.

این پژوهشگران برای این بررسی یک گروه ۱۲ میلیون نفری از کاربران فیسبوک در کالیفرنیا را با سوابق حیاتی‌ شان در اداره بهداشت عمومی کالیفرنیا با هم تطبیق دادند و فعالیت آنلاین این افراد را در طول یک دوره شش ماهه آنالیز کردند. در مرحله بعد فعالیت افرادی را که هنوز زنده بودند با افرادی که مرده بودند مقایسه شد. همه افرادی که تحت بررسی بودند و حریم شخصی ‌شان حفظ شده بود در بین سال‌ های ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۹ متولد شده بودند.

همه مقایسه ‌ها بین افرادی انجام شد که از نظر سنی و جنسی مشابه بودند. طبق نتایج به دست آمده در یک سال مشخص، احتمال مرگ کاربر متعادل فیسبوک نسبت به شخصی که از این سایت شبکه اجتماعی استفاده نمی‌ کرد، ۱۲ درصد کمتر بود.

اما نکته قابل توجه این است که به یافته پژوهشگران نحوه استفاده شخص از این پلتفرم شبکه اجتماعی نیز اهمیت زیادی در این موضوع دارد. برای مثال، افرادی که بیشترین میزان فعالیت اجتماعی آفلاین را داشتند بیشترین میزان طول عمر را نسبت به افرادی که تعاملات شان فقط آنلاین بود داشتند.

قابل ذکر است در این پژوهش عکس های پست شده را نشانگر تعاملات چهره به چهره و فعالیت آفلاین در نظر گرفتند و پیام هایی که افراد روی دیوارشان می گذاشتند را فعالیت آنلاین به حساب آوردند.

کاربران فیسبوک که شبکه های اجتماعی بزرگی داشتند ۵۰ تا ۳۰ درصد نسبت به افرادی که دوستان کمتری داشتند بیشتر عمر کردند. این یافته‌ ها با نتایج تحقیقات قبلی درباره روابط در دنیای واقعی هماهنگی دارد. آن تحقیق نیز نشان می داد که افرادی که تنها هستند یا از لحاظ  اجتماعی منزوی هستند، به ‌اندازه افرادی که روابط شان را با خانواده و دوستان حفظ می‌ کنند، عمر نمی ‌کنند.

اما یک یافته جدید پژوهشگران را شگفت ‌زده کرد. اینکه کاربران فیسبوک که بیشترین تقاضای دوستی را پذیرفته بودند، طول عمر بیشتری داشتند. درحالی‌ که هیچ رابطه قابل ‌مشاهده ‌ای در اغلب کسانی که آغازگر دوستی‌ ها بودند، وجود نداشت.

جیمز فولر، استاد علوم سیاسی در بخش علوم اجتماعی و بهداشت عمومی جهانی در دانشکده پزشکی کالیفرنیا در سن‌ دیه‌ گو و نویسنده ارشد این مقاله گفت:

متأسفانه، آنچه نتیجه تحقیقات جدید پیشنهاد می‌ کند، این است که ممکن است بتوان جهت سببی را بر عکس کرد. به این معنا که این دوستان نیستند که ما را سالم ‌تر می‌ کنند بلکه این افراد سالم‌ تر هستند که دوستان بیشتری را جذب می‌ کنند. به عبارتی افراد محبوب به سالم‌ تر بودن گرایش دارند.

این پژوهشگران تأکید می ‌کنند که این بررسی مشاهده ‌ای است و ثابت نمی ‌کند که استفاده از فیسبوک به زندگی طولانی ‌تر کمک می کند. و هم چنین عوامل بسیار دیگری هم ممکن است در این مورد دخالت داشته باشند. آنان در این تحقیق مواردی مانند سن، جنس، وضعیت اجتماعی-اقتصادی افراد مورد بررسی را کنترل کرده بودند. با این وجود به حساب آوردن مورد اخیر به دلیل نبود اطلاعات درباره تک ‌تک افراد کار سختی بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *