صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پویش مردمی برای آزادی صیادان ایرانی از دست دزدان دریایی/ 20 ماه سکوت دولت و مسولان

۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵:۲۷
کد خبر: ۲۴۱۳۱۵
جمعی از فعالان اجتماعی پس از مرگ ۲ ملوان و صیاد ایرانی دیگر که در اسارت دزدان دریایی براثر گرسنگی و تشنگی با تشکیل پویشی مردمی، خواستار رسیدگی به موضوع از سوی دولت و مسئولان شدند.
به گزارش گروه جامعه ؛ جمعی از فعالان اجتماعی پس از انتشار خبر طولانی شدن اسارت هموطنانمان در بند دزدان دریایی سومالیایی و مرگ پی در پی آن‌ها بر اثر گرسنگی و تشنگی ضمن تماس و پی‌جویی از خانواده این صیادان و ملوانان برای پیگیری نجات آن‌ها پویشی تحت عنوان «آزادی صیادان ایرانی» راه‌اندازی کرده‌اند.

این پویش مردمی در نخستین گام بعد از مشورت و هم‌فکری با صاحب‌نظران مسائل سیاسی و بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای خواستار یافتن راه‌حل مناسب و اقدام سریع شده‌است.

در این بیانیه آمده: ۲۱ ایرانی بهمن ۱۳۹۳ از شهر کنارک واقع در استان سیستان و بلوچستان سوار بر لنج صیادی ابراهیم فروزانمهر (یکی از اعضای شورای شهر کنارک) برای صید ماهی، راهی آب‌های آزاد شدند.

آن‌ها پس از حدود ۲ ماه کار صیادی در ششم فروردین ۱۳۹۴ در حال بازگشت به ایران بودند که مورد حمله‌ یک گروه از دزدان دریایی سومالیایی قرار گرفتند. دزدان دریایی تمامی ۲۱ خدمه را به همراه لنج ربوده و به کشور سومالی منتقل کردند.

با گذشت بیش از ۵۷۵ روز از ربوده شدن خدمه لنج، ۸ نفر از آنها در وضعیت نامناسب بهداشتی و خوراکی فوت کرده‌اند. ۴ نفر از آنها به کمک دولت سومالی موفق به فرار شدند و ۱ نفر دیگر به تنهایی از دست دزدان دریایی گریخت و پس از چندین روز پیاده‌روی با رساندن خود به موگادیشو -پایتخت سومالی- توسط دولت این کشور به ایران انتقال داده شد. دزدان دریایی که هم‌وطنانمان را به دو گروه تقسیم کرده‌اند و در ازای آزادی ۴ نفر از گروگان‌ها -شامل ملوان و نزدیکان وی- از خانواده آنها درخواست ۱۵۰ هزار دلار پول کرده‌اند و برای آزادی ۴ نفر باقیمانده از یک گروه ۱۳ نفره ۳۰ هزار دلار طلب کرده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: به دلایل متعددی خبر گروگان‌گیری و پیگیری سرنوشت ۲۱ شهروند ایرانی تا کنون مورد کم‌توجهی و بی‌مهری مقامات دولتی و رسانه‌های داخلی کشور قرار گرفته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *