صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کسری اعتبار ۶۰ میلیاردی در کاوش‌های باستانی ایران

۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۱:۳۷
کد خبر: ۲۴۱۳۱۴
«حمیده چوبک» از نیاز کاوش‌های باستانی کشور به ۶۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد و با اشاره به آغاز فصل دوم کاوش‌ها در محوطه باستانی میرک سمنان، گفت: کاوش در تپه‌های تاریخی میرک در سمنان و شناخت این میراث باستانی در مدیریت آبادی‌های کنونی و توسعه پایدار و زیرساخت‌های گردشگری تاثیرگذار است.
‌به گزارش گروه جامعه ؛ ‌رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور در بازدید از کاوش‌های در حال انجام در محوطه میرک در سمنان اظهار کرد: کاوش تپه‌های تاریخی میرک در سمنان از طرح‌های مهم باستان‌شناسی در کشور است که با تلاش‌های گروه‌های باستان شناس ایرانی و فرانسوی اطلاعات جامعی از این آثار تاریخی تاکنون به دست آمد.

وی گفت: با همکاری مرکز مطالعات علمی فرانسه و همکاری استادان و گروه‌های باستان‌شناسی ایرانی، تاکنون مشخص شده است که قدمت تپه‌های تاریخی میرک و دلازیان بیش از ۶۵ هزار سال است.

چوبک گفت: کاوش در تپه‌های تاریخی میرک در سمنان امکان بررسی نخستین آبادی در این منطقه در حدود ۶۵ هزار سال پیش را به پژوهشگران می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز یکی از دغدغه‌های اساسی سازمان میراث فرهنگی است، گفت: با ناآگاهی افرادی سودجو، بسیاری از آثار باستانی کشور نابود شده است.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه در همه نقاط کشور تخریب میراث فرهنگی و آثار تاریخی به بهانه دستیابی به اشیای عتیقه رخ می‌دهد، گفت: در استان‌های خوزستان، مازندران، کرمان و گیلان تخریب آثار تاریخی و غارت اموال فرهنگی توسط بعضی افراد سودجو نسبت به استان‌های دیگر کشور بیشتر است.

وی افزود: برای کاوش، بررسی جزییات آثار تاریخی و باستانی نقاط مختلف کشور به منظور رونق گردشگری به ۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

چوبک گفت: اعتبارات امسال پژوهشکده باستان شناسی برای بررسی آثار تاریخی کشور بیش از ۱۵ میلیارد ریال است که این رقم باید افزایش یابد.

در دومین فصل کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک سمنان، هیأت باستان شناسی- زمین‌شناسی ایرانی و فرانسوی تاکنون به نتایج قابل توجهی دست یافته است، این کاوش‌های باستان شناسی و نتایج آزمایش‌های گاهنگاری محوطه پارینه سنگی میرک سمنان نشانگر ۶۳ هزار ساله بودن قدیمی‌ترین لایه‌های استقراری این محوطه است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *