اهمیت تشخیص گروه های فرعی خون برای بیماران نیازمند
رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران، با اشاره به اهمیت تعیین و تشخیص گروه های فرعی خون برای بیماران نیازمند عمل، از نجات جان کودک ۴ ساله پیوند مغز استخوان خبر داد.
به گزارش گروه جامعه ،مصطفی مقدم با اشاره به اهمیت تعیین و تشخیص گروه های فرعی خون برای بیماران نیازمند به عمل جراحی پیوند مغز استخوان، اظهارداشت: به تازگی نمونه خون کودک ۴ سالهای به بخش ایمونو هماتولوژی ستاد مرکزی انتقال خون فرستاده شد. مشکل این کودک کم خونی فانکونی Fancony بود که در یکی از بیمارستان های تهران در اردیبهشت سال جاری مورد عمل جراحی پیوند مغز استخوان قرار گرفت.
وی افزود: کودک دارای گروه خونی B منفی بود و اهداکننده مغز استخوان، گروه خونی O مثبت داشت، متاسفانه بعد از عمل جراحی تزریق خون با واکنش های شدید همراه بود. هنگامی که نمونه خون جهت آزمایشات تخصصی به سازمان انتقال خون فرستاده شد، با انجام آزمایشات اختصاصی مشخص شد سیستم ایمنی فرد پذیرنده مغز استخوان به طور کامل مهار نشده و بدن کودک، به دلیل دریافت پیوند از گیرنده با گروه خون مثبت، خون با گروه مثبت تولید کرده بود، گروه خون B منفی خود را نیز همچنان حفظ کرده و این در حالی بود که کودک همزمان خون O مثبت دریافت می کرده است. بلافاصله نتایج آزمایشات برای پزشک معالج ارسال، تزریق خون ناسازگار متوقف شد و کودک از مرگ حتمی نجات یافت.
مقدم با اشاره به اهمیت آزمایشات سرولوژی که به طور اختصاصی در ستاد مرکزی سازمان انتقال خون ایران و مراکز انتقال خون سراسر کشورانجام می شود، افزود: اطلاع رسانی به پزشکان متخصص و آشنایی با آزمایشگاه رفرانس ایمنوهماتولوژی توسط متخصصین میتواند از بروز اینگونه مشکلات جلوگیری کرده و عوارض پس از عمل جراحی را کاهش دهد.
وی، یکی از کارهای مهم بخش سرولوژی را تهیه خون Kell منفی برای بیماران تالاسمی دانست و گفت: سازمان انتقال خون در تلاش است که علاوه بر بخشهای سرولوژی مراکز انتقال خون، در بیمارستانهایی که بخش تالاسمی دارند نیز این نوع خون تهیه شود.
رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولژی سازمان انتقال خون از برگزاری چهارمین سمینار مسئولین آزمایشگاه سرولوژی اختصاصی سراسر کشور در هفته آینده خبر داد و گفت: هدف از برگزاری اینگونه سمینارها به روز رسانی اطلاعات، یکنواخت سازی تصمیم گیری برای آنجام آزمایشات، ارتقای آگاهی و توانمند سازی شرکت کنندگان با مطرح کردن موارد جدید و آشنایی با روش های جدید آزمایشات سرولوژی عنوان کرد.
مقدم در ادامه با اشاره به پیشرفت های موجود در این حوزه افزود: از ۸ سال پیش آموزش مداوم و مستمر کارکنان و تهیه مواد و لوازم مصرفی با کیفیت بالا و همچنین پاسخگویی به سوالات علمی و فنی در این حوزه باعث ارتقای سطح کیفی خدمات شده است و آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی سازمان انتقال خون جزء ۲۶ آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی انجمن بین المللی انتقال خون (ISBT) است.
وی، روش برگزاری این سمینار را متفاوت با گذشته دانست و گفت: در این سمینار کارکنان از استان های مختلف سخنرانی کرده و تجارب خود را در زمینه آزمایش ها و روش های تشخیصی جدید بازگو خواهند کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *