امر به معروف و نهی از منکر در کاهش موقعیتهای ارتکاب جرم موثر است
حجت الاسلام موسوی گفت: اهمیت دادن به مقوله دین و توصیههای آیین مقدس اسلام بخصوص امر به معروف و نهی از منکر که یک دفاع اجتماعی تلقی میشود، میتواند در کاهش و از بین بردن موقعیتهای ارتکاب جرم موثر باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی موسوی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مازندران با بیان این که مقام معظم رهبری امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را با کمک دستگاههای مسئول از مهمترین وظیفه دستگاه قضا دانستهاند، خاطرنشان کرد: آنچه در خصوص راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم حائز اهمیت به شمار میرود این است که نخست باید عواملی را که در مجرمان ایجاد انگیزه میکند شناسایی کرد.
وی گفت: از جمله عوامل ایجاد انگیزه در مجرمان خلاهای قانونی، توزیع ناعادلانه امکانات و فرصتهای اجتماعی و آگاهی نداشتن از سبک زندگی صحیح و تعاملات اجتماعی و... است که حسب مورد باید مورد توجه مردم و مسئولان به طور مستمر قرار گیرد.
حجت الاسلام موسوی با بیان این که چنانچه با ناهنجاریهای رفتاری متخلفان برخورد مناسب صورت گیرد، این امر باعث ایجاد امنیت شده و در سایه امنیت میتوان برای تحقق عدالت، برنامهریزی مناسبی داشت، اظهار کرد: اهمیت دادن به مقوله دین و توصیههای آیین مقدس اسلام بخصوص امر به معروف و نهی از منکر که یک دفاع اجتماعی تلقی میشود، میتواند در کاهش و از بین بردن موقعیتهای ارتکاب جرم موثر باشد.
وی افزود: پیشگیری اجتماعی با تلاش نهادهایی مانند آموزش و پرورش، مددکاریهای اجتماعی، مراکز خیریه، سازمانهای مردم نهاد و در رأس آن خانواده برای ارتقای سطح آگاهیهای عمومی و حقوقی بسیار تأثیرگذاراست.
معاون اجتماعی دادگستری کل استان مازندران نقش خانواده را به عنوان نخستین پایگاه اجتماعی تعیین کننده دانست و گفت: فرهنگ صحیح زندگی در خانوادهها از مهمترین عواملی است که فرد را به سوی زندگی سالم و در نهایت جامعه سالم سوق میدهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *