صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا دوام شارژ تخمینی هیچ‌وقت درست از آب در نمی‌آید؟!

۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۳۸۷۶۷
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
باتری، باتری، باتری، معظل همیشگی دنیای تکنولوژی که انگار قرار نیست روزی ما خیالمان از آن راحت شود و بتوانیم روزی را بدون فکر کردن به میزان باقی‌مانده باتری دستگاه خود سپری کنیم، بدتر از تمام شدن باتری آن هم در شرایط سخت، اطلاعات غلط باقی‌مانده باتری است.

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از فارنت، لپ‌تاپ‌ها (بیشتر لپ‌تاپ‌ها)، تبلت‌ها و گوشی‌ها به نظر می‌رسد که هیچ‌گاه دقیقا نمی‌دانند مقدار انرژی که درون خود ذخیره کرده‌اند تا چه مدت جوابگوی کاربری شما خواهد بود. این محصولات ممکن است در خط سیری به شما اعلام کنند که سه ساعت دیگر می‌توانید انرژی مصرف کنید و ناگهان به پنج ساعت و حتی بعد از آن به یک ساعت تغییر کند! بدترین چیز این که ممکن است این بین دستگاه شما بی‌خبر خاموش شود و باتری‌اش وداع تلخی به شما بگوید!

دلیل این مسئله این است که باتری دستگاه هنگامی که امور سنگین‌تر انجام می‌دهند زودتر خالی خواهند شد. لپ‌تاپ شما تنها این قابلیت را دارد که بر اساس اموری که طی چند دقیقه گذشته با لپ‌تاپ انجام داده‌اید حدس بزند که باتری دستگاه‌تان چه مقدار دیگر دوام خواهد آورد. پس اگر حتی 100 درصد میزان باتری را ذخیره کرده‌اید، تا مدت زمانی که باتری کاملا تخلیه شود شما اعداد و ارقام مختلفی را خواهید دید و ممکن است که میزان زمان کم و زیاد شود و این مربوط به میزان سختی و سنگینی کاری است که شما از لپ‌تاپ می‌خواهید.

بگذارید با یک مثال برایتان توضیح دهم. یک لپ‌تاپ ممکن است در یک شرایط خاص به شما ده ساعت باقی‌مانده مصرف بدهد. تصور کنید تنها کار شما چرخ زدن در وب و اینترنت است و میزان روشنایی صفحه را پایین آورده‌اید، طبیعتا مصرف کم خواهد بود پس دوام باتری بیشتر می‌شود. حال ممکن است مدتی بعد شما میزان روشنایی صفحه را تا انتها بالا ببرید و یک بازی سنگین PC را اجرا کنید، این جا امکان دارد که دستگاه عمر باتری را دو ساعت احتساب کند!

تمامی این‌ها فقط یک حدس و گمان است. لپ‌تاپ برای این‌که دقیقا بتواند درک کند که عمر باتری شما چقدر خواهد بود باید درکی از امور شما داشته باشد و بفهمد که چه کار کرده‌اید، چه کار می‌کنید و چه کار خواهید کرد. اما لپ‌تاپ تنها می‌تواند متوجه شود که شما چه کار می‌کنید. حتی خود شرکت‌ها نیز عموما برای کاربری‌های مخصوصی آمارد قیق می‌دهند، مثلا اگر مایکروسافت اعلام می‌کند سرفس بوک 12 ساعت دوام باتری خواهد داشت این در حالت تماشای ویدئو است و در هنگام اجرای یک بازی کاملا قضیه فرق خواهد کرد. حال اگر میزان باقی‌مانده باتری کم است، پس کمی به دستگاه آسان بگیرید و کاربری آن را به حداقل برسانید. همچنین اگر می‌خواهید مدام اموری سنگین انجام دهید امکان نخواهد داشت که تا ساعت‌ها طولانی دستگاه‌تان کاربری داشته باشد.

همچنین تنها اموری که شما انجام می‌دهید روی لپ‌تاپ تاثیرگذار نخواهد بود. اموری که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند نیز ممکن است که کاملا روی عمر باتری تاثیرگذار باشند. تصور کنید که ویندوز شما در حال آپدیت شدن است و شما از این مسئله اطلاعی ندارید، اما با این عمل میزان پیش‌بینی شده کم‌تر خواهد شد، پردازنده قدرت بیشتری مصرف خواهد کرد و باتری زودتر مصرف خواهد شد. حتی در اموری سادی مانند گشت و گذار در وب ممکن است یک سایت باز کنید که ویدئوهای زیادی دارد و این سایت باعث خواهد شد که پردازش بیشتری توسط لپ‌تاپ صورت گیرد.

به صورت خلاصه دستگاه امور حال و حاضر را پایه مصرف باتری قرار می‌دهد و مانند Progress Barها مانند بار کپی‌کردن فایل‌ها که عموما دقیق نیست نمی‌تواند آینده را پیش‌بینی کند.

اگر دستگاه‌تان بدون اخطار خاموش شد، دستگاه نمی‌داند چقدر باتری برایش باقی مانده است!

طی مرور زمان و طی استفاده طولانی‌مدت از باتری‌ها، آن‌ها آن انرژی و جوانی خود را نخواهند داشت و پیر خواهند شد. به معنای دیگر پس از مرور زمان باتری شما آن قدرت قبلی نگه‌داشتن شارژ را نخواهد داشت.

همچنین طی مرور زمان سیستمی که میزان باقی‌مانده باتری را محاسبه می‌کند ممکن است از هماهنگی با باتری شما خارج شود و عدد و ارقامی نادرست به شما تحویل دهد، که باعث خواهد شد هنگامی که باتری شما سه درصد شارژ دارد لپ‌تاپ بگوید 20 درصد شارژ دارید و ناگهان لپ‌تاپ خاموش شود.

برخی دستگاه‌ها در این مقوله قوی‌تر برخورد می‌کنند و این اتفاق طی مرور زمان برایشان رخ نخواهد داد. مدار باتری شخصا یک گزارش به سیستم‌عامل ارسال می‌کند و سیستم‌عامل آن را ترجمه کرده و محاسبه را در اختیار شما قرار خواهد داد. اما اگر همچنان حس می‌کنید دستگاه شما مشکل دارد و به درستی اطلاعات را در اختیارتان قرار نمی‌دهد یا اینکه با 20 درصد شارژ باقی‌مانده به گفته خود سیستم خاموش می‌شود، نیاز است که باتری خود را کالیبره کنید.

برای کالبیره کردن شما می‌توانید در یک کورس بی توقف، باتری دستگاه را خالی خالی کنید تا جایی که دستگاه خاموش شود و بعد از این اتفاق، آن را کاملا پر کنید. این کار کمکی به میزان باتری شما نخواهد کرد و نباید انتظار داشته باشید که ناگهان باتری شما ظرفیت بیشتری داشته باشد، اما این کار به سیستم‌عامل شما کمک خواهد کرد تا درک بهتری از میزان باقی‌مانده دستگاه داشته باشد و در استفاده‌های بعدی میزان دقیق‌تری از باقی‌مانده باتری را به شما اعلام کند.

می‌توانید میزان سلامت باتری خود را اساسا روی هر دستگاهی که هستید مشاهده کنید. اگر کاربر ویندوز هستید با راست کلیک کردن روی منو استارت گزینه‌ی Command Prompt را انتخاب کنید و یک صفحه سیاه جلوی شما ظاهر خواهد شد که این متن را داخل این صفحه تایپ کنید:

powercfg /batteryreport

بعد دکمه اینتر را بزنید و صفحه یک فایل HTML در آدرسی مشخص ذخیره خواهد کرد که شما می‌توانید با باز کردن این فایل در مرورگر خود و مراجعه به قسمت Installed Batteries از سلامت باتری خود آگاه شوید. در این صفحه دو عدد به شما داده خواهد شد. عدد ابتدایی میزان حجم باتری برای زمانی که دستگاه را خریداری کرده‌اید و عدد دوم میزان حجم باتری که حال در دستگاه شما فعال است. همیشه میزان کارخانه با میزان مصرفی تفاوت خواهد داشت و طی مرور زمان میزان مصرفی شما کمتر و کمتر خواهد شد. به این دلیل است که بعد از چند سال مجبور به تعویض باتری خواهید شد.

اگر کاربر مک هستید، دکمه آپشن را نگه دارید و روی آیکون باتری که داخل منو بار است کلیک کنید. گزینه‌ای به نام Condition را مشاهده خواهید کرد. چندین گزینه برای شما نمایش داده خواهد شد که از Normal گرفته تا گزینه‌های Replace Soon یا Replace Now وجود داد. در حالت نرمال که مشکلی نخواهید داشت اما در دو حالت بعدی باید به فکر خرید یک باتری تازه باشید.

در آخر این را در نظر بگیرید که هیچ‌گاه میزان ساعت و دقیقه باقی‌مانده باتری شما دقیق نخواهد بود، اما درصد باقی‌مانده باتری دقیق‌تر است و اگر با درصد باقی‌مانده به مشکل برخورده‌اید، باید به فکر کالیبره کردن دستگاه خود باشید که اصولا امری ساده است و سخت نخواهد بود.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *