چگونه با استرس مقابله کنیم؟

۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۲۳۸۵۰۴
مسؤول دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو سلامت روان با بیان اینکه امروزه با وجود پیشرفت علم بسیاری از افراد درگیر سبک زندگی ناسالم‌اند، به تشریح راه‌های مقابله با استرس پرداخت.
به گزارش گروه فضای مجازی ، جعفر بولهری در گفتگو با خبرگزاری سلامت در مورد استرس گفت: استرس یک واقعیت انکارناپذیر در زندگی کنونی است و گریز از آن امکان‌پذیر نیست. حتی در زمان غارنشینی هم مردم همواره با تنش‌ها و استرس‌هایی از جمله تهیه غذا، حمله حیوانات، مرگ عزیزان و … روبرو بوده‌اند.

وی افزود: ما نمی‌توانیم استرس را به کل از زندگی حذف کنیم. بدون استرس، زندگی بسیار ساکن و راکد خواهد شد و افراد به تنبلی رو خواهند آورد. اما از سوی دیگر، افزایش استرس نیز نظام و تعادل بدن را به هم می‌ریزد و کارایی مطلوب را دچار مشکل می‌کند. از این "مدیریت استرس" بهترین راه مقابله با استرس است.

مسؤل دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو سلامت روان با بیان این‌که استرس یک حالت اضطرابی است که وقتی مسئولیت‌های یک فرد فراتر از حد توان او شود پیش می‌آید، اظهار داشت: طبق پژوهش‌های انجام شده در آمریکا بیماری‌های قلبی، سرطان، سکته، تصادف و بیماری‌های ریوی امروزه شایع‌ترین علل مرگ و میر انسان‌ها هستند. علم پزشکی ثابت کرده است در تمامی موارد ذکر شده استرس نقش بسیار مهمی دارد همچنین ۹۰-۷۵ درصد مراجعات پزشکی به علت ضایعات استرس است.

بولهری با اشاره به این‌که یادگیری مهارت مدریت استرس  یکی از حیاتی‌ترین آموزش‌ها در عصر حاضر است، گفت: سردرد، تپش قلب، مشکلات پوستی، مشکلات مزاجی، معده درد، سرگیجه  از علائم استرس است و مصرف سیگار و مواد مخدر، خوردن افراطی، خواب زیاد، انتقاد و گله‌ی مداوم، رفتارهای کنترل‌گری از نشانه‌های رفتاری  این معضل به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: امروزه با وجود پیشرفت علم بسیاری از افراد درگیر سبک زندگی ناسالم‌اند. هر فردی برای کاهش استرس خود باید سبک زندگی خود را تغییر دهد.

مسؤل دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انستیتو سلامت روان  در پاسخ به این‌که سبک زندگی ناسالم چیست؟ افزود: نداشتن تغذیه صحیح و مناسب (خوردن فست‌فود، نوشابه، پفک و … و عادات غذایی بد و …)، نداشتن استراحت کافی و تعطیلات، ناتوانی در برقراری روابط اجتماعی صحیح و پیچیده شدن آنها، عدم پایبندی به رسم و رسومات قدیمی (صله رحم، خوردن غذا با خانواده و …)، عدم وجود قاعده و قانون و نظم در زندگی (برای خوابیدن، غذا خوردن و سایر فعالیت‌ها زمان مشخصی نداریم) و استفاده بیش از حد و نادرست تکنولوژی است.

بولهری گفت: بهتر است که در پی پیش آمدن یک مساله استرس‌زا ابتدا کمی هیجانات خود را به شیوه سالم تخلیه و تسکین دهیم، و بعد از آرام شدن از طریق شیوه‌های سالم مساله‌مدار در پی حل موثر مساله برآییم.

وی در مورد دیگر راه های مقابله با استرس خاطرنشان کرد: گاهی خودتان را تشویق کنید. مثلا برای خودتان جایزه بخرید، کاری که دوست دارید انجام دهید، سینما بروید، برنامه مورد علاقه‌تان را ببینید و با افرادی ارتباط برقرار کنید که مثبت و موفق‌اند و حال شما را خوب می‌کنند ودر زندگی خود قانون داشته باشید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *