ارتقای بهرهوری آب با تغییر الگوی کشت در اولویت جهاد کشاورزی
دبیر کمیته بهره وری آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش بهره وری منابع آب با تغییر الگوی کشت متناسب با تغییر شرایط اقلیمی کشور در اولویت قرار دارد.
وی افزود: بررسی های ما نشان می دهد مصرف آب به ازای هر تن گندم حدود صد متر مکعب است در حالی که در تولید هندوانه که بعنوان بیشترین دارنده آب مجازی شناخته می شود به یک سوم تا یک چهارم گندم میرسد و نباید با روشهای غیرعلمی فعالیتهای کشاورزی را زیر سوال ببریم.
دبیر کمیته بهره وری آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش می کند با توجه به شاخصهای معیشتی زراعت و کشاورزی و همچنین توانمندی کشاورزان و علایق و سلایق آنها در میان مدت و بلند مدت شاخصهای بهره وری آب را افزایش دهد و باید کشاورزان بیشترین نقش را در این باره داشته باشند.
وی با بیان اینکه میانگین تولید محصولات کشاورزی در ایران 1.2 کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب است گفت: تلاش می کنیم در برنامه پنجساله این میزان را تا 1.8 کیلوگرم افزایش دهیم که به استانداردهای جهانی هم نزدیک خواهد شد.
دهقان گفت: تغییر زمان کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه باعث شده است که سه تا چهار بار آبیاری این محصول کاهش یابد و در حوزه تولید برنج هم دولت اعلام کرده است فقط از تولید این محصول در استانهای شمالی حمایت می کند و مناطق دیگر باید اولویتها را تغییر دهند البته باید کشاورزان در این زمینه وارد عمل شوند.
وی تصریح کرد: هرگونه برنامه ریزی برای تغییر الگوی کشاورزی باید با همکاری و همراهی کشاورزان باشد تا به نتیجه برسد و نمی توان با روشهای ناقص دست به این کار زد.
دبیر کمیته بهره وری آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: تلاش بعدی وزارت کشاورزی معرفی ارقام جدید متناسب با نیاز آبی کمتر است که در حوزه دریاچه ارومیه مورد توجه قرار دارد و باید همه دانش و علوم روز را در میان کشاورزان ترویج کنیم تا آنها آگاهانه با تغییر الگوی کشت همراهی کنند و البته باید اقتصاد معیشتی آنان نیز تضمین شود.
دهقان افزود: اینکه گفته می شود 85 تا 90 درصد منابع آب در بخش کشاورزی مصرف می شود یک واقعیت است چون کشور ما در شرایط خشک و نیمه خشک قرار دارد و حدود 85 درصد نیاز کشور هم در داخل تولید می شود و نمی توانیم به واردات وابسته باشیم.
دبیر کمیته بهره وری آب وزارت جهاد کشاورزی گفت: تلاش می کنیم برنامه ارتقا بهره وری آب در بخش کشاورزی را تا آخر سال به شورای عالی آب ارائه کنیم و امیدواریم در مجلس هم تصویب شود که می تواند در یک دهه آینده تحولات مثبتی را در این زمینه ایجاد کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *