صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زمینه ایجاد بحران داخلی یا کودتای نظامی در "پاکستان" وجود دارد

۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳:۰۱
کد خبر: ۲۳۶۵۶۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
به اعتقاد کارشناس مسائل شبه قاره، میان دولت و ارتش پاکستان اختلافات بسیاری وجود دارد که زمینه را برای تشدید بحران داخلی این کشور فراهم می‌کند.
 به گزارش سرویس بین الملل پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره هند در رابطه با احتمال بروز بحران در پاکستان گفت: در رابطه با وحدت ملی پاکستان، ارتش و دولت وحدت نظر دارند، اما در ارتباط با اینکه چه گروههایی باید مورد حمله قرار گیرند، میان دولت و ارتش اختلاف نظر وجود دارد. بیشتر گروههای فعال در کشور پاکستان، از نظر بین‌المللی به عنوان تیم‌های تروریستی شناخته می‌شوند؛ اما دیدگاه‌ها در داخل پاکستان متفاوت است، برای مثال گروههایی که در کشمیر فعالیت دارند از نگاه دولت پاکستان تروریستند اما از نظر ارتش نیروهای جهادی به شمار می‌روند.
 
کارشناس مسائل شبه قاره درپاسخ به اینکه آیا احتمال کودتای نظامی در پاکستان وجود دارد، تصریح کرد: همیشه در پاکستان احتمال کودتا بوده است. از سال 1947 میلادی که پاکستان از هندوستان تجزیه شد، این کشور سه کودتا را پشت سر گذاشته است و اکنون این امکان وجود دارد که نظامیان برای خروج از بن بست دست به کودتای نظامی بزنند. اما در حال حاضر شرایط منطقه و جهان به گونه‌ای نیست که کودتای موفقیت آمیزی صورت گیرد. برای اینکه کودتا بتواند به سرانجام برسد باید از یک پشتیبان قدرتمند داخلی برخوردار باشد یا برای کشورهای منطقه که ارتباطات نزدیکی با پاکستان دارند، قابل توجیه باشد.
 
وی ادامه داد: هیچگاه انتقال قدرت در پاکستان به آرامی صورت نگرفته است، اما در این مقطع نظامیان به دنبال آن هستند که حزب سومی را در برابر حزب "مسلم لیگ نواز" و حزب مردم خاندان بوتو به وجود بیاورند.
 
ملازهی با بیان اینکه بر اساس قانون مهلت خدمات راحیل شریف به پایان رسیده و وی در آستانه بازنشستگی است، اظهار کرد: نواز شریف تصمیم گرفته تا هر چه سریعتر راحیل را بازنشسته کرده و یک ژنرال هماهنگ با خط فکری خود را جایگزین وی کند. در این وضعیت باید منتظر باشیم که واکنش ارتش چه خواهد بود، امکان دارد در صورت تشدید بحران شاهد کودتا باشیم.
 
کارشناس مسائل شبه قاره در اشاره به میزان محبوبیت راحیل و نواز شریف در پاکستان گفت: ارتش پاکستان به دلایل مختلف از جمله دفاع از تمامیت ارضی پاکستان، به خصوص ماجرای مربوط به کشمیر در بین مردم پاکستان جایگاه ویژه‌ای دارد، از این رو نظامیان در پاکستان محبوبترند.
 
وی با توجه به ضعف احزاب در پاکستان برای حل مسائل مختلف، بیان کرد: اختلافات بسیاری میان حزبی‌ها و نظامیان پاکستان وجود دارد، نواز شریف تمایل زیادی داشت که با گفت‌وگو با مقامات هند مشکل اسلام آباد و دهلی نو را حل کند، اما با آغاز مذاکرات در سطح پایین اتفاقاتی در کشمیر رخ می‌داد که نشانگر عدم رضایت نظامیان از این گفت‌وگوها بود.
 
ملازهی در اشاره به اینکه رابطه کدام یک(راحیل یا نواز) با ایران بهتر است، گفت: به شکل سنتی نظامیان پاکستان با ایران خوب هستند، اما نواز شریف نگاهش نسبت به عربستان مثبت‌تر است و این به همکاری‌های ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان سعودی به وی برمی‌گردد که او را از مرگ نجات داد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *