صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"طالبان" اگر مذاکرات صلح با دولت افغانستان را نپذیرد باید خاک پاکستان را ترک کند

۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵:۰۱
کد خبر: ۲۳۶۰۹۸
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دولت پاکستان به طالبان افغان هشدار داده است در صورتی که وارد مذاکرات صلح با دولت افغانستان نشوند باید خاک این کشور را به همراه خانواده‌های خود ترک کنند.
 به گزارش سرویس بین الملل به نقل از صدای‌آمریکا، یک مقام پاکستانی مدعی شده است که به دلیل فشار های شدید دولت پاکستان بر طالبان برخی از رهبران این گروه پاکستان را ترک کرده‌اند و برخی دیگر نیز در حال ترک پاکستان هستند.
 
وی افزود: تحت فشار قرار دادن رهبران طالبان بخشی از راهبرد پاکستان برای بازگشت سه میلیون پناهجوی افغان است.
 
بر اساس گزارش‌ها، در سال جاری میلادی فشارهای افغانستان، آمریکا، هند و برخی دیگر از کشورهای جهان علیه پاکستان افزایش یافته است تا حمایت از طالبان و شبکه حقانی را متوقف کند.
 
اوایل سالجاری نیز مقامات اسلام‌آباد با ابراز نگرانی از حملات بهاری طالبان افغان از این گروه خواسته بودند تا حملات خود را متوقف کند که تاثیری بر عملیات‌های این گروه نداشت.
 
فارین پالیسی سال گذشته نوشته بود که احتمال دارد طالبان در رابطه با روند صلح به دلایلی چون تهدیدها برای ثبات داخلی و سیاسی این گروه، انگیزه‌های ایدئولوژیکی و اعتماد به حکومت افغانستان و پاکستان، حرف دولت اسلام‌آباد را نخوانند.
 
به نظر می‌رسد طالبان به خاطر منافع پاکستان سر خم نمی‌کنند و با ادامه‌ حضور سربازان خارجی در افغانستان،‌ حاضر به خلع سلاح نمی‌شوند زیرا این کار به مثابه خودکشی سیاسی این گروه خواهد بود.
 
وکیل احمد متوکل وزیر خارجه‌ طالبان،‌ استدلال می‌کند که اگر ملا رهبر طالبان در شرایط کنونی با صلح موافقت کند،‌ تمام اعتبارش را از دست خواهد داد. از دست دادن اعتبار سبب ایجاد شکاف بین طالبان خواهد شد.
 
عبدالحکیم مجاهد که سفیر طالبان در سازمان ملل بود و اکنون به عنوان عضو شورای عالی صلح افغانستان است، می‌گوید: طالبان و حکومت پاکستان، نزدیکی ایدئولوژیکی ندارند فقط در منازعه منافع مشترک دارند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *