صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عوامل تشدید کننده و عوارض خشکی چشم/ لزوم مدیریت استفاده از کامپیوتر و موبایل

۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۲۳۵۶۸۴
زمانی که اشک فرد نتواند رطوبت کافی را برای چشم‌ها تأمین نماید خشکی چشم معنا می‌یابد، و بر اساس آمارهای جهانی ۶۵ درصد افراد بالای ۵۰ سال به درجاتی از خشکی چشم‌ها مبتلا هستند.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از طبنا، فرهاد نجات مسؤل بخش چشم بیمارستان فوق تخصصی نورافشار می‌گوید: زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا به خشکی چشم قرار دارند. افزایش ریسک ابتلا به عفونت و آسیب سطحی چشم‌ها از جمله عوارض خشکی چشم به شمار می‌آید.

وی اضافه می‌کند: اشک طبیعی نه تنها به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده سطح چشم‌ها عمل می‌کند، بلکه مانند یک لنز تماسی طبیعی در دید افراد مداخله می‌کند. پس فردی که اشک کمتری دارد  یا کیفیت اشکش مطلوب نمی‌باشد دچار نوسان دید و کاهش کیفیت بینایی خواهد شد.

مسؤل بخش چشم بیمارستان فوق تخصصی نورافشار ادامه داد: سوزش، قرمزی و درد سطحی چشم‌ها، احساس وجود شن ریزه در چشم، ترشحات چسبناک زمان بیدار شدن از خواب، حساسیت به نور، دشوار شدن دید در شب، خستگی چشم‌ها و اشک ریزش از مهم‌ترین علائم خشکی چشم به شمار می‌روند.

نجات در خصوص موارد تشدید کننده خشکی چشم عنوان می‌کند: افرادی که کار و یا سرگرمی آنها با کامپیوتر و موبایل است و روزانه بیشتر از ۵ ساعت از آنها استفاده می‌کنند؛ افرادی که به ویژه در مناطق خشک در معرض باد قرار دارند؛ افرادی که در معرض باد کولرها قرار دارند و همچنین افرادی که از سشوار زیاد استفاده می‌کنند نیز در معرض خشکی چشم قرار دارند.

وی می‌گوید: اشک چشم ترکیبی از آب، املاح، چربی و پروتیئن است. در صورتی که درصد مورد نیاز یکی از موارد مذکور کاهش یابد چشم خشک می‌شود و اشک کیفیت کافی را نخواهد داشت. خشکی چشم در واقع یا ناشی از کاهش ترشح اشک و یا افزایش تبخیر اشک است.

مسؤل بخش چشم بیمارستان فوق تخصصی نورافشار افزود: بر اساس این گزارش، شایع‌ترین علتی که اشک یک فرد کاهش می‌یابد ناشی از افزایش سن است. هرچند بسیاری از داروها می‌توانند موجب خشکی چشم‌ها شوند مانند داروهای مورد استفاده برای کاهش فشار خون، ناراحتی معده،جوش یا آکنه، پارکینسیون، بیماری قند و تیروئید (به ویژه کم کاری تیروئید) روماتیسم، آنتی هیستامین‌ها، قرص‌های سرماخوردگی، داروهای ضد آلرژی و… . نکته جالب این که انجام جراحی‌های اصلاح عیوب انکساری (لازک یا لیزیک) نیز موجب خشکی موقت چشم‌ها می‌شود.

این چشم پزشک تأکید می‌کند: در موارد دیگری از خشکی چشم ترشح اشک نرمال اما میزان تبخیر آن زیاد است. این امر در افرادی دیده می‌شود که ساعت‌های بسیاری  مشغول کار با کامیپوتر هستند و یا افرادی که چشم‌ها درشت و پلک‌های بازتری دارند.

وی در خصوص کار با کامپیوتر، تبلت، موبایل و… چنین عنوان می‌کند که افراد در حالت عادی هر دقیقه ۱۷ بار پلک می‌زنند و این امر موجب پخش شدن اشک در سطح چشم و تحریک ترشح اشک خواهد شد؛ اما پلک زدن افرادی که ساعات طولانی با کامپیوتر، تبلت و موبایل کار می‌کنند کاهش می‌یابد و این امر چشم را در معرض تبخیر اشک قرار می‌دهد و میزان اشک را هم کم می‌کند.

نجات با بیان اینکه استفاده روز افزون از لنزهای تماسی طبی یا زیبایی جزء علل بروز خشکی چشم‌ها است، بیان کرد: خشکی چشم در افرادی که به میزان کافی ویتامین A و امگا۳ دریافت نمی‌کنند شایع تر است، در حالی که جگر،کلم بروکلی و هویج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A و ماهی، آجیل‌ها و روغن‌های گیاهی حاوی  ذخایر غنی امگا۳ هستند.


وی در انتها بیان می‌کند: درمان خشکی چشم با توجه به علل بروز آن متفاوت است، اما به طور کلی در اکثر موارد دوره‌هایی از اشک مصنوعی و شستشوی لبه پلک‌ها با شامپوی بچه، شستشوی صورت با آب سرد شیر چندبار در طول روز و همچنین مدیریت استفاده از کامپیوتر و موبایل به بیماران مبتلا به خشکی چشم کمک فراوانی خواهد کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *