اجرای اقتصاد مقاومتی از برجام برای بورس مفیدتر است
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: مسئولین اقتصادی کشور بجای این که همه امید خود را به برجام و رفع تحریم ها ببندند بهتر بود در راستای اقتصاد مقاومتی که بر تولید و توان داخلی تکیه دارد عمل می کردند که نتایج بهتری را برای اقتصاد و بازار سهام به همراه دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، محمد رضایی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت: در زمان انتشار خبر اجرای برجام و رفع تحریم ها در زمستان سال گذشته، توقع فعالان اقتصادی و بازار سرمایه ایجاد تحول اقتصاد کشور بود که حالا پس از گذشت ماهها تحول خاصی در این زمینه مشاهده نمی شود و در پی آن معاملات بورس نیز در ابهام و حالت انتظار انجام می رود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بر این اساس یکی از حوزه هایی که انتظار می رفت با اجرای برجام تاثیرات زیادی بپذیرد، حوزه بانک و گروههای بانکی بودند که نه تنها از انتشار خبر اجرای برجام و رفع تحریم ها در حد انتظار در بازار سهام رشد نکردند بلکه مشکلات مربوط به مراودات بانکی و سوئیفت هم به معمایی برای بهبود شرایط آنها اضافه شد.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر نمادهای گروه بانکی به عنوان دومین صنعت بزرگ بازار سرمایه، از تیرماه امسال در حالی در تالار متوقف هستند که حجم زیادی از نقدینگی در پی این رخداد در بورس حبس شده است و بازگشایی نماد بانکی می تواند به نقدشوندگی بهتر بازار کمک کند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که امسال سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل به آن نامگذاری شده است تاکید کرد: بر این اساس بنظر می رسد مسئولین اقتصادی کشور بجای این که همه امید خود را به برجام و رفع تحریم ها ببندند بهتر بود در راستای اقتصاد مقاومتی که بر تولید و توان داخلی تکیه دارد عمل می کردند و در این صورت نتایج بهتری را برای اقتصاد و بازار سهام کشور شاهد بودیم.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که پس از اجرای برجام بسیار توسط مسئولین بر روی آن تاکید شد ورود سرمایه خارجی به اقتصاد و بازار سرمایه است که در عمل شاهد این هستیم که اتفاقی در این حوزه نیز برای اقتصاد و بورس نیفتاده و تا زمانی هم که زیرساختها آماده نباید نمی توان امیدی به ورود سرمایه خارجی به اقتصاد داشته باشیم.
وی در خصوص این پیش نیازها اذعان داشت: تک نرخی شدن ارز یکی از این موارد است که چند نرخی شدن آن موجب سردرگمی سرمایه گذاران شده است.
رضایی افزود: در خصوص بازار سرمایه و ورود سرمایه خارجی نیز وضع به همین منوال است و خارجی ها با توجه به ابهامات زیادی که در این بازار از قبیل اشکالات قوانین و مقررات، مشکلات سامانه معاملاتی، مشکلات تداخل ساعات و روزهای معاملات، شفاف نبودن اطلاعات منتشر شده و مواردی از این دست وجود دارد به بورس نمی آیند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *