صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"پاکستان": علاقه مند به توسعه تجارت با ایران هستیم

۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۹:۰۱
کد خبر: ۲۳۴۲۰۵
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
وزیر برنامه ریزی و توسعه پاکستان تاکید کرد که کشورش علاقه مند به توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری با همسایگان از جلمه ایران است.
 به گزارش سرویس بین الملل رادیو دولتی پاکستان، احسن اقبال گفته است که پاکستان و ایران در بسیاری از زمینه ها از جمله انرژی، صنایع، کشاورزی ... همکاری دارند و طرح راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان هم می تواند زمینه دیگری برای همکاری های دو کشور باشد و از پیوستن و مشارکت ایران در این طرح استقبال می کنیم.

این وزیر پاکستانی گفته است که راهروری اقتصادی مشترک چین-پاکستان به کشورهای همسایه پاکستان و منطقه متصل خواهد شد و ضمن افزایش زمینه های همکاری تجاری و اقتصادی پاکستان با همسایگان، به کشورهای آسیای میانه نیز متصل خواهد شد.

وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان تاکید کرده است که همه ایالت های این کشور در منافع این راهروی اقتصادی سهم خواهند داشت و این طرح بزرگ نه تنها برای تمام پاکستان، بلکه برای منطقه فایده های زیادی خواهد داشت.

مسئولان برخی ایالت های پاکستان از جمله خیبرپختونخوا در شمال غربی این کشور نسبت به مسیر طراحی شده برای احداث این راهروی اقتصادی معترض هستند و ادعا می کنند دولت کنونی پاکستان، در تعیین مسیر این طرح، توجه کافی به ایالت خیبرپختونخوا نکرده و بیشرین توجه را به ایالت پنجاب داشته است.

حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان، سرشناس ترین چهره مخالف دولت نواز شریف، حزب حاکم در ایالت خیبرپختونخوا است.

در صورت احداث و تکمیل نهایی این راهروی اقتصادی که متشکل از خطوط حمل و نقل جاده ای، ریلی و خطوط لوله انتقال انرژی خواهد بود و حداثل تا سال 2025 طول خواهد کشید، کشتی های غول پیکر نفتکش و باری چین برای دسترسی به کشورهای نفت خیز حوزه خیلج فارس و حتی برای دسترسی به بازارهای مصرف کالاهای متنوع چینی در حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه، اروپا و آفریقا، دیگر مجبور نخواهند بود مسیر 13 هزار کیلومتری آب های اقیانوس هند را تا بندر شانگهای طی کنند و با اجرای طرح یاد شده، این مسیر با کاهش 10 هزار کیلومتری، تنها به حدود 3 هزار کیلومتر کاهش خواهد یافت.

این طرح، بزرگ ترین طرح همکاری پاکستان و چین محسوب می شود و چینی ها قراردادهای مختلف به ارزش حدود 50 میلیارد دلار برای اجرای مراحل مختلف این طرح، با پاکستان امضا کرده اند.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *