صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سعودی‌ها در یمن به بن‌بست کامل رسیده‌اند/ عربستان جزء پذیرش آتش‌بس چاره دیگری نداشت

۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴:۳۱
کد خبر: ۲۳۴۱۷۵
دسته بندی‌: سیاست
قریشی، آتش‌بس را یک راه نجات برای سعودی‌ها در یمن دانست و تصریح کرد: پس از بمباران مراسم ترحیم پدر "جلال الرویشان" وزیر کشور یمن در صنعا توسط جنگنده‌های سعودی، فشار افکار عمومی دنیا علیه ریاض افزایش یافت و مقامات سعودی در یک بن بست کامل قرار گرفتند که به نظر می‌رسد تنها راه خروج آن‌ها از این بن بست، پذیرش و پایبندی به آتش‌بس است.
سید اصغر قریشی سفیر اسبق ایران در یمن در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی با اشاره به برقراری آتش بس در یمن از روز پنج شنبه اظهار کرد: عربستان سعودی پس از بیش از یک سال و نیم بمباران یمن به لحاظ میدانی و سیاسی در این کشور به توفیقی دست نیافته است و به نظر می رسد سعودی ها جزء پذیرش آتش‌بس راه دیگری نداشتند.

قریشی آتش‌بس را یک راه نجات برای سعودی‌ها در یمن دانست و تصریح کرد: پس از بمباران مراسم ترحیم پدر "جلال الرویشان" وزیر کشور یمن در صنعا توسط جنگنده‌های سعودی، فشار افکار عمومی دنیا علیه ریاض افزایش یافت و مقامات سعودی  در یک بن بست کامل قرار گرفتند که به نظر می‌رسد تنها راه خروج آن‌ها از این بن بست، پذیرش و پایبندی به آتش‌بس است.

وی با بیان اینکه از ابتدا هم مشخص بود عربستان سعودی با بمباران یمن، به اهداف خود در این کشور دست نمی‌یابند، گفت: سعودی‌ها اگر چه با ائتلاف نظامی که تشکیل دادند زیرساخت‌های یمن را منهدم و حدود 8 هزار تن از مردم این کشور را شهید کردند اما آن‌ها به لحاظ سیاسی و حتی میدانی در یمن به اهداف از پیش تعیین شده خود نائل نشدند و به یک بن بست کامل رسیده‌اند.

سفیر اسبق کشورمان در یمن با اشاره به بمباران 19 ماهه این کشور توسط ائتلاف متجاوز سعودی و مصائب و مشکلاتی که از این حیث به مردم یمن تحمیل شده است، بیان داشت: بر اثر حملات هوایی ائتلاف متجاوز سعودی به یمن حدود 12 میلیون یمنی در آستانه گرسنگی کامل قرار دارند و طبق آمار مجامع رسمی بین‌المللی با توجه به جلوگیری عربستان از انتقال دارو و مواد غذایی به برخی مناطق یمن، بیش از دو و نیم میلیون کودک یمنی به سوء تغذیه دچار شده‌اند.

قریشی با اشاره به سوابق تلخ سایر قدرت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای در تجاوز به یمن، گفت: ارتش مصر در دهه 60 میلادی در دوران زمامداری جمال عبدالناصر تجربه ناکام حمله به یمن را در کارنامه دارد و انگلیسی‌ها  نیز در مقطعی مرتکب این اشتباه شدند؛ بنابراین قطعا سعودی‌ها نیز همچون مصری‌ها و انگلیسی‌ها در تجاوز به یمن با شکست کامل مواجه خواهند شد. 

وی با اشاره به دلایل تلاش لندن و واشنگتن برای به تصویب رساندن طرح آتش بس 72 ساعته در یمن، اظهار کرد: کشته شدن 140 شهروند یمنی در نتیجه بمباران اخیر که نقش سعودی‌ها در آن محرز شد، فشار افکار عمومی جهانیان به ریاض و حامیانش یعنی انگلیس و آمریکا را افزایش داد و موجب شد مقامات انگلیسی و آمریکایی برای به تصویب رساندن طرح آتش بس در یمن در جریان نشست لندن تعجیل کنند.

سفیر اسبق ایران در یمن با اشاره به ادعای ارتش امريكا مبنی بر شلیک موشک توسط جنبش انصارالله  به ناو آمریکایی ميسون در دريای سرخ، بیان داشت: شاید یکی دیگر از دلایلی که آمریکایی‌ها را برای به تصویب رساندن طرح آتش بس در یمن به تکاپو انداخت، واهمه کاخ سفید از بحرانی شدن اوضاع در دریای سرخ و تهدید امنیت کشتی‌های جنگی و  تجاری در این منطقه بود. 

قریشی در پایان با بیان اینکه سعودی ها پیش تر مذاکره سیاسی با جنبش انصارالله را به خلع سلاح این جنبش منوط کرده بودند، خاطرنشان کرد: عربستان هم‌اکنون در يمن در مخصمه گير افتاده و جز پذيرش و پایبندی به آتش‌بس چاره‌ ديگری ندارد؛ در واقع، پذيرش و پایبندی به آتش‌بس راه نجات سعودی‌ها از بحران يمن است. اين نه تنها به نفع عربستان بلكه به نفع منطقه هم است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *