صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شهرداران از مشارکت مردم در مدیریت شهری استفاده کنند

۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴:۱۶
کد خبر: ۲۳۴۱۷۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حبیبی گفت: اصول مربوط به شوراها و انتخاب شهرداران در قانون اساسی به گونه ای تدوین شده است تا مردم در برنامه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی شهر خود مشارکت داشته باشند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان یزد، محمدرضا حبیبی در نشست شهرداران استان یزد با اشاره به عدم تحقق هدف قانونگذار از جلب مشارکت‌های مردمی در مسائل و برنامه‌های مختلف شهری، گفت: رمز موفقیت شهرداری در مشارکت مردم در مسائل مختلف شهری و جلب کمک‌های فکری و تشریک مساعی آنان در عمران و آبادانی شهرها است.

وی ارتباط بیشتر شهرداران با مردم را خواستار شد و بیان کرد: حضور شهرداران اجتماعات مردم و تسهیل ارتباط آحاد جامعه با شهردار نقطه عطفی در تسریع خدمت و رفع مشکلات و موانع است.

این مقام قضایی تصریح کرد: وقتی مردم در جریان امور و مشکلات و موانع کارها باشند خود آستین همت بالا زده و برای رفع مشکلات اقدام خواهند کرد.

وی به وجود عده ای معدود از افراد سودجو و فرصت طلب در هر شهر و جامعه ای اشاره کرد و گفت: به هر حال همیشه عده ای هستند که قانون را برنمی تابند و به دنبال سودجویی و فرصت طلبی خود هستند که مسئولان باید حساب این افراد و عده معدود را از قاطبه مردم جدا کنند.

رئیس کل دادگستری استان یزد بر اصل تقدم پیشگیری بر مقابله تأکید و اظهار کرد: در تخلفات ساخت و ساز، شهرداری باید از ابتدا جلوی هرگونه تخلف و ساخت و ساز غیر مجاز را بگیرد و اینکه ساختمانی ساخته شود و پس از آن بخواهیم به واسطه تخلفات با تخریب بنا و جریمه کار را سامان دهیم چندان اثر گذار نیست ضمن اینکه هزینه اجتماعی سنگینی را به دنبال دارد.

وی روان سازی و تسهیل امور مرتبط با دریافت مجوزها و خدمات از شهرداری‌ها را خواستار شد و گفت: هرچه امور با سهولت و روانی بیشتر پیش برود، مردم از تخلف و دور زدن قانون اجتناب بیشتری خواهند داشت ولی اگر قرار باشد مردم را برای اخذ یک مجوز در یک دور پر و بیچ خم اداری درگیر کنیم بدون تردید میزان تخلف و استنکاف از قانون بالا می رود.

حبیبی ادامه داد: اگر آیین نامه‌ها و دستور العمل‌ها مردم را دچار مشکل و سردرگمی می‌کند باید آنها را تغییر داده و اصلاح کرد و اگر جایی قوانین دارای اشکال است آن نیز باید از کانال خود جهت اصلاح پیگیری شود.

وی استفاده از تجربیات شهرهای بزرگ در خدمت به مردم را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد و ابراز کرد: گرچه پاره ای از مسائل، اختصاصی و خاص همان شهرهاست اما بسیاری از امور را می‌توان با بهره گیری از تجربیات مشترک به صورت بهتر و بهینه تر پیش برد.

رئیس کل دادگستری استان به معضل سرقت درپوش آب راه‌ها اشاره کرد و گفت: سرقت درپوش چاه ها و آب راه ها علاوه بر ضرر مادی که به شهرداری‌ها می زند در بسیاری از موارد مشکلات و حوادث تلخی را برای مردم و رهگذران رقم می زند که در این مورد خاص تجربه شهر های بزرگ تغییر طراحی این درب ها به جهت سخت شدن سرقت و غیرقابل صرفه بودن اقدام به سرقت است.

وی در پایان بار دیگر جلب اعتماد و اطمینان مردم را با مجموعه شهرداری خواستار شد و افزود: شهرداران با یک واسطه منصوب مردم هستند و با ارتباط بیشتر با مردم می‌توانند مشارکت و اعتماد آنان را برای ساختن شهری منظم و پیشرفته جلب کنند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *